Geen James Bond of voetbal

 • Berichtcategorie:Belastingen

Interessante wetenswaardigheden afgelopen week op de website van mijn werkgever. Wij mannen doen het liefst onze belastingaangifte als het slecht weer is, of als er niets op TV is. Dus niet tijdens een James Bond film of een spannende voetbalwedstrijd. Daar is onderzoek naar verricht. We doen het ook aan het ‘begin van de avond’, tot ongeveer 22.00 uur. Ammehoela, voor Opa Geldnerd is dat ook ongeveer bedtijd.

En de eerste dag was er een recorddrukte, lees ik. Meer dan 400.000 mensen hebben op 1 maart hun aangifte al ingediend. Zo snel waren we niet in Geldnerd HQ. Maar afgelopen zaterdag zijn Geldnerd en Vriendin gezellig samen achter de laptop gekropen, en hebben we de Aangifte doorlopen. Knus met een kopje thee en een taartje erbij, en Hondje naast ons in z’n mandje.

Het doen van zo’n aangifte wordt eigenlijk steeds saaier. Vorig jaar waren de dividendbedragen van mijn broker niet vooringevuld, die moest ik toen nog handmatig overnemen van de jaaropgaves. Maar zelfs dat was dit jaar vooraf ingevuld. Het enige dat we zelf nog in moesten vullen was ons aandeel in het vermogen van de VVE. En de andere gegevens controleren, maar daar hebben we geen fouten in gevonden. Nu is onze situatie ook simpel. Allebei één werkgever, een koophuis met een hypotheek, en een stapeltje bankrekeningen en beleggingsrekeningen. We waren dus zo klaar, in minder dan een uurtje was het gepiept.

Volgens de Belastingdienst krijgen Geldnerd en vriendin allebei een klein bedragje terug over 2017. Dat is mooi meegenomen. Maar omdat onze hypotheekrenteaftrek gestaag kleiner wordt, en ons vermogen gestaag groeit, zullen we hier een van de komende jaren wel het omslagpunt bereiken. Dan mogen we weer bij gaan betalen.

Heb jij je Belastingaangifte 2017 al gedaan?

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Dertigermetkids

  Heb net alles binnen dus t kan naar de boekhouder..

  1. dertigermetkids

   en gister eindelijk ook daadwerkelijk verstuurd naar de boekhouder 😀

 2. Zuinigeman

  Moet nog gebeuren dit jaar laten wij het doen ivm verkoop woning en koop nieuwe woning en allerlei andere zaken is het mij te moeilijk geworden dit jaar.

 3. Team CF

  Wachten nog steeds op de de jaaropgave van Mvr. Ook dit weekend nog de kinderopvang jaaropgave gekregen. dus denk dat wij volgende week (of die erna) lekker knus samen de belasting gaan invullen, wel zonder hondje 😉

 4. Als we ergens geen zin in hebben!!! Na jaren lang genoten te hebben van het doen van de belastingaangifte (het voelde alsof we er rijkelijk voor werden beloond), gaat het nu pijn doen. Dus stellen we het maar uit. Wat niet weet, wat niet deert ;-).

  1. Geldnerd

   Struisvogels! 😉

 5. Ontsladebaas

  Heb hem toevallig van de week nog gedaan. Bleef een leuk bedragje over, maar eigenlijk is het een soort achtergesteld inkomen. Je hebt immers te weinig inkomen gekregen in het voorgaande jaar. Als het er zo naar uitziet ga ik ook elk jaar minder terugkrijgen, door aflossingen op de hypotheek en een stijgend vermogen.

 6. Jill

  Zondagavond ingestuurd (er was inderdaad niks op TV). Voor het eerst met fiscaal partner. En het excelbestand van de Computer Idee gebruikt om de ideale verdeelsleutel te vinden. Dus dat ging van 490 betalen (ik), naar samen 290, en na het invullen van de excel bleef er 245 over.

  Hopelijk volgend jaar dat nieuwe huis gekocht, dus flink minder vermogen 😛

Reacties zijn gesloten.