Geldnerd zonder advertenties

Vanaf zo ongeveer dag één van mijn blog staat er een advertentie in de zijbalk van mijn blog. Een Google Ad. Het brengt niet veel geld op, maar het betaalde de hostingkosten. En daarmee kost mijn blog geen geld, alleen maar tijd. Tijd die ik er overigens nog steeds graag in steek.

Maar per gisterenmiddag is er iets veranderd op Geldnerd. De advertentie in de zijbalk is er niet meer.

Zoals vaste lezers weten is Geldnerd geen fan van marketing en influencers die ons producten aan willen smeren. Zelf raak ik ook helemaal overprikkeld van blogs die van die irritante advertenties overal tussen de tekst hebben staan, het heeft echt een negatieve invloed op mijn leeservaring. Die advertentie op mijn eigen blog, en vooral ook de cookies die ermee gepaard gaan, voelden dus bij vlagen wel ongemakkelijk. Ik hield het dus ook bij die ene in de zijlijn.

Maar ik heb nu de spreekwoordelijke knoop doorgehakt en de kogel door de kerk laten gaan en al dat soort dingen, en de advertentie verwijderd. Ik heb het geld niet nodig, die hosting kan ik best zelf betalen. Het scheelt weer een WordPress plugin. En het scheelt ook cookies. Alleen maar voordelen dus.

Blogroll

Ik heb overigens het aantal ‘slots’ in mijn blogroll ook verlaagd. Er blijken weer de nodige bloggers op mijn volglijst gestopt, of de frequentie van hun schrijfsels is sterk verlaagd. Af en toe stonden er daarom blogs in mijn blogroll die al een week oud waren. Dat lijkt me overbodig. Nu zijn er minder slots, maar nog steeds een ruim aanbod van de meest recente schrijfsels van geselecteerde collega-bloggers. Daarmee laadt de blog ook weer iets sneller.

Heb jij wel eens op de advertenties in mijn zijlijn geklikt?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Anna H.

  Goedemorgen,
  Wat fijn. Ja sommige blogs hebben wel heel veel reclames tussen de tekst. Ik lees vaak in de trein en op een klein scherm, dat stoort behoorlijk. Volgens mij zag ik die van jou nooit in de trein alleen op groter scherm.
  Ik vind de die kopjes koffie die je kunt doneren altijd sympathiek, en dat doe ik dan ook regelmatig als ik vind dat een blog iets bijdraagt. Bij jou zou ik dat ook doen. Ik denk niet dat het een goed verdienmodel is, maar het zou je uit de kosten kunnen houden. Het schept ook een band.

 2. Boekennerd

  Nobele actie, waarvoor mijn dank.
  Ik klik bijna nooit op advertenties.
  Op de Ipad zit in de Safari browser een mooie functie: Reader. Werkt bijna altijd om de advertenties weg te drukken, en vaak ook een mooiere (eenvoudigere) tekstopmaak. Bij blogs wel weer uitschakelen om de reacties te lezen.

 3. Mendes

  Ik gebruik je blog rol heel vaak om de nieuwste blogs van andere schrijvers te selecteren. Ik bezoek jouw blog daarvoor meerdere keren per week. Handig! Advertenties negeer ik

 4. Marc

  Je bloggroll is top en voor mij vaak het startpunt om naar andere blogs te gaan. Die advertentie heb ik niet scherp. Op tablet zag ik die niet en anders negeer ik ‘m. Goed idee van Anna H. Ik zou ook een koffie voor je doneren, of misschien wel een whisky 😉

 5. Meer door minder

  Advertenties zijn niet mijn ding. Ik heb dan ook ingesteld dat ze onderdrukt worden. Die zeldzame die toch doorkomt wordt niet gelezen.

 6. geldistijd

  Wegens mijn adblocker was het me niet opgevallen, maar desalniettemin: respect!

 7. MM

  Ook bij mij is jouw blogroll vaak mijn startpunt om naar andere blogs te gaan (= mijn ontspannen “leesrondje”, heerlijk!)
  Je blog lees ik op mijn iPad mini. Optie Reader ken ik ook, maar niet nodig bij lezen van je blog. De advertentie(s?) zat(en) netjes aan 1 kant die ik makkelijk kan negeren. Al jaren fan van je eenvoudige opmaak, want het geeft zoveel rust. Dank hiervoor!

Reacties zijn gesloten.