Spreadsheet Dag

Dinsdag 17 oktober is Spreadsheet Dag. Echt Waar. Kijk maar hier. Ter herinnering aan de datum waarop VisiCalc, het eerste spreadsheet programma voor personal computers, werd uitgebracht – 17 oktober, 1979. Dat was overigens voor de legendarische Apple II computer.

Spreadsheets hebben het organiseren van, bewerken van, en rekenen met grote hoeveelheden gegevens vereenvoudigd en toegankelijk gemaakt voor gewone stervelingen zoals jij en ik. Ik zou mijn administratie, vermogensbeheer en beleggingen niet kunnen doen zonder. Het zou eenvoudigweg teveel tijd kosten.

Ik neem vanavond een glaasje whiskey om op de gezondheid van mijn spreadsheets te drinken. Lang leve Spreadsheet Dag!

Hoe belangrijk zijn spreadsheets voor jou?

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Chris

  Nee! Neeee, nehhhh
  Ik zit nog in de ontkennende fase.

  Op mijn werk zou ik absoluut niet zonder kunnen. Werk gerelateerde analyses en periodieke rapportages hangen volledig van Excel aan elkaar.

  Ik heb op mijn werk Excel zelfs zover doorgevoerd dat ik aantekeningen niet meer in OneNote of Word, maar in Excel plaats. Indexblad en een berg hyperlinks doen de rest.

  1. Geldnerd

   We come in peace. Resistance is futile…

 2. Meneer en Mevrouw

  Die ontkennende fase heb ik al achter me gelaten!

  Een mooie grafiek op de dinsdagmorgen, wie wil dat nou niet ;-)!

 3. M - TwoPennies

  Leuk feitje, wist ik niet. Op mijn werk zit ik de halve dag in Excel en onze persoonlijke administratie zit er ook volledig in. Lekker scenario’s doorrekenen. Voor mij zijn spreadsheets dus wel belangrijk ja 🙂

 4. PersFinPlan

  Al vele jaren doe ik mijn voordeel met excel en zijn voorgangers. Op het werk geleerd en zodra ik excel privé ook beschikbaar had (zo rond verschijning windows 95) staat ook mijn hele privé administratie in excel.

  Heerlijk om scenario’s door te rekenen en nu na al die jaren ook gemakkelijk terug te kijken hoe zich alles ontwikkelde. Ik ben fan van excel!

 5. Divnomics

  Excel is toch best een onmisbare tool geworden, zowel in werk als met geldzaken. Sta soms nog steeds verbaasd over wat je er allemaal mee kan, en vooral bewondering voor de mensen die zich er een weg doorheen weten te banen!

  1. Geldnerd

   Neeeeeee…. Moge jouw spreadsheets voor eeuwig de melding #WAARDE! in je functie-veld geven. ?

 6. Ontsladebaas

  Spreadsheets zijn voor mij niet weg te denken. Ik werk veel met grote hoeveelheden data, en dat gebeurt bij ons altijd in SQL Server databases. Maar Excel is een fantastische tool om analyses te doen, ontwerpen te maken, en snel grote hoeveelheden data met elkaar te kunnen valideren. Privé hangt mijn administratie voor het grootste deel in YNAB, maar daarnaast gebruik ik ook nog Excel voor mijn beleggingstransacties bijvoorbeeld.

 7. De Budgetman

  Spreadsheets zijn natuurlijk geweldig! Je kunt er ieder scenario in doorrekenen, maar daar zit ook een beetje de valkuil. Het gaat soms een beetje op statistiek lijken. Daar is door het draaien aan de knoppen ook iedere gewenste uitkomst denkbaar.
  Voor thuisgebruik is Excel inmiddels zo’n beetje onmisbaar.

Reacties zijn gesloten.