Geldnerd krijgt een Betaalmuur

Het leven wordt steeds duurder. En mijn inkomen groeit al lang niet meer. Maar toch wil ik steeds meer geld overhouden en mijn vermogen toe laten groeien naar dat magische getal. Het getal waarbij ik kan stoppen met werken. En het is goed om daarbij opties te hebben. Veel mensen die op weg zijn naar financiële onafhankelijkheid zorgen daarom voor neveninkomsten. ‘Side hustles’ of ‘hosselinkomen’.

Idealiter is dat inkomen waar je weinig of niets voor hoeft te doen. Daarmee wordt het namelijk ‘schaalbaar’. Je kunt wel een uurtarief gaan rekenen, maar er zit nou eenmaal een maximum aan het aantal uren dat je in een week kunt werken (en aan het uurtarief dat je daarvoor kunt vragen). Maar ‘affiliate links‘ of advertenties op je blog kosten geen tijd. En ook dingen die je digitaal kunt reproduceren kosten weinig tot geen tijd. En zijn daarmee schaalbaar. Met theoretisch dus een ongelimiteerd verdienpotentieel.

En Geldnerd houdt wel van ongelimiteerd.

De afgelopen 6,5 jaar heeft iedereen gratis mee kunnen profiteren van de kennis van Geldnerd. Gratis mijn briljante spreadsheets kunnen downloaden en gebruiken. Mee kunnen liften op mijn inrichting van GnuCash. Ondertussen zie ik ‘influencers’ met minder scrupules hele bedrijven uit de grond stampen. Zichzelf als merk positioneren, domme adviezen geven, cursussen verkopen, en er nog een boterham mee verdienen ook. Dat steekt soms wel.

Dus komt er een koerswijziging bij Geldnerd. Je kunt nog steeds profiteren van mijn kennis en mijn systemen om jouw financiën te beheren. Maar niet meer gratis.

Vanaf komend weekend zullen mijn blogposts en mijn spreadsheets achter een slotje verdwijnen. Alleen nog maar toegankelijk voor betalende leden. Mijn spreadsheets zullen voorzien worden van een digitaal watermerk, en alleen nog te gebruiken zijn als je een licentie koopt in de Geldnerd shop. Die komt ook dit weekend online.

In de shop zal op korte termijn ook andere ‘merchandise’ verschijnen. Ik ben in gesprek met een paar leveranciers over ‘Geldnerd’ t-shirts en koffiemokken. De eerste container is al onderweg vanuit Azië. En mogelijk komt er ook spreadsheet-gerelateerde merchandise. Met dropshipping is het niet ingewikkeld meer om een eigen winkeltje te beginnen, immers. Betalen kan straks met iDeal en creditcards. Niet met cryptovaluta, daar heb ik nog steeds een hekel aan…

Werk aan de winkel dus! Ik heb een paar dagen vrij genomen om de puntjes op de i te zetten. En maak je geen zorgen, er komen aantrekkelijke kortingen in de eerste dagen. Houd deze pagina dus in de gaten!

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Chris

  Ik wil graag 2 boodschappen bespaar cursussen en een Forex trading coaching traject bij je afnemen, maar je webshop is echt waardeloos. Als ik wil betalen met bitcoin, wordt ik steeds naar je NFT webshop door gelinkt. Kan je dat svp asap oplossen?

 2. Hi

  Komen er ook van die rode petjes met de tekst ‘geldnerd first’ ?

 3. Anna H.

  Ha! Een goede zaak, geldnerd! Voor niets gaat de zon op en zeker met die gierende inflatie moeten wij ambtenaren ook gaan hosselen. Is er niet een mogelijkheid dat wij, lezers van het eerste uur, ook kunnen meeprofiteren? Bijvoorbeeld met referralcodes of iets dergelijks? Zonder ons had je deze kans niet kunnen grijpen. Ik ben ook nog op zoek naar een low-cost-opportunity. Ik start morgen met mijn eigen platform, zodat ik lezers naar je kan doorverwijzen. 🙂

 4. Ak

  1 april 😂

 5. Anoniem

  1 dag te vroeg voor 1 april?

 6. Cisca Servie

  HA, GELUKKIG IS HET MORGEN DE 1E APRIL

 7. Sanne

  Whahaha! 1 april! Geweldig! Heerlijk!

 8. Mr. Robot

  Waar kan ik inschrijven? Ga je ook een lifestyle cursus aanbieden? Schrijf me maar op voor een mok!

  😉

 9. Audrey

  Je zult zelf ook wel een hoop kleding en mokken in gebruik gaan nemen straks? Minimalisme is ZO 2021…

 10. Semi Ambtenaar

  Grapje zeker, Geldnerd?

 11. Sjaak Trekhaak

  Eerste reactie was: Wat?!?!?
  Tweede reactie was: Oh, het is morgen 1 april, zal wel weer een grapje zijn…

 12. geldistijd

  Doe mij maar een Geldnerd NFT van jouw aflosgrafiek 🙂

  1. Kapitalisman

   Deze blog post is onbetaalbaar!

 13. Dvdv

  Het is die tijd van het jaar terug 😉 niettemin klinkt de Geldnerd mok wel aanlokkelijk!

 14. Marianne

  Ik wil graag een financiële coaching cursus, natuurlijk wel met trouwe lezers korting 😉

 15. Spreadsheets FTW

  “*domme adviezen geven*”

  Hahaha! Voor de koffiemok en het hierboven gesuggereerde petje houd ik mij aanbevolen. 😉

 16. Luxe of Zuinig

  Hahaha!
  Je had met weer te pakken Geldnerd….. I should have known better….. Mooi! Veel plezier met je NFT mastermind cursus aan de man brengen;-)

 17. Maurits28

  Kan niet wachten tot de eerste merch’ dropt…

 18. zuinigeman.nl

  Goede idee hoor! Een mooi verdien model zoals andere bloggers dat ook doen. Eindelijk een cursus die wel gaat werken.

 19. Eendtje (@Eendtje)

  Goed idee! En vergeet niet om de mogelijkheid tot reactie uit te zetten onder je blogs, want dat schijnt extra professioneel te zijn;)

Reageren is niet mogelijk.