Kom jij ook naar FIN-X?

In oktober 2016 heb ik voor het eerst deelgenomen aan een FIRE Meetup, voor zover ik kan nagaan de allereerste in Nederland. Dat vond ik ontzettend spannend, want ik blog niet voor niets anoniem, en ik kende de andere deelnemers vooraf alleen maar van online reacties bij elkaar’s blogs. Vooraf werden we ‘gescreend’ door CheesyFinance en Amber Tree Leaves. Sindsdien zijn er veel bijeenkomsten geweest, en bij vrijwel allemaal ben ik aanwezig geweest.

Wat is er zo leuk aan? Verschillende dingen! Ten eerste is ‘actief met je financiën bezig zijn’ toch een hobby waar door je directe omgeving vaak een beetje vreemd naar gekeken wordt. Af en toe een dagje van gedachten wisselen met gelijkgestemden is dan echt een heel fijne ervaring. Als ‘ervaren blogger’ kan ik wat brengen, maar vrijwel elke keer ook halen. De gesprekken hebben me geholpen om mijn denken en mijn ‘systeem’ verder aan te scherpen.

Ten tweede is het ook gewoon een hele leuke groep met mensen. Een aantal van hen ontmoet ik tegenwoordig ook buiten de Meetups. Vrienden met wie je wel open over je financiën kunt praten!

En nu komt er een volgende stap. In de Verenigde Staten is er jaarlijks al een grote conferentie van mensen die actief met hun geld bezig zijn, FINCON. Zo ver gaat het (nog) niet, maar het komt een heel eind. FIN-X op 21 september 2019 in Utrecht, georganiseerd door een aantal enthousiaste Meetup-bezoekers. Daar moet je echt bij zijn als je jouw eigen financiële toekomst serieus neemt. Het gaat plaatsvinden van 10.00 uur tot 17.30 uur in de theater zaal van Parnassos, het cultureel centrum van de Universiteit Utrecht. Meer informatie en kaartverkoop via de website.

Ik heb mijn kaartje al gekocht en ga er in elk geval bij zijn! Kom jij ook?

Dit bericht heeft 6 reacties.

 1. Anna H.

  Jazeker! Die ene keer in januari 2019 is me erg goed bevallen. Inspiratie en gezelligheid, wat wil je nog meer?

 2. TheMoneyMindset

  Ik heb al wat anders gepland, maar ik denk erover dit te verplaatsen. Lijkt mij namelijk wel erg leuk!

 3. Team CF

  Dat we je ooit hebben toegelaten is nog steeds een wonder ?

  1. Geldnerd

   Moet jij zeggen, ‘big spender’…. ?

 4. Mr 180FO

  Lijkt me leuk je te ontmoeten daar Geldnerd. Mijn ticket is ook al gekocht.
  Ook zijn er een aantal leden van onze ChooseFI Netherlands Facebook groep die ook mee gaan.

  Tot dan!

  1. Peter

   Ja ik ben er een van.

Reageren is niet mogelijk.