5

Vandaag is het vijf jaar geleden dat ik met Geldnerd startte. Als hobby, om mijn ideeën over persoonlijke financiën te delen en verder te ontwikkelen. Ik had geen idee hoe lang ik het vol zou houden, hoeveel inspiratie ik zou hebben. Vijf jaar lang is Geldnerd inmiddels al een belangrijk deel van mijn leven. En ik heb nog steeds niet het idee dat ik uitgeschreven ben.

De eerste maand kwamen er 1.349 bezoekers. Dat vond ik al best wel veel. Maar dat is sindsdien behoorlijk gegroeid. De afgelopen maanden kwamen er meer dan 30.000 unieke bezoekers per maand (met uitschieters naar 50.000), en werden er honderdduizenden pagina’s per maand bekeken. In totaal staat de teller op meer dan 600.000 unieke bezoekers. Wow. Daar word ik een beetje stil van, dankjewel!

Rijk word je er niet van, dat bloggen. Dat is ook nooit mijn bedoeling geweest, en lijkt me in Nederland ook lastig. De Nederlandstalige markt is gewoonweg te klein hiervoor. En ik kies er bewust voor om vrij te blijven van commerciële belangen. Ik wil gewoon iedereen de grond in kunnen schrijven als ik daar zin in heb. Eén advertentie, meer niet. Geen affiliate links, geen (stiekem) gesponsorde artikelen, geen samenwerking met commerciële partijen. Zo werk ik al vijf jaar en dat blijf ik waarschijnlijk ook gewoon zo doen. De advertentie-inkomsten betalen grotendeels de hosting, deze hobby kost dus alleen maar tijd en geen geld. Prima zo.

We hebben hier al van alles meegemaakt in die vijf jaar. Vriendin en ik verhuisden van het Verre Warme Land terug naar Nederland. We kochten Geldnerd HQ en legden de tuin aan. Ik ging anders beleggen met elke maand inleg, vereenvoudigde mijn financiën en introduceerde het potjessysteem in mijn begroting. 2020 bracht een Corona-virus dat onze levens overhoop gooide, met een recessie. En ondertussen wisselde ik twee keer van baan. Ik nam en neem ieder abonnement en iedere uitgave onder de loep. En ik volg en becommentarieer alle ontwikkelingen die mijn persoonlijke financiën raken. Elke keer nog geniet ik van de reacties en van de gesprekken die het me oplevert.

Nog eens vijf jaar? We gaan het zien! Vooralsnog schrijf ik gewoon door…

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Anna H.

  Nou gefeliciteerd Geldnerd! Zo lang alweer! Ik ben denk ik ook al ongeveer 5 jaar lezer (Ik weet nog goed dat ik in de regenachtige zomer van 2015 financieel ‘wakker’ werd en het hele blog van Mr. Money Mustache las, en op zoek ging naar een Nederlandse equivalent). Ik ben blij dat je er bent en geniet nog steeds van je blog. Wat mij betreft nog zeker vijf jaar!

 2. Roelf

  Gefeliciteerd met je jubileum! Ik ben je dankbaar voor alle interessante artikelen die je tot nu toe gepubliceerd hebt.

 3. Bart

  Cheers Nerdovic!

 4. MrPFP

  Gefeliciteerd met dit lustrum. En ga lekker door!

 5. Audrey

  Gefeliciteerd, Geldnerd! Op naar de 10 jaar.

 6. Marianne

  Gefeliciteerd! Je bent een inspiratie bron voor mij, dankjewel daarvoor:)

 7. mariimma

  Nou, “ga zo door!” dan maar. 🙂

 8. geld-is-tijd

  Voor een Nerd zijn alleen machten van 2 een jubileum, maar desalniettemin gefeliciteerd 😉
  Fijn dat er nog steeds bloggers zijn die de verleiding kunnen weerstaan om er een kermis van affiliates van te maken.

  1. Geldnerd

   Priemgetallen mogen ook, toch? Dank!

 9. Chris

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog. Dat zijn mooie bezoekersaantallen. Daar kan ik nog een puntje aan zuigen.

 10. zuinigeman.nl

  5 jaar alweer, gefeliciteerd!

 11. uitklokken

  Gefeliciteerd, Geldnerd! Ik vind het alleen maar leuk als je dingen de grond in schrijft 😀
  Meer daarvan de komende jaren, alsjeblieft (behalve mij).

 12. Crystal

  Gefeliciteerd met 5-jarige jubileum!

 13. Eddie

  Dank je wel voor alle mooie schrijfsels, de ideeen, de discussies, de spiegel en het inkijkje in geldnerd.

 14. Merijn

  Gefeliciteerd en ga zo door!

Reacties zijn gesloten.