Wat weet jij van je pensioen?

Vandaag weer een financieel berichtje op nu.nl. Een kwart van de mensen verwacht een te klein inkomen na de pensionering. Dat meldt onderzoeksbureau GfK op basis van een wereldwijd onderzoek onder 23.000 mensen uit negentien landen.

Ik heb nog even gezocht op de website van GfK en het originele persbericht gelezen. Het onderzoeksrapport is uiteraard niet openbaar, daar zullen grote bedrijven wel weer veel geld voor moeten betalen om het te mogen gebruiken.

Waarschijnlijk hebben de onderzoekers niet gevraagd of mensen precies weten hoeveel geld ze krijgen na hun pensioen. Ik denk dat veel mensen geen idee hebben, ik had het tot een paar jaar geleden in elk geval niet. En ja, onzekerheid maakt al gauw bang. Ik ga dit onderzoek maar met een korreltje zout nemen, denk ik.

Weet jij wat jouw inkomen zal zijn na je pensionering?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Lianne

  Ik weet wat ik ga krijgen volgens mijn pensioenoverIcht. Of ik dat ook echt ga krijgen is natuurlijk de vraag. Overigens ben ik zeer tevreden met dat bedrag.

  1. Geldnerd

   Ja, dat is de vraag waar we allemaal wel mee worstelen, denk ik. Ik vertrouw het niet meer, ik neem mijn eigen maatregelen en spaar zelf extra.

 2. Thea

  Ja, ik weet hoeveel ik krijg omdat ik sinds juni 2015 mijn AOW krijg! Ik werk nog en heb mijn spaarpensioenuitkeringen 1 jaar stilgezet. De uitbetalingen beginnen juni 2016 maar ook dan blijf ik nog werken!

 3. Kreupelgeld

  Ik heb onlangs alles op een rij gezet en omgerekend naar netto bedragen. Het viel mij niet tegen. Daar kom ik wel van rond.

  Wel heb ik mijn pensioen-eieren in 5 mandjes. AOW, Pensioen, Lijfrente en koopsommen, Box 3 vermogen en hypotheekvrij huis. Als dan de hoogte van een mandje tegenvalt, zal het vast wel te compenseren zijn met een andere.

 4. Eddie

  Vandaag in de nrc een special over pensioenen. Interresant om te lezen wat de impact is op je pensioen wannneer je deeltijd gaat werken. Bv vanaf 62 jr 20 uur werken ipv 40 uur, dan daalt je pensioen op je 67ste met ~15%. Dat is meer dan ik had verwacht.

Reacties zijn gesloten.