Op

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Eindelijk. Het is zover. Mijn scheermesjes zijn op. Gisterenochtend is het laatste mesje in gebruik genomen. Het einde van een tijdperk. Mijn inschatting was dus correct. En het is inmiddels ruim 9 jaar geleden dat ik voor het laatst nieuwe scheermesjes gekocht heb.

Maar nu gaat het er dan toch van komen. Het scheersysteem dat ik gebruik bestaat uiteraard al jaren niet meer. Ik ben dus op zoek naar iets anders. Dat valt nog niet mee, want scheren is vooral marketing. Die erop neerkomt dat je zonder een spoortje bloed spiegelglad wordt en woest aantrekkelijk blijkt voor de dames. Zo werkt het bij mij meestal niet. Ik zoek vooral een systeem wat met mijn beperkte motoriek bij uitschieten niet direct leidt tot een slagaderlijke bloeding. En een systeem wat makkelijk te reinigen is en niet meteen verstopt raakt met baardharen als ik weer eens een keer een aantal dagen geen zin heb om te scheren.

Maar vooral ga ik ook wat beter op mijn voorraadvorming letten. Want 9 jaar is een beetje lang, dat zijn best veel mesjes.

Voor welk scheermarketingsysteem ben jij gevallen?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Haha, 9 jaar doen met je voorraad is inderdaad wel heel lang! Ik ben gevallen voor de marketing van de lidl. Tenminste, eigenlijk zijn die redelijk marketingloos natuurlijk 🙂 2 blads mesjes vind ik prima en daar heb je er 20 voor 5 euro… prima deal al zeg ik het zelf 😉

 2. Hypotheekweg

  Ik ben gevallen voor boldking. Ik had de minimum afname, 4 mesjes per 2 maanden. Intussen levering stop laten zetten want ook ik heb een voorraad opgebouwd tot in de eeuwigheid.
  Ze kostten overigens 10 euro voor 4 mesjes, best prijzig dus

 3. ambertree

  Ik kies resoluut voor de caveman look… Ik werk bij met de tondeuse voor mijn haar en occasioneel gebruik ik mijn Gillette van een paar jaar geleden, wel geen 9 jaar oud ?

 4. BespaarBalans

  Ik scheer al mijn hele leven electrisch. Heb niet zoveel met scheermesjes. Tot nu toe een apparaat versleten, de tweede is al weer jaren in gebruik. Kosten per apparaat zo’n 55 euro.

Reageren is niet mogelijk.