Nooit meer muziek kopen

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Geldnerd is een gadgetfreak. Dat heb ik hier al vaker toegegeven. En de verhuizing naar ons nieuwe huis heeft weer iets nieuws toegevoegd aan mijn universum. Ik heb mijzelf getracteerd op een Sonos Play:5 (geen aandelen). Met daarbij een abonnement op Spotify (ook al geen aandelen). Ik zat er al een tijdje op te azen. Maar in het Verre Warme Land had dit geen zin, want daar was ten eerste geen Spotify en ten tweede geen 220 Volt (maar 110).

Maar goed, het is er nu. Mijn oude apparatuur was ook hoognodig aan vervanging toe, maak ik mijzelf wijs. En het bevalt uitstekend. Inmiddels heb ik twee extra Sonos apparaten gekocht, type Play:1. Een daarvan staat in de werkkamer, de andere in de slaapkamer. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Ten eerste van de geluidskwaliteit, maar ook van de technologie. Sonos heeft het echt begrepen. Technologie die iedereen kan snappen. Je haalt het apparaat uit de doos, doet de stekker in het stopcontact, downloadt de app op je telefoon of tablet, en vijf minuten later ben je operationeel. Extra apparaten koppelen is nog sneller gedaan.

En dan Spotify. Ik denk dat ik nooit meer muziek hoef te kopen. Vrijwel alles wat ik kan bedenken, kan ik daar vinden. Geldnerd en Vriendin zijn allebei druk bezig met het aanmaken van allerlei playlists. En dat spelen we dan af via de Sonos apparaten in de ruimte waar we zijn. Ik heb al een paar keer urenlang zitten bladeren. Allerlei muziek uit mijn jeugd, springend van het ene naar het andere nummer. En ik ben nogal een muziekliefhebber, dus dat abonnement heb ik snel terugverdiend.

Ook ben ik al jaren een groot fan van TuneIn. Daar kan ik alle radiostations beluisteren die ik maar kan bedenken. Ik heb inmiddels in heel wat landen gewoond, en regelmatig vind ik het leuk om nog even te luisteren naar radiostations waar ik ook in die landen regelmatig naar luisterde. Op die manier ontdek ik ook nog wel eens nieuwe muziek. Ook dat doen we via de Sonos apparaten.

Kortom, ik ben enthousiast!

Luister jij graag naar muziek?

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Team CF

  Aangezien het enthousiasme er vanaf spat, lijkt het me dat dit geld in ieder geval heel goed besteed is! Leuk Kerst cadeautje aan jezelf 🙂
  Veel luister plezier.

 2. Meneer en Mevrouw

  Zeker, hier staat de muziek altijd aan! Maar de prijs-muziekkwaliteit -verhouding vonden we niet in het voordeel van Sonos uitslaan. Wel een receiver die ook via Airplay te bedienen valt, streamen maar vanaf Ip(ad/hone)!

 3. nadasurf

  Spotify is super hier al jaren bij provider. Maar Sonos is veel te duur voor wat het levert aan geluidskwaliteit hier een externe geluidskaart op bestaande set en daar kan een Sonos set van vele honderen euro,s niet tegenop. Wil ik elders muziek luisteren gaat de draadloze speaker mee en zo ben overal voorzien van Spotify.

Reacties zijn gesloten.