Rustig aan doen…

Afgelopen weekend was er crisisberaad ten burele van Geldnerd HQ. Alle vaste auteurs waren opgetrommeld. Geldnerd zat uiteraard aan het hoofd van de ronde tafel. Aan zijn rechterhand zat Healthnerd, nog een beetje bleek en met vertrokken bekkie. Ook andere oudgedienden waren uit hun schulp gekropen. Opa Geldnerd zat in een hoekje te mopperen over de kwaliteit van de koekjes en de koffie. Spreadsheetnerd zat te balen omdat deze ingelaste vergadering van zijn kostbare en schaarse programmeertijd af ging. De nerds van de onderzoeksafdelingen zaten in een ander hoekje introverte muurbloemen te zijn. Kortom, het was een dolle boel.

Het onderwerp laat zich raden. De blogstroom was opgedroogd. De afgelopen periode was er meer tijd gestoken in kopij voor publicatie elders dan in eigen producties. Dat was een bewuste keuze, het was een genoegen om bij te mogen dragen aan de cursus budgetteren bij ZuinigAan. Maar het betekende wel dat er niets meer klaarstond voor ons eigen blog. Een unicum.

Wat namelijk niet voorzien was, is de gezondheidscrisis die zich tegelijkertijd aandiende. En de hoeveelheid energie die dat kostte en kost. Bij controle bij de huisarts afgelopen week was er gelukkig verbetering te zien, maar ook de mededeling dat het herstel nog vijf tot zes weken kan duren.

De vergadering duurde tot diep in de nacht. In de loop van de avond liet Geldnerd pizza’s aanrukken. Te laat realiseerde hij zich dat de omzet van Geldnerd BV tot nul gereduceerd was door zijn eerdere beslissing om reclamevrij door het leven te gaan, maar het was voor de goede zaak (en de aanwezigen werden ook gewoon ‘hangry’). Healthnerd bedankte vriendelijk maar beslist voor deze traktatie, hij had al een paar weken niet meer gesport en moest op zijn gewicht gaan letten.

Allerlei scenario’s passeerden de revue. Het inhuren van een redactie, te financieren door de blog vol te stoppen met reclame. Stagiaires van de school voor journalistiek misschien, want die zijn makkelijker uit te buiten. Dat zou ook ruimte bieden voor speciale rubrieken zoals geldhoroscopen, testjes, en allerlei door marketingpartners aan te dragen nuttige overbodige dingen. Toch die winkel waarin de spreadsheets voor € 19,95 per stuk worden aangeboden (2e halve prijs!!!). Een abonnementje nemen op die kunstmatige intelligentie van ChatGPT en die tweemaal per week een intelligent ogende blogpost ‘in de stijl van Geldnerd’ uit laten spuwen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar, alle gekheid op een stokje, het zijn natuurlijk ook mogelijkheden die niet passen bij Geldnerd. Mijn persoonlijke blog, waar ik verslag doe van mijn persoonlijke reis om (financieel) bewust te leven. Dat gaan we dus allemaal niet doen.

Ik ga het wel even rustig aan doen. Inspiratie is er nog meer dan genoeg, de energie komt wel weer terug. Alleen zullen jullie weer eventjes niet de klok gelijk kunnen zetten op de blogjes van Geldnerd. Komt goed!

Doe jij het ook wel eens even rustig aan?

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Erik Bakker

  Kwaliteit boven quantiteit! ik geniet elke keer weer van je blogs en als dat maar 1x per 2 weken is dan vindt ik dat ook prima.

  als dat gesjeesde en het ‘moeten’ je moet helemaal niks.

 2. Leonard

  Lekker blogje. Heeft dit betrekking op 1 enkel ander blog of op meerdere 😉

  Let op jezelf, doe rustig aan!

  1. Geldnerd

   Een verzameling…. 😈

 3. Anna H

  Dit stukje vond ik dan wel weer briljant! Ik zit nog steeds op een gastblog van vriendin te wachten… Mijn leven met healtnerd/geldnerd/… Maar even serieus, beterschap natuurlijk, doe rustig aan,

 4. Jo

  Heel verstandig. Soms moet je gewoon even een stapje terug doen.
  Hoop dat je je gauw beter voelt, voor je lezers natuurlijk, maar vooral voor jezelf!

  Een hartelijke groet van Jo.

 5. Luxe of Zuinig

  Ha! Mooi geschreven! Er kwam een grote glimlach op mijn gezicht.

  Maar om antwoord te geven op je vraag. Ja is het antwoord, ook ik heb momenten dat ik helemaal geen inspiratie heb, of dat het leven anders gaat dan van te voren gepland. Het is en blijft je eigen blog 😉 Dus doe vooral wat goed voelt! We komen toch wel terug om het te lezen!

 6. Meer door minder

  Aan het hoofd van een ronde tafel lijkt me ook wel wat. Laat alle nerds wat rust nemen.
  Tot laters.

 7. marijke

  Dat is dus de luxe van alles zo heerlijk op orde hebben… Beter minder berichten die wel inhoud hebben dan een kopie worden van de slechte voorbeelden die je aanhaalt. Ook al log ik altijd maandag en donderdag even in, is het heel begrijpelijk als je niet altijd die 2 dagen blogt als je geen nuttige blog kan maken. Lijkt me ook heel lastig na zoveel jaar bloggen om steeds maar weer inspiratie te hebben. Je hebt ook al zoveel nuttige blogs geschreven, dat ik ook af en toe eens teruglees in oudere als ik weer eens budgetteer-inspiratie nodig heb.

 8. Marianne

  De nerds van de ronde tafel 😊 heerlijk geschreven.

 9. DutchRN

  Ik wens je vooral rust voor herstel – pas goed op jezelf.

 10. Kimberley

  Ik heb erg gelachen om de bijeenkomst van alle nerds. Zoals zo vaak weer heerlijk geschreven. Mij maakt de post frequentie niet uit – liever minder vaak maar wel kwalitatief sterk zoals ik al jaren van je gewend ben, dan vaker posten met weinig inhoud. Dat laatste is namelijk de reden waarom ik in de afgelopen jaren vele bloggers uit mijn RSS-feed heb verwijderd maar jouw blog nog trouw volg.

  Beterschap en doe inderdaad maar lekker rustig aan!

Reacties zijn gesloten.