Sell in May and go away…

 • Berichtcategorie:Beleggen

…but remember to be back in September…

Het is een van die ‘investeringswijsheden‘. Verkoop je aandelen in mei, en kom pas na de zomer weer terug op de beurs. De gedachte is dat aandelen in de periode van november tot en met mei het best presteren, om dan in de zomer stil te staan of iets weg te zakken.

In de zomer van 2018 zou dat een erg slecht idee geweest zijn, zag ik afgelopen weekend toen in naar de Year-to-Date grafiek van mijn portefeuille keek. Als ik corrigeer voor mijn inleg gedurende de zomer, dan heb ik sinds 1 mei een rendement behaald van 7,8%. Iets heel anders dan de 0,03% die je tegenwoordig krijgt op een spaarrekening bij een grootbank, en de 0,25% die ik tegenwoordig op mijn hoge-rente-en-vrij-toegankelijke-spaarrekening krijg.

Kopen en vasthouden. De blik op de lange termijn. Dat blijft mijn motto.

Heb jij jouw aandelen verkocht in mei?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. MrPFP

  Nee, niet verkocht. En blij daarmee, ja 🙂
  Dat soort wijsheden moet je elk jaar dan toch maar weer weerstand tegen proberen te bieden. Zo nu en dan klopt het wel…..weten ze dan achteraf….

 2. Team CF

  Heb nog wat huiswerk voor je, dit klopt misschien nu niet meer ivm alle techniek rondom de beurs. Maar hoe zat dit “vroeguh” toen mensen idd wel met vakantie gingen en de beurs mogelijk wel tot “stilstand” kwam in de zomer periode?
  Of weet jij dat nog 😉

 3. NietTot71

  Verkopen doe ik niet aan. Voorlopig niet althans.

 4. B at Fire The Boss (Ontsladebaas)

  Ik verkoop niet, tenzij ik geld vrij wil maken voor een andere investering. Geen day trading dus voor mij! Mijn aandelen hebben het over de zomermaanden ook prima gedaan.

 5. De Budgetman

  Natuurlijk heb ik niets verkocht.
  Past niet in de ‘buy and hold’ strategie.
  Ik heb in de tussenliggende maanden ook een redelijk rendement behaald. Met uitzondering van de opkomende markten…

Reacties zijn gesloten.