Tijd voor verandering…

Bijna 3,5 jaar blog ik nu. Eerst onregelmatig, daarna 3 keer per week op maandag, woensdag en vrijdag, en nu al weer een hele tijd op maandag en donderdag, en soms vaker als er genoeg nieuws en inspiratie is. En al heel lang op dezelfde tijd, mijn blogjes verschijnen steevast om 05:05 ’s ochtends. Ooit zo ontstaan toen mijn WordPress-instellingen nog geen rekening hielden met zomer- en wintertijd, en dat heb ik toen maar zo gelaten… Dat leidt er zelfs toe dat mensen mij OCD-trekjes toedichten. En daar hebben ze ook wel een beetje gelijk in. Ik houd wel van rust, reinheid en regelmaat.

Het bloggen brengt mij veel. Leuke contacten, zowel online als offline. Nieuwe inzichten, zowel uit de contacten als uit de reacties op mijn schrijfsels als uit de schrijfsels van anderen. Het heeft mijn traject naar financiële onafhankelijkheid gestructureerd en versneld. Mijn ‘systeem’ is ‘in place’, het is nu gewoon een kwestie van doorgaan en de tijd z’n werk te laten doen. Daar ben ik erg blij mee.

Maar tijden veranderen. Ik heb al een tijdje het gevoel dat ik meer hersencapaciteit en tijd nodig heb voor andere dingen. Bloggen kost best wel veel tijd, mensen die het zelf doen of geprobeerd hebben kunnen dat bevestigen. Het meeste dat er volgens mij te zeggen valt over financieel bewust leven is inmiddels al wel geschreven, door mij en/of door anderen. En het is ook een stuk drukker geworden in blogland. Nieuwe bloggers komen en gaan, je kunt dus veel makkelijker ‘meeliften’ met iemand die in hetzelfde stadium van de reis is als jijzelf. Dat is een mooie ontwikkeling. Toen ik zelf begon waren er niet veel Nederlands(talig)e bloggers die over financiële onafhankelijkheid schreven.

Ik loop er al maanden over na te denken. Stoppen of doorgaan met mijn blog? De achtergrond van dit denkwerk is vorige week prachtig beschreven door CheesyFinance, één van de prachtige mensen die ik dankzij dit blog ontmoet heb, en aan zijn mooie manier van beschrijven heb ik weinig toe te voegen. Ik heb besloten om door te gaan, maar ik ga het wel anders doen. Ik blijf schrijven. Dat vind ik leuk en nuttig, en Geldnerd is echt onderdeel geworden van mijn identiteit. Maar het zal onregelmatiger zijn. Ik ‘moet’ in elk geval van mezelf niet meer 2 keer of 3 keer in de week een blogje publiceren, en zelfs een weekje overslaan mag ook gewoon. Het zal ook vooral gaan over mijn persoonlijke zoektocht naar financiële onafhankelijkheid en financieel bewustzijn. Het is nooit mijn intentie geweest om anderen te vertellen wat ze zouden moeten doen, maar wel om te laten zien wat ik probeer te doen. Extra bezoekers, of geld verdienen aan mijn blog, zijn ook nooit doelstellingen geweest. Het is een hobby, een passie, en dat moet juist niet gaan voelen als werk. Want dan verdwijnt dat speciale gevoel. En dat zou jammer zijn.

Dus Geldnerd gaat door, maar jullie kunnen de klok voorlopig niet meer gelijkzetten op mijn blogjes!

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. E.

  Dat ik de klok niet meer gelijk moeten zetten om je blogjes te lezen, ben ik blij om.
  Om 5u opstaan om ze te lezen is iets te vroeg voor mij. ??
  Heel veel plezier met het sporadisch bloggen en geniet van de tijd dat je over hebt.

 2. Mr FOB

  Herkenbaar, ik blog ook een stuk minder dan in het begin. Alleen wanneer het me uitkomt. En dat bevalt me prima. Leuk dat je wel doorgaat!

 3. FireMe

  Zoals op Slack ook al aangegeven: respect voor de consistentie en kwaliteit van je posts, we blijven je volgen 🙂

 4. Pasja

  Sluit aan bij Fireme.

 5. Min of meer

  Prima toch. Ik publiceerde jarenlang alleen over geld en ook alle dagen. Dat ging echt knellen. Nu schrijf ik wanneer ik wil over wat ik wil, zonder door mijzelf opgelegde regels.
  Hoop voor je dat het bevalt en dat er ruimte komt voor andere zaken.

