Soms zit het mee…

 • Berichtcategorie:Wonen

201609-spaarvarken-en-geldWil jij ook wel eens ruim € 15.000 verdienen op één dag? Mij is het gelukt.

Gisteren las ik verschillende berichten over een verhoging van de hypotheekrente, ondermeer hier en hier. Ik had al gezien dat de rente op staatsobligaties stevig aan het stijgen was sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dus helemaal onverwacht was dit niet. Al denk ik dat het nog wel even zal duren voordat dit ook leidt tot een verhoging van de spaarrente (…).

Ook de hypotheekverstrekker waar ‘onze’ hypotheek vandaan komt kondigde een verhoging aan, met 0,2%. Maar wij krijgen de oude rente, daar hebben we eerder deze week voor getekend.

En 0,2%, dat is voor ons ruim € 750 per jaar, en dat 20 jaar lang. Oftewel ruim € 15.000. Er zijn dagen dat ik minder verdien, en ook in de loterij heb ik dit nog nooit gewonnen.

Heb jij ook wel eens een meevaller?

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Mr FOB

  Goed nieuws, je hebt nog veel meer verdiend dan 15.000 euro wanneer je de besparing belegt. Op basis van historisch rendement van 7% levert die besparing je meer dan 31.000 euro op door het rente op rente effect.

 2. Eenvoudiger dan dit kan je inderdaad geen geld verdienen. Ik las dat ook mijn geldverstrekker met 0,1% omhoog zal gaan. Dit zou mij €145 extra gaan kosten, maar net zoals in jouw geval heb ik al een renteaanbod. Toch mooi om te zien dat we beiden hebben getekend op het moment dat de rente op z’n laagst was.

 3. Team CF

  Kijk, das mooi meegenomen! Het is meer geluk dan wijsheid, maar toch 🙂

 4. Mooi op tijd getekend, dat is dan weer fijn!! Sneller verdien je het idd meestal niet 😉

 5. Sas

  Ik zie dit soort dingen niet als verdienen maar meer als niet hoeven uitgeven. Komt uiteindelijk wel op het zelfde neer maar toch 😉

  Wel fijn voor jullie

 6. Ineke

  Dit is uitsparen geen verdienen. 😉 maar als je met dit geld aan de slag gaat dan kun je wellicht ook nog wat verdienen. 😀
  Maar het is een lekkere besparing dat zeker. Je zou denken dat die 0,2 % niet veel uitmaakt maar het gaat aantikken op de lange termijn. Ik had mijn hypotheek na 12 jaar afgelost. Dat is pas ‘verdienen’ 😉 Ik denk altijd dan aan het aantal uren wat ik er niet meer voor hoef te werken. Nooit exact uitgerekend, maar reken maar dat het er veel zijn.

 7. Rose

  Ja ook eens lekker dat het mee zit. Met onze vorige hypotheek met 5,9% zat het niet mee en door onze woning te verkopen en in deze tijd een andere (kleinere) woning te nemen met de huidige historisch lage rente a 1,69% voor 10 jaar met onbeperkt aflossen zit het ook enorm mee. Door gedaan te hebben is onze schuldenlast van 246.000 naar 158.000 gegaan: 88.000 euro omlaag.

 8. Nic

  In het najaar van 1996 kochten broer en ik toevallig op hetzelfde moment elk een huis. We zouden op dezelfde dag tekenen voor de overdracht maar door omstandigheden bij de notaris schoof onze afspraak twee dagen op. Mijn broer tekende met 7,4% rente en wij twee dagen later voor 7%. We kochten een oude huurwoning en daar hoefden we niets aan te doen, alleen schilderen. De bewoners hadden het net opgeknapt. We kochten voor NLG 169.000,00 vrij op naam. De kosten voor de extra acte (we kochten het in een koop van woningbouw, huurder en door naar ons) hebben we van ons spaargeld betaald. We verkochten het begin 2002 voor EUR 199.000. Dat was een goede dag. Overigens hebben we de overwaarde direct in ons nieuwe huis gestort, onder aftrek van een nieuwe keuken en badkamer.

 9. overgeldzaken.com

  Dat is een leuk mazzeltje. Maar, als de rente gedaald was net nadat je de overdracht had gehad, had je het dan ook 15.000 extra uitgeven genoemd? 😉

  Feit blijft dat het voor nu in ieder geval een goede beslissing lijkt te zijn dat je de rente nu 20 jaar hebt vast gezet!

  1. Geldnerd

   Dat is een mooie filosofische vraag, daar moet ik over nadenken…

Reageren is niet mogelijk.