Let op! Geldnerd wordt misbruikt!

Vandaag werd ik door Mr. FOB (dank!) gewezen op het bestaan van geldnerds.nl. Geen link, ga er vooral ook NIET naartoe. Het is een commerciële vergelijkingswebsite die vooral bedoeld lijkt om geld te verdienen. Iedereen die mij en mijn blog een beetje kent, weet dat ik nooit met zoiets geassocieerd zou willen worden.

Voor de naam Geldnerd loopt een merkregistratie. Niet omdat ik de naam commercieel wil uitbuiten (zeker niet). Maar wel omdat ik wil voorkomen dat andere mensen misbruik maken van de naam. Op Geldnerd deel ik mijn eigen verhaal, vertel ik over mijn eigen financiële keuzes, waarom ik ze maak en hoe ik ze maak. Om mensen te inspireren en financiële kennis te delen. Zonder commercieel doel. Dan doet het echt wel een beetje pijn als, na vijf jaar hard werken aan de blog, iemand daar commercieel op mee wil liften. Daar word ik ook een beetje boos van.

Ik heb nog nooit geprobeerd om iemand een financieel product aan te smeren te verkopen, en dat zal ik ook nooit doen. Vanavond ben ik echt een beetje beduusd dat iemand met één letter verschil probeert mee te liften op de naam die ik de afgelopen vijf jaar heb opgebouwd. Het bedrijf achter de website heeft inmiddels een mail van mij ontvangen waarin ik ze wijs op mijn rechten. Ik hoop dat ze verstandig zijn.

Heeft iemand wel eens misbruik van jouw naam gemaakt?

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. uitklokken

  Niet dat ik weet… Maar uitklokken is ook wel gewoon een woordenboekwoord.

  1. Joris

   Datzelfde geldt voor geldnerd. Zij het een samengesteld woord.

 2. zuinigeman.nl

  Nog niet mee gemaakt, al hoewel 1 keertje. Iemand gebruikte mijn rss feed (volledige tekst en afbeeldingen) en publiceerde dit automatisch op zijn website. Zonder toestemming. Die website is later ermee gestopt.

  Het is wel gemakkelijk een andere domeinnaam te nemen je plakt er een S of EN achter of een streepje ertussen en dan is het net even anders. Maar een merkregistratie dat kost nog wel wat hé? Of valt het mee? Misschien is dat een idee voor meer bloggers.

 3. Audrey

  O bah, wat een nare situatie!

 4. Yolanda

  Ik kan me wel voorstellen dat je daarvan baalt. Sterkte ermee.
  Maar vergeet niet: geldnerd is enkelvoudig en geeft aan dat het jouw unieke eigenheid is. Terwijl geldnerds meervoudig is en daarmee onbestemd, nietszeggend.

 5. Joris

  Vooropgesteld: ik snap je frustratie, heus! De door jou gewraakte website is was in elk geval op 18 september 2020 al actief. De depotdatum van jouw merkregistratie is dezelfde dag als deze blogpost. Ik vraag me af of bij toewijzing van jouw merk, je merkrechtelijk wel een valide punt hebt. Het is vrij gangbare combinatie (samengesteld) van 2 gewone zelfstandignaamwoorden. Wat doet jou denken (of zelfs weten) dat de ander van jouw goede naam wil profiteren?

Reageren is niet mogelijk.