  1. Geldnerd

   Ik ga in elk geval niet over katten schrijven… Daar zou ons Hondje verdrietig van worden.

   1. Min of meer

    Haha, zeg maar tegen je hondje dat ik maandelijks geld doneer aan een opvang voor zwerfhonden. Dat heft al die afschuwelijke kattenverhalen van mij ruimschoots op vind ik ?.

 6. J.L

  Fijn te lezen dat je doorgaat met bloggen.Volg je blog al een hele tijd.Al toen ik nog in een ver en warm land woonde.Zag altijd leuke overeenkomsten.Alleen ik liep een paar maanden voor op jou.Ik zat alweer een paar maanden hier toen jij lande.

  Nou dan maar wat blogjes over de hond(de mijne komt hier uit het asiel).Vergeet ook de tuin niet en natuurlijk 1 keer per jaar de geheime tip van “opa” Geldnerd over geld.

 7. Niet Tot 71

  Heel begrijpelijk. Het is een drukke bezigheid dat bloggen. Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind dat je blijft schrijven. Ik lees je berichten altijd graag.

 8. Anna H.

  Ah Geldnerd,
  Fijn dat je blijft schrijven! Ik geniet erg van je schrijstijl en excelkunde. Voor mij is zo’n hoge frequentie in het verschijnen van blogs niet zo nodig. Als het maar dezelfde humor houdt zodat ik af en toe kan glimlachen om je blogs 🙂 Zeer veel dank voor alles wat je al geschreven hebt!

 9. Susanna (The Next Wealth)

  Fijn dat je blijft schrijven, en misschien nog wel fijner om af en toe wat andere geluiden te horen, uhm lezen. In mijn optiek groeien de schrijfsel gewoon mee met de persoon die erachter zit, zou vreemd zijn als dat nooit veranderd 😉

 10. Team CF

  Top Geldnerd! Goeie beslissing denk, moet inderdaad wel leuk blijven. Ik heb grappig genoeg inmiddels weer wat inspiratie, maar nog geen idee of en zo ja, wanneer het op het digitale scherm komt. Je moet er inderdaad net zin in hebben om er weer eens voor te gaan zitten.
  P.s. jij bent ook een prachtig mens! Blij dat ik je via deze weg heb leren kennen 🙂

 11. Jan

  Prima instelling. Tijd is kostbaar. En alleen schrijven wanneer je echt wat te vertellen hebt is voor iedereen een goede zaak. Less is more. Ik ben wel blij dat je blijft bloggen. 🙂

 12. HJV

  Ook ik geniet erg van je schrijfstijl, humor en mooi uitgewerkte blogjes.
  Goed om te lezen hoe je in deze kwestie je hart volgt en voor ons als lezers fijn dat je wilt blijven schrijven. Ik laat me verrassen!

 13. Dividendbelegger

  Precies.

  Exact de reden waarom ik niet ‘moet’ bloggen maar afentoe de voortgang beschrijf voor mij en mijn vrouw??.

  Eigenlijk is 12x per jaar voldoende:
  Ontwikkeling hypotheek
  Aankoop aandelen
  Ontwikkeling dividend

  Rest is balast en denk alleen een moetje om aantal lezeres en reacties hoog te houden. Verslavend?

 14. edde

  Dat wordt even ‘afkicken’ … iedere maandag en donderdag je blog lezen was ondertussen een gewoonte geworden en jawel aan de keukentafel werd er ook over gediscussieerd.

  Ik ben benieuwd hoe je blog verder evalueert.

 15. Mark

  🙂 Ik blog ook alleen als het me uitkomt, en dat is best onregelmatig te noemen.

  Fijn dat je blijft!
  Cheers!

 16. Karin

  Jammer, want ik lees je blog graag. Fijne schrijfstijl en interessante blik op de wereld. Heel begrijpelijk dat je na meer dan drie jaar de bakens weer eens verzet. Heel gezond ook. Ik surf nu eigenlijk gewoon regelmatig langs, maar heb je ook een lijst oid waar ik me kan melden voor blogupdates in m’n inbox?

  1. Geldnerd

   Rechtsboven op de pagina, het e-mail icoon.

 17. De Budgetman

  Nâh zeg!
  Je was onderdeel van mijn maandagochtendritueeltje ?
  Hobbies kosten veel tijd en soms is het tijd voor nieuwe hobbies.
  Gelukkig blijf je nog en de rest is hierboven al door anderen gezegd!

Reageren is niet mogelijk.