Juridische perikelen

Via het voormalige kantoor van Vriendin in het Verre Warme Land ontvingen we onlangs post. Een dreigend opgestelde brief van een advocatenkantoor aldaar. Er moest betaald worden.

Wat was er aan de hand? Volgens de advocaat hadden we nog een schuld van omgerekend € 10 aan het lokale waterbedrijf in het Verre Warme Land. Vermeerderd met rente en het incassotarief van meneer de advocaat zou het inmiddels gaan om een bedrag van € 65.

Vriendin wilde er geen gelazer mee en stelde voor om gewoon te betalen. Maar dat ging Geldnerd toch net wat te snel…

Hoe werkt het in het Verre Warme Land? Als je verhuist ga je met de nieuwe eigenaar of huurder naar het kantoor van het nutsbedrijf. Met de meterstanden. En dan worden alle openstaande posten verrekend en wordt alles keurig op de nieuwe eigenaar of huurder overgeschreven. Braaf als wij zijn hebben wij dat ook gedaan.

Kortom, volgens mij is er helemaal geen openstaande post meer. Bij de brief zat ook geen bijlage met een onderbouwing van de claim. En de nutsbedrijven in het Verre Warme land zijn berucht om hun slechte service én slechte administratie. Een extra reden om niet zomaar akkoord te gaan met betaling.

Dus Geldnerd klimt in de e-mail. Een keurige juridische mail aan het algemene adres van het advocatenkantoor, dat op de brief stond. Onderbouwen die claim. Want wij herkennen het verhaal niet. Ik stel een afleverbevestiging en een leesbevestiging in. De afleverbevestiging komt, de leesbevestiging niet.

Na een week geen antwoord. Maar niet getreurd. Op de website van het advocatenkantoor vind ik het rechtstreekse mailadres van de advocaat die de brief getekend heeft. Dus krijgt hij de originele mail, met een nieuw kopje van mij dat onze mail aan het algemene adres niet tot een reactie geleid heeft. Ik stel weer een afleverbevestiging en een leesbevestiging in. De afleverbevestiging komt, de leesbevestiging niet.

Maar een Geldnerd laat zich door twee onbeantwoorde mailtjes niet uit het veld slaan. Er is nog een troef. Ik ken de directeur van het betreffende advocatenkantoor, daar heb ik zakelijk wel eens mee samengewerkt. Dus toen er een week later nog geen reactie was, heb ik de hele correspondentie aan de baas gestuurd.

En ja, hoe werkt dat in een Ver en Warm Land? Een uurtje later had ik een leesbevestiging van meneer de advocaat die het tweede mailtje had gekregen. En een half uurtje later een berichtje van hem dat ze het waterbedrijf om nadere onderbouwing hebben gevraagd. Dus ik heb ‘m een vriendelijk bedankmailtje gestuurd en wacht verder rustig af.

En heb een reminder in mijn agenda gezet om over een paar weken weer eens navraag te doen, als we dan nog niks gehoord hebben. Wat me niks zou verbazen.

Heb jij wel eens met dreigende brieven te maken?

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Pff, wat vervelend zeg! Dan zit je er nog goed achteraan. Wij hadden laatst een herinnering van iets waarvan we nooit de oorspronkelijke factuur hadden gehad. Omdat dat om verzekeringswerk ging, hadden we die wel echt nodig. Wij waren het allang vergeten, maar zij kwamen dus na 8 maanden eens met een herinnering. Direct gereageerd natuurlijk, gevraagd om de oorspronkelijke factuur, maar we werden alleen van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk maar voorgeschoten en daarna gelukkig alsnog met de verzekering weten te regelen. Wel vervelend, vooral als ze dan wel iets roepen, maar vervolgens niets onderbouwen/hun spul niet op orde hebben. Want die oorspronkelijke factuur hebben we dus écht niet gehad.

  2. Team CF

    Zo zie je maar weer dat het altijd goed is kritish te blijven. Niet gelijk reageren maar eerst eens kijken wat er nu aan de hand is, waarom, en wat je er eventueel aan kan doen. En inderdaad alles goed vastleggen voor als het misschien toch verkeert gaat.
    Hoop dat het met een sisser af gaat lopen.

Reageren is niet mogelijk.