Kleine beetjes die helpen

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Soms hebben dingen onverwachte positieve neveneffecten. Dat is fijn. Want al zijn ze klein, alle beetjes helpen. Afgelopen week vond ik er ook weer een.

Geldnerd en Vriendin zijn redelijk minimalistisch ingesteld. Dat zie je ook terug in onze inrichting. Vriendin heeft daar echt oog voor, veel meer dan ik. Toen zij met haar minimalistisch oog naar onze badkamer keek, stoorde ze zich aan de verzameling flessen in de douche.

Nou valt die verzameling best wel mee, het waren er vijf. Allebei onze eigen shampoo en douchegel, en voor Vriendin ook iets van conditioner. Allemaal verschillende flessen.

Dus wat deed Vriendin? Die kocht een verzameling mooie zeeppompjes. De inhoud van de flessen werd overgegoten, en nu staan er vijf mooie identieke pompjes. Met doorzichtig reservoir, zodat je wel kunt zien wat er in welke fles zit.

Bijkomend voordeel: ik ben nu ineens veel zuiniger met douchegel en shampoo. Daarmee kon ik nooit zo goed maat houden. Ik gaf altijd maar de schuld aan de grote opening die fabrikanten in hun flessen maken, zodat je makkelijk (te) veel gebruikt. Maar nu ik een paar keer moet pompen is het veel makkelijker om maat te houden. Het effect is significant, ik doe nu ongeveer anderhalf keer zo lang met een fles shampoo.

Sowieso is dit een makkelijke categorie om op te besparen. Ik gebruik al jaren hetzelfde merk shampoo en douchegel. Dat ik alleen koop als het in de aanbieding is, en dan leg ik een voorraadje aan. Dit is echt een categorie producten waarvoor je nooit de volle prijs voor hoeft te betalen.

Overigens verwacht Geldnerd, bij zijn huidige tempo van terugtrekkende haarbewegingen, over een paar jaar helemaal geen shampoo meer nodig te hebben. Dat wordt dan ook weer een besparing.

Heb jij ook wel eens kleine beetjes die helpen?

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Team CF

  Vriendin van Geldnerd is van harte welkom om bij ons ook eens de boel water beter in te richten! Wij hebben er allebei geen oog voor.
  Toch mooi waar besparingen vandaan kunnen komen, alle kleine beetjes helpen zeker en hebben vaak geen impact op de kwaliteit van je leven. Dubbele win!

 2. Nona

  Vriend heeft zn haar volledig kaal geschoren toen zn haarlijn begon te wijken, maar het moet gezegd: sommige mensen staan beter met een kaal hoofd dan anderen. Ik ben blij met zn hoofd 🙂
  En idd. Geen haar hebben is best wel goedkoop. 🙂
  Maar shampoo kost toch echt 2x niets?
  Een fles gewone goede schampoo van 500 ml gaat in ons gezin super lang mee (ik heb wél lang haar, en er zijn nog twee dochters met lang haar en een peuterzoon). Ik geloof dat we zeker een half jaar met zo 1 fles doen, en we betalen denk ik nooit 2€ voor zoiets. Dus zeker minder dan 4€/jaar voor ons gezin. (En we wassen ons haar echt wel 3x per week ofzo) 🙂 Hoeveel hebben die zeeppompjes gekost en hoelang duurt het dan voor je je investering eruit hebt? 😉
  ik vraag me soms af wát andere mensen toch allemaal met hun shampoo doen dat ie zo snel op geraakt?

 3. Sam

  Shampoo? Dat gebruik ik max 4x per jaar. Dagelijks onder de douche afspoelen is voldoende. Ik was alleen mijn haar na een avond vuurkorf, BBQ of na andere momenten dat mijn haar stinkt door de omgeving. Twas in het begin dat ik dit deed wel even doorzetten, want mijn haar was gewend aan bijna dagelijks een wasbeurtje waardoor mijn haar raar/vettige aanvoelde. Na een week of 2 normaliseerde de vet aanmaak en voelt en ruikt het haar normaal, net als toen bij bijna dagelijks wassen. Tis zo ook minder belastend voor het haar waardoor de haargrens wellicht ook minder snel terugtrekt;-)?

Reageren is niet mogelijk.