‘Gratis’ financiële dienstverleners?

Geldnerd is soms best een cynisch mens. Sommigen zeggen zelfs ‘sarcastisch’, maar het enige bewijs daarvoor is mijn Pinterest bord ‘Sarcasme’ (wat inderdaad mijn grootste bord is).

Als cynicus geloof ik dus ook niet in ‘gratis’. Zeker niet als het om bedrijven gaat. Je betaalt altijd een prijs, en de ene keer is die duidelijker dan de andere keer. Op internet is dat vaak je privacy, bijvoorbeeld je surfgedrag of je persoonlijke gegevens. En wie leest er altijd de gebruiksvoorwaarden en de kleine lettertjes?

Op televisie zag ik een reclame voor Consumind. Helemaal gratis rekenen ze voor je uit wat je allemaal kunt besparen op je vaste lasten. Een kolfje naar de hand van de financieel bewuste mens, zullen we maar zeggen. De nekharen van Geldnerd gaan dan al overeind staan. Want die club moet er ook aan verdienen. Anders kunnen ze geen televisiereclame betalen, en hun eigen salarissen. En er zijn maar heel weinig weldoeners op deze planeet die dit soort dingen gratis doen. Dus ik naar de website. Heeeeelemaal naar beneden scrollen. Daar staan dan meestal de interessante dingen. In dit geval ‘Hoe werkt het’ en ‘Over ons’.

Aha. Ze werken maar met een beperkte set aanbieders. Dus ze zullen je waarschijnlijk wel kunnen helpen om te besparen, maar of je de goedkoopste aanbieding krijgt? En zij zullen vast en zeker een vergoeding krijgen voor elk abonnement wat jij afsluit…

Sorry jongens… Ik zoek verder.

Heb jij nog interessante financiële aanbiedingen gezien?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Ineke

  Ik vertrouw wat dat betreft ook alleen maar op mezelf. Zowel met financieel als andere zaken zoek ik altijd zelf dingen op voordat ik iets beslis. Inderdaad de ander moet er iets aan verdienen en die centen hou ik liever in mijn zak. Ik heb gemerkt, na fouten in het verleden, dat ik mijn eigen beste adviseur ben. Ik zoek de dingen ook nog met plezier uit dus dat scheelt. Kan dan even duren voor ik een beslissing over de nieuwe stofzuiger heb genomen ?, maar dan heb ik ook precies wat IK wil. ?

 2. Ik kan daar ook altijd heel slecht tegen, dit soort bedrijfjes! Dat is ook met SloopdecrisispuntNL van Dubbeltje op zijn kant. Juist mensen die het zo moeilijk hebben, komen daarop en als je even doorzoekt zie je al direct dat dit nooit de goedkoopste opties zijn. Heel slecht.
  Overigens vind ik het niet erg dat financiële aanbieders geld willen verdienen (ik ontvang ook inkomen van ze per slot van rekening…), ik vind alleen wel dat ze transparant moeten zijn over hoeveel ze verdienen.

 3. VeggieMo

  Manlief en ik zagen die reclame een paar dagen geleden op tv. Manlief gaf meteen dezelde reactie als jij. Ik vond de naam wel heel goed bedacht omdat het zoveel lijkt op consuminder. Maar ik had ook geen enkele behoefte om met dit bedrijf in zee te gaan.
  Via VEH kun je ook inschrijven voor een goedkopere leverancier. Zelf doen is toch vaak aantrekkelijker omdat je dan een welkomstpremie krijgt.

  1. Geldnerd

   Ja, de marketing is heel handig. De link met de naam had ik ook al gelegd. Maar daarmee wordt mijn ergernis over dit soort zaken alleen maar groter….

Reageren is niet mogelijk.