Populair stukje papier

Geldnerd is geen fan van papier, dat is wel bekend. Ondanks alle privacy-bezwaren vind ik elektronisch gewoonweg veel makkelijker. Het bespaart me in elk geval een hoop tijd in het bijhouden van mijn financiën.

Door mij komt het dus niet. Dat de acceptgiro nog even mag blijven. Dat welbekende stukje papier blijkt toch nog iets populairder dan de banken hoopten. Negentien miljoen werden er vorig jaar nog verwerkt, dat is 11% van de acceptgiro’s die verstuurd werden. Overigens werden er vorig jaar ruim 1,5 miljard overboekingen via internetbankieren en mobiel bankieren gedaan, dus dan zijn die 19 miljoen weer een peulenschil, minder dan 1%.

Maar blijkbaar voldoende aanleiding om dat stukje papier te blijven ondersteunen. Aan mij zal het niet liggen, ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een acceptgiro gebruikt heb. Maar wel weer opvallend hoe vaak dit nieuws gebracht werd. Vaker dan sommig nieuws over pensioenen, dat toch wel een iets grotere impact heeft. Nostalgie spreekt aan, blijkbaar…

Gebruik jij nog acceptgiro’s?

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Minimaal

    Af en toe betaal ik nog via acceptgiro, als ik zo’n dingentje krijgt toegstuurd. Maar altijd wel via een overschrijving, en niet door zo’n ding in te vullen en naar de bank te brengen.

    Alhoewel, de laatste keer dat ik dat deed, zal toch weer een paar jaar geleden zijn.

  2. Al jaren niet meer! Doe mij maar lekker internetbankieren en automatische afschrijvingen. Ik zou eigenlijk niet eens weten hoe ik die dingen moet versturen…

Reageren is niet mogelijk.