Bedroefd maar dankbaar…

…Voor alles wat hij voor ons betekend heeft… Mijn Backup-server is niet meer. Afgelopen nacht draaide hij zijn laatste backuprondjes, maar daarna ging het lampje uit. En de server ook. Hij had het al een paar dagen moeilijk, daarvan had ik al wat berichtjes gekregen via de beheer-app.

Acht jaar lang trouwe dienst. De laatste drie jaar als Backup-server op een andere locatie. Elke nacht zocht mijn Thuis-server vanuit het Verre Warme Land verbinding met de Backup-server. En elke nacht werden alle wijzigingen doorgestuurd. Zodat mijn informatie ook altijd op een locatie buiten mijn eigen huis staat. Het was een oud beestje, maar hij vervulde een cruciale rol in mijn thuis-ICT. Dat ‘ie er nu niet meer is gaat me ook wel een beetje aan het hart. Ik ben niet erg gehecht aan spullen, maar mijn servers zijn belangrijk voor me. We hebben samen veel meegemaakt, deze server en ik.

Gelukkig heb ik alle gegevens nog wel, dit was niet voor niets de backup-server. De belangrijke dingen staan op mijn computer en op de Thuis-server. Die laatste is ook dubbel uitgevoerd, dus zelfs als er één harddisk kapot gaat staat alles nog op de andere disk (en kan ik gewoon de kapotte disk vervangen, ik heb een reservedisk liggen).

Dus, het leven gaat verder. Ik was al van plan om begin volgend jaar een nieuwe server te kopen. De nieuwere modellen bieden wat functionaliteiten die ik graag wil gebruiken. Zoals het beheren van mijn privé adresboek, zodat ik dat niet in de publieke cloud bij één van de grote datagraaiers hoef te zetten om er overal bij te kunnen. Vandaag is de bestelling de deur uitgegaan.

Heb jij bezittingen waar je erg aan gehecht bent?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Geld is tijd

  er zijn verschillende gradaties van nerdheid, maar wat ik hier lees is best ernstig:-P
  voor jou: gecondoleerd!
  voor hem/haar: roest zacht!

  1. Geldnerd

   Dankjewel. En ‘roest zacht’ vind ik een juweeltje.

 2. hypotheekweg

  gecondoleerd… Bezittingen waar ik echt zoveel aan hecht heb ik niet echt, behalve misschien zaken die herinneren aan mooie gebeurtenissen in het leven, zoals een hele mooie reis met vader en broer… Denk dan aan een fotoboek of wat prullaria die we daar toen gekocht hebben..

 3. eddie

  Je zou haast denken dat de verhuizing hem teveel is geworden?

 4. Team CF

  RIP lieve back-up server……met 8 jaar in de IT wereld ben je nog best oud geworden 🙂

Reacties zijn gesloten.