Sudoku voor de één…

…En een spreadsheet voor de ander.

Het heeft een tijdje geduurd voordat Vriendin het doorhad: ‘Waarom steek je toch al die tijd in het bouwen en onderhouden van je spreadsheets?’. Vooral de beleggingsspreadsheet is een Excel-monster. Meer dan 100 kilobyte aan code, dat zijn ruim honderdduizend tekens.

Geldnerd is altijd al dol op puzzelen geweest. En programmeren is net als puzzelen. Problemen die je een voor een oplost. Bouwwerken die je stukje voor stukje uitbreidt. Met één belangrijk verschil. Als ik een sudoku maak, is dat een eenmalig iets. Van mijn spreadsheets heb ik elke week plezier.

Dus wat voor de een een Sudoku is, is mijn spreadsheet voor mij. Een puzzel met honderdduizend stukjes. Met één verschil: ik heb iedere week plezier én nut van mijn puzzels.

Hou jij van puzzelen?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Meneer en Mevrouw

  Guilty as hell!

  Heerlijk die excelletjes, beetje klooien, beetje puzzelen!

  De reactie van de wederhelft is ook erg herkenbaar 😉

 2. Leon

  Excel is fantastisch.
  Zelf heb ik al mijn dividendaandelen in een spreadhead staan.
  Deze rekent zelf dividendrendementen uit en hoeveel de koers mag dalen bij een bepaald dividendrendement om toch quitte te spelen.

 3. amber tree

  Grappig hoe in de meeste gezinnen er een nerd is die de spreadsheets bouwt en de andere die het eerst niet snapt.
  Toen mijn eerste versie van mijn FIRS spreadsheet klaar was en het grafiekje aangaf dat we niet noodzakelijk tot ons 67 moeten werken kwam er interesse…

  Voorlopig beperk in mij tot formules in de spreadsheets en pivot tabellen. Hierdoor is er wat meer manueel werk.

  1. Geldnerd

   Ja, ook ik ben begonnen met formules en pivots. Pas toen ik overstapte naar macro’s in VBA liep het echt uit de hand….

Reacties zijn gesloten.