De nieuwe baan!

Hieperdepieperdepieperdepiep hoera! Ook oude mensen als Geldnerd kunnen het nog! Een nieuwe baan vinden.

Het stond in mijn jaarplan. Maar ik werd natuurlijk afgetroefd door Vriendin, wiens nieuwe baan de ‘trigger’ was om de volgende fase van het FIRE-plan in gang te zetten met een verhuizing naar Elders. Ik schreef al dat ik om mij heen aan het kijken was, maar desnoods nog even door zou werken in mijn oude baan in Geldnerd City. Maar dat gaat gelukkig niet zo heel lang duren.

Want nu is het dus gelukt. Het was niet mijn eerste sollicitatie. Maar wel eentje waarbij het meteen klikte. Van beide kanten. Dus na diverse gesprekkenrondes, een klikgesprek, en uiteraard een arbeidsvoorwaardengesprek, is het nu allemaal officieel. Mijn oude werkgever is ingelicht, en ik kan me gaan voorbereiden op overdracht en afronding. Na meer dan 20 jaar ga ik weg bij ‘het Rijk’.

Ik ga niet precies vertellen wat ik ga doen en waar en wanneer, want dat zou het wel heel makkelijk maken om erachter te komen wie Geldnerd in het echt is. Maar ik blijf in de publieke sector. Werken voor het maatschappelijk belang is toch de enige reden om nog niet helemaal te stoppen met werken. En ik blijf in ‘de financiën’ werken. Dat is toch het soort werk dat me het meest voldoening geeft. Op de achtergrond met een team ervoor zorgen dat de dingen netjes verlopen en dat er zorgvuldig met publiek geld wordt omgegaan.

Op die nieuwe plek ga ik iets minder verdienen dan bij de landelijke overheid. En dat is prima. We gaan immers die volgende fase in. De fase waarin het niet meer gaat om maximaal verdienen en sparen en vermogen opbouwen. Maar wel om het opbouwen van de omgeving waarin en het leven dat we de komende decennia willen leiden. We verdienen nog steeds genoeg om riant van te leven en ons vermogen te laten groeien. En ‘straks’, als we gesetteld zijn op ons definitieve plekje, dan kennen we het definitieve financiële plaatje.

Het gaat allemaal ineens wel hard. Binnen een paar maanden allebei een andere baan en een (serie) verhuizing(en) in gang gezet. Actie! Mooi! We krijgen er energie van.

Wanneer ben jij voor het laatst van baan gewisseld?

Dit bericht heeft 27 reacties

 1. Astrid

  Van harte gefeliciteerd Geldnerd met je nieuwe baan en succes met het verwezenlijken van jullie andere plannen! Ik ben zelf in 2021 gewisseld van baan (wel binnen het onderwijs, daarin werk ik al sinds 2006) en ik hoop hier nog wat jaren te blijven. Ben benieuwd hoe alles voor jou verder verloopt en ik lees graag mee, bedankt voor je fijne blogs!

 2. Anna H

  Wat fijn, Geldnerd! Ik hoop dat alles zo voorspoedig blijft gaan, met jullie goede planning is die kans aanzienlijk. Van harte gefeliciteerd en veel succes!

 3. dearjvi

  Gefeliciteerd! Veel succes en plezier met je nieuwe baan.

 4. Opnieuwbegonnen

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Het is idd niet gemakkelijk om op latere leeftijd te solliciteren.

 5. DutchRN

  Gefeliciteerd! Ik ben toen ik begin 50 was gewisseld van baan, en heb daarna een tweede post-hbo certificering gedaan, en ga nu volgend jaar toch nog 1 stapje omhoog qua promotie. Ik ben er blij mee. Werk al heel lang in de zorg en zolang je doorleert zijn er altijd mogelijkheden. Mijn werk is met mij mee gegroeid, of ik met mijn werk, dat kan ook.
  Ook ik ben me nu aan het oriënteren op de volgende levensfase. Wil ik in mijn woning blijven wonen, of toch naar een kleinschaliger gebouw verhuizen met andere “oude” mensen? En wil ik dan huren of kopen? Huren vind ik op zich aantrekkelijke ware het niet dat het middensegment niet gereguleerd is. Maar ms komt dat toch nog.

 6. Mr. Groeigeld

  Gefeliciteerd Geldnerd! Dat gaat zeker hard in een keer.
  Anderhalf jaar geleden zijn we ook van huis en allebei van baan gewisseld. Een erg intensieve periode met soms aardig wat stress, maar uiteindelijk met veel energie. Succes met de overgang ervan!

 7. Pasja

  Wat goed dat jullie je nu samen op een nieuwe toekomst kunnen richten.
  Ikzelf ben 4 jaar geleden overgestapt van (gemeente-)ambtenaar naar zorgmedewerker/Woonbegeleider en nog geen moment spijt van gehad. Volg je hart..

  1. Marianne

   Van harte gefeliciteerd! Dat gaat alvast allemaal voorspoedig 🙂
   Op naar de volgende stap.

 8. Inkoopadviseur publiek

  Dat gaat inderdaad hard maar erg leuk voor jullie. Proficiat met je nieuwe baan in een nieuwe omgeving!

 9. Robbert van Dijk

  Gefeliciteerd met je baan. Geniet er van en succes met alles wat je gaat doen!

 10. Esther

  Gefeliciteerd! Voor jou maar ook voor je nieuwe werkgever!

 11. Meer door minder

  Mooi hoor, altijd fijn dat er ook nog mensen zijn die blij zijn met een functie elders!

 12. wt

  Gefeliciteerd met de nieuwe baan! Je schrijft het niet expliciet, maar ik neem aan dat de nieuwe functie in de regio is waar je gaat wonen.

  Mijn laatste baanwissels zijn minder gepland. Elke zoveel is er wel een grote reorganisatie waarbij ik boventallig wordt. De laatste keer was dat in 2020.

  1. Geldnerd

   Het is een stuk dichter bij Elders dan waar ik nu werk, inderdaad.

 13. Geldsnor

  Gefeliciteerd!
  Ik ben recentelijk voor het laatst van baan gewisseld, maar iets langer geleden van werkgever (begin vh jaar).
  En ach, minder verdienen is niet erg toch? Het leven in Elders is ongetwijfeld een stuk goedkoper dan in het vroegere Geldnerd City.

  Een halve liter bier in de horeca kost hier nog altijd 5% minder dan dat het 5 jaar geleden in Utrecht al kostte! Ook friet (of patat, voor de noorderlingen) en dergelijke zijn stukken goedkoper.

  1. Geldnerd

   En daarmee is voorzien in de basisbehoeften des levens!

 14. Petra

  Gefeliciteerd!

  Ik werk nu een jaar in mijn nieuwe baan, en ja, ik kan het aanraden. Een prettigere werksfeer, en leuk om nieuwe dingen te leren, al kon ik gelukkig ook heel veel kennis en ervaring uit mijn vorige baan gebruiken.

  Heel veel plezier en veel succes met het bouwen van een Heel Leuk Leven 😉

 15. C.

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 16. Vincent

  Van harte gefeliciteerd met de nieuwe baan. Ik hoop je voorbeeld over een half jaartje te volgen. Het nieuwe huis elders is al in aantocht, nu de baan elders nog. Heel goed om zo nu en dan zelf te vernieuwen. Alles verandert toch wel, dan beter op eigen initiatief 😉

 17. MP

  Van harte gefeliciteerd!

 18. De Budgetman

  Yes! Van harte gefeliciteerd Geldnerd!
  De volgende stap komt hiermee inderdaad heel dichtbij. Starten in het nieuwe jaar, schat ik in?
  En nu kan de Grote Huizenjacht echt beginnen.

  Geniet van de laatste weken ‘bij het Rijk.’

 19. R.

  Wat fijn dat het allemaal zo snel (lijkt) te gaan.

 20. Jeroen

  Gefeliciteerd! Ik volg sinds september dit jaar je blog en naast deze felicitaties wil ik je bedanken voor alle handige informatie op deze website.
  Het heeft mij enorm geholpen om mijn financiën op een rijtje te zetten en (veel) meer te gaan sparen.
  Succes met alle veranderingen.

 21. Marij

  Al 25 jaar bij het Rijk maar steeds afwisselende banen, sinds 1 september duurzaamheidscoordinator en dat ga ik wel even volhouden

 22. Schapie

  Gefeliciteerd! Zelf ben ik in coronatijd vanuit een Ander Land terug naar Nederland gekomen om toe te treden tot het contingent Rijkspersoneel, en intussen overweeg ik zelfs een verhuizing naar Rijkspersoneel City…

  1. Geldnerd

   Ik weet nog een heel mooi huis daar dat binnenkort te koop komt. 😉

Reacties zijn gesloten.