Kristallen bol over President Trump

201607 Donald TrumpEerst dacht ik dat het een grap was. Daarna hoopte ik dat het een grap was. Daarna hoopte ik dat de Republikeinen verstandig genoeg zouden zijn om hem af te serveren. En inmiddels hoop ik dat de Amerikanen niet zo’n hekel aan Hillary Clinton hebben dat ze zelfs Trump boven haar verkiezen.

Het moge duidelijk zijn, ik ben geen fan van The Donald. Hij schreeuwt teveel, oversimplificeert, en hij verdeelt mensen in plaats van het zoeken van het gemeenschappelijk belang. Sommige Nederlandse politici doen dat ook, en daar ben ik ook geen fan van.

Mijn zorgen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben een grote invloed op hoe ik naar de beurzen kijk. En recent trof ik een interessant stukje in mijn ‘lijfblad’ The Economist.
Zij hebben een rubriek ‘The World If’. Geschreven vanuit het perspectief ‘stel je voor dat…’. In de uitgave van 16 juli 2016 een prachtig artikeltje. Geschreven alsof Trump 100 dagen geleden president is geworden. Ik hoop van harte dat het nooit werkelijkheid wordt.

Wat hoop jij dat er nooit werkelijkheid wordt?

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Marjolein

  Ik hoop zeker dat T niet de president wordt. Mijn pensioen is geïnvesteerd in de DowJones, want het loopt via een Amerikaanse werkgever en dan heb je geen andere optie. (Ik had iig geen andere mogelijkheid) – maar ik weet ook dat ik dan niet de enige persoon ben die er dan evt last van heeft. De stockmarket heeft wel meer weerstaan, bijv 9/11 en is daarvan hersteld. Ik zit er al sinds 2001 in.

 2. VeggieMo

  Ik heb geen idee. Ik vertrouw Hillary ook niet. Bernie Sanders vond ik nog het meest menselijk overkomen.
  Ik had van Obama hoge verwachtingen. Die hij niet waarmaakte. De staatsschuld is onder zijn regering verdubbeld. Hij probeert met alle macht TTIP door te drukken. De rol van de VS in de wereld vind ik momenteel niet fraai.
  Ik heb geen goed beeld van Trump. Soms zegt hij heel verstandige dingen en soms zegt hij dingen waar ik echt niet bij kan. Hij is tegen TTIP en dat vind ik te prijzen. Laat de VS zich maar eens wat meer met zichzelf bemoeien. Ze hebben een zootje van het Midden-Oosten gemaakt en daardoor een hoop leed gebracht en een vluchtelingenstroom die Europa niet aan kan. Ze zetten Europa op tegen Rusland. Dat is voor De Europese handel zeer slecht. Voor de Amerikaanse niet, juist alleen maar goed want handelen met de Russen deden ze toch al nauwelijks en zo maken ze Europa afhankelijk van hen. De kwalijke rol van de petrodollar, de kwalijke rol van Goldman Sachs in Europa. Ik geloof dat ik nu wel genoeg geschreven heb. Ik heb begrip voor de boosheid van de Amerikaanse middenklasse die aan het verdwijnen is.

 3. Bon

  Dit is een tijd van verkiezingen, dan doen ze rare dingen om maar op te vallen. Ze beloven van alles, terwijl ze weten dat ze het nooit waar kunnen maken. Je moet de verkiezingen van amerika ook als een show zien. Clinton is absoluut onbetrouwbaar. Ze houdt er een eigen agenda apart naast, dat is gebleken en de fbi doet dan nu niets maar hier komt vast nog een staartje na.
  Trump is een apart geval, maar ga er maar van uit dat hij anders is als hij zaken doet. Hij is keihard, dat wel. Hij is niet voor niets zo rijk geworden. Hij zal het land dan ook zakelijk gaan leiden. Afhankelijk hoeveel democraten in het congres zitten kan hij net zoals bij Obama aardig tegen gewerkt worden en lamgemaakt. Verder kan hij net zoals Clinton een goede of slechte president zijn/worden. Wel is hij van het soort ‘olifant in een porseleine kast’. Dat kan goed of slecht zijn. Een ander punt is, is de tweede man. Kan die Trump afremmen of niet. Nu eerst maar afwachten welke van de twee het wordt.

Reageren is niet mogelijk.