
Een paar maanden geleden was ik nog een amateur met een lelijke WordPress-installatie, vandaag word ik ‘de Nederlandse Mr. Money Moustache’ genoemd <bloos>. Kortom: Klöpping en Pfauth hebben een mooie nieuwe aflevering van hun Podcast over Media online gezet en blikken (vanaf minuut 2) vooruit op FIN-X morgen.
Ze gaan (terecht) in op het ontbreken van fatsoenlijk financieel onderwijs in Nederland, een thema dat mij ook na aan het hart ligt. Ik verheug me op de gesprekken morgen!
Eén dingetje hebben de heren nog gemist, ze zoeken nog een goede Nederlandse podcast over geld. Maar die is er natuurlijk al lang: de Goed met Geld podcast van Fire The Boss en Stoppen Voor Mijn Vijftigste!
Ha wat leuk Nederlandse MM. Veel plezier morgen!
Geweldig geniet ervan en ik denk inderdaad dat het gewoon in het onderwijs moet. Ook bij jongeren kan al geldstress optreden, is slecht voor de studie.
Veel plezier vandaag! Ik ben er zelf helaas niet bij, maar het is inderdaad goed om zulke dingen te blijven benoemen. Ik heb er juist afgelopen week een blog over geschreven dat er voor basisscholen juist WEL een gratis lespakket is over geld voor tijdens de week van het geld in maart. Ik hoop gewoon dat zoveel mogelijk basisscholen dat gratis lespakket gebruiken om toekomstig Nederland net weer een beetje beter en bewuster te maken met geld.
En natuurlijk dank voor het noemen van onze podcast! We zijn er al een half jaar, maar staan dus nog lang niet overal op de kaart. Daar is nog heel veel werk aan de winkel.
Je “lelijke” WordPress website is anders aardig gevuld met mooie artikelen.
Er zijn goede lessen voor schollen, op mijn mbo school hebben we ieder jaar peer-to-peer educators van het project Moneyways. Tijdens drie lessen leren studenten meer over wijs omgaan met geld. School vindt het belangrijk, studenten vinden het leerzaam. Het project wordt dmv subsidie bekostigd, dus geen reden om het niet te doen. Ook tijdens zgn slb-uren (studieloopbaanbegeleiding) wordt er over geldzaken gesproken. Maar misschien is het al wat laat als het pas na de middelbare school gebeurd en moet het ook al dan én in het basisonderwijs gebeuren.