Er is er een jarig hoera hoera!

Dat kun je wel zien dat is Geldnerd!

20160901 VerjaardagVandaag, 1 september 2016, is Geldnerd precies 1 jaar oud. En dat voelt goed. Ik heb meer inspiratie dan ik dacht, dus zoals het er nu uitziet ga ik het nog wel even volhouden. Blijven jullie meelezen?

Tot nu toe heb ik 148 berichten geplaatst, dit bericht inbegrepen. Mijn doelstelling was (is) om minstens eens per drie dagen een bericht te plaatsen. Daar zit ik dus boven.

Wat zijn de bijzonderheden tot nu toe? Opvallend veel aanbiedingen in mijn mailbox om gesponsorde stukjes te plaatsen. En (naar aanleiding van deze blog over de woningmarkt) zelfs een uitnodiging om deel te nemen aan een TV-programma. Daar ga ik allemaal niet op in. Dit is mijn persoonlijke blog, en ik koester mijn relatieve anonimiteit.

Ook opvallend veel spam-reacties. Daar hebben jullie gelukkig geen last van, want alle reacties worden door mij bekeken voordat ze verschijnen. Ik heb nog geen enkele inhoudelijke reactie geweigerd, en ik hoop dat dat zo zal blijven. Maar de spam wordt uiteraard direct verwijderd. Gelukkig is de hoeveelheid spamberichten fors verminderd sinds ik de mogelijkheid heb uitgeschakeld om te reageren op oudere berichten.

Bij mijn blog heb ik een paar Google Ads staan. Dat houd ik graag een beetje minimaal, ik heb zelf ook een hekel aan schreeuwende advertenties op blogs. Van de opbrengsten hoop ik (grotendeels) de kosten van hosting te dekken. Tot nu toe heeft dat ongeveer € 42 opgeleverd. Dus rijk zal ik van deze blog vooralsnog niet worden, maar dat is ook nooit mijn bedoeling geweest. Ik heb dan ook geen plannen om andere verdienmodellen te introduceren.

Volgens mijn statistieken heb ik tot nu toe ongeveer 22.000 unieke bezoekers gehad, en ongeveer 165.000 page views. Zuinigaan (die onlangs haar 9-jarig blog-jubileum vierde, wow!) is met afstand de grootste leverancier van bezoekers (dankjewel!). Maar dat lees ik bij meer bloggers, het lijkt erop dat Zuinigaan een beetje de ‘spin in het web’ van de consuminder- en finance-bloggers is. Qua bezoekersaantallen zie ik wel grote verschillen tussen dagen dat ik wel of niet publiceer, maar