Healthnerd wint de jackpot

Het was een surrealistisch beeld. Ik lag op een behandeltafel. De locatie was de Spoedeisende Hulp van een van onze lokale ziekenhuizen. Om mij heen stonden twee mensen in beschermende pakken. Gezichtsmaskers. Mondkapjes. Ik droeg er zelf ook een. En ik kreeg te horen dat ik de jackpot had gewonnen.

Het was geen droom. De uren daarvoor was ik vakkundig binnenstebuiten gekeerd. Ik lag aan een hartmonitor. Er was naar mijn bloed gekeken. Naar mijn urine. Er was een nieuwe longfoto gemaakt. Er waren staafjes in mijn neus en in mijn keel gestoken. Snel en vakkundig. Door mensen in beschermende pakken.

Hoe ik hier terecht was gekomen? ’s Ochtends had ik maar weer eens de huisarts gebeld. Vriendin had namelijk een griepvirusje mee het huis in gebracht. En die heb ik natuurlijk keurig van haar overgenomen. Mijn energie ging nog verder achteruit. Ik lag te rillen van de koorts. De huisarts luisterde naar mijn klachten. Luisterde naar mijn longen. Mijn bloed werd getest op ontstekingswaarden. Ik moest even wachten op de uitslag. En kreeg toen te horen dat ik mij moest gaan melden bij de Spoedeisende Hulp om een longarts naar mij te laten kijken. Want men was er niet gerust op.

Dat deed ik dus braaf. En wachtte een kwartiertje in de wachtkamer aldaar. Door al die ellende om mij heen voelde ik mij meteen een stuk beter. Maar dat ging snel over toen men met mij aan de slag ging.

Maar goed. Die jackpot. Mijn longontsteking gaat langzaam beter maar is nog niet weg. Ik heb inderdaad ook de griep. En ik blijk corona te hebben. Drie aanvallen op mijn longen tegelijkertijd. Dat noemen ze daar dus de jackpot, weet ik nu.

En nu verder uitzieken.

Heb jij wel eens een jackpot gewonnen?

Dit bericht heeft 32 reacties

 1. Dvdv

  Veel beterschap Geld/Healthnerd, wat is de kans…. wel goed dat je tijdig aan de alarmbel hebt getrokken!

 2. Greet

  Oef, beterschap!
  Qua gezondheid, vorig jaar, door mijn knie gezwikt en gevallen op de knie…kneuzing en meniscus gescheurd…in de weken erna volgden aan hetzelfde been, trombose, wondroos, en een Bakerse cyste (mijn huisarts moest het opzoeken) in de knieholte ,die cyste knapte en liep leeg in mijn been wat vreselijke pijnen veroorzaakte omdat het vocht nergens heen kon.
  Na een jaar kan ik nu eindelijk weer kleine stukjes lopen zonder stok of krukken.

 3. Anna

  Beterschap!

 4. Gerard van der Zwet

  Wat een verhaal Geldnerd (of moet ik zeggen Healthnerd). Beterschap gewenst!

 5. Marianne

  Oei, wat heftig! Heel veel beterschap.

 6. Pasja

  Ach jee, wat een schrik. Sterkte met je herstel!

 7. Ties

  Beterschap!

 8. Ilona

  Beterschap Geldnerd en een voorspoedig herstel gewenst.

  Zelf heb ik 1,5 jaar geleden de Jackpot gewonen, helaas niet bij de Staatsloterij. Vast omdat ik nooit een lot koop :-).

  Op mijn 40ste kreeg ik trombose. Waar de meest mensen alleen trombose in het onderbeen hebben, had ik de xl versie van kuit tot onderkant hart. Na vele onderzoeken nooit de aanleiding kunnen achterhalen. Viel ook buiten alle risicogroepen. Nog veel restklachten en leef nu in een lijf wat niet bij mijn leeftijd past. Dit is soms lastig, maar gelukkig met wat aanpassingen kan ik nog steeds genieten van al het moois om mij heen.

  Gisteren was er opnieuw een prijs gevallen op mijn pijnlijke trombose been. Dit keer een voetstuk van 30 kilo die een wegwerker van zijn oplegger gooide. Hij zag mij niet zag aankomen. De komende week een extra pijnlijk been en een kapotte fiets. Gelukkig allemaal te herstellen met wat extra rust en hulp van de fietsenmaker.

 9. Mr. Groeigeld

  Je hebt veel tegelijk te pakken zeg. Beterschap!

 10. Meer door minder

  Je bent er gelukkig nog, zorg maar goed voor jezelf!

  1. Anna H.

   Beterschap. En een hart onder de riem voor Vriendin. Die is zich vast ook rot geschrokken. Hou jullie taai!

 11. Belia / Opnieuwbegonnen

  Flinke tegenvaller. Sterkte en ook beter

 12. Crys

  Ai.. Beterschap!

 13. Jan

  Bizar dat het precies een healthnerd overkomt. Veel beterschap, laat je goed verzorgen!

 14. petra1945

  En ziek vooral goed uit…
  Vermoedelijk was je er (nog) erger aan toe als je de laatste jaren niet zo zorgvuldig met je gezondheid was omgesprongen. Kleine troost?

 15. HenH

  Beterschap en goed herstel gewenst!

  1. Herminez

   Wat een schrik. Heel veel beterschap. En niet te snel weer (sport-) prestaties van je lijf gaan vragen. Goed uitzieken en heel rustig aan weer in beweging gaan komen.

 16. Mariet

  Beterschap. Neem de tijd om op te knappen. Je zult lang vermoeid blijven.

 17. Jeroen

  Beterschap GN, waar mag de fruitschaal heen, het ziekenhuis of naar thuis?

  Ik zie een kans, veel tijd voor het schrijven van mooie blogs 🙂

  Gr. Jeroen

 18. Peter

  Geldnerd is Geveldnerd.

  Beterschap!

 19. Petra Regoort

  Heftig man, wat een ellende. Beterschap.

 20. Mathijs

  Veel beterschap!

 21. Luxe of Zuinig

  Beterschap! Hopelijk hou je er geen langdurige klachten aan over.

 22. Eline Buitenhuis

  Wel een keer een zware dubbele longontsteking toen ik puber was, echt heel erg ziek geweest wekenlang. Veel sterkte geldnerd en beterschap vooral!

 23. Erik

  beterschap de heer Nerd

 24. Spreadsheets FTW

  Ik gunde je een andere jackpot. Gek genoeg heb ik het gevoel dat je daar minder kans op maakte…

  Beterschap!!

 25. Niek

  Beterschap!!!

 26. DutchRN

  Heel veel beterschap. Goed dat je huisarts en alle andere betrokkenen zo adequaat reageerden.

 27. Astrid

  Nou ja, lees ik een paar dagen je blog niet omdat ik verwachtte dat er even niets zou worden gepost, lees ik dit! Van harte beterschap Geldnerd/Healthnerd! Zorg goed voor jezelf want zo’n jackpot is niet niks!

 28. Leonard

  Beterschap!

Reacties zijn gesloten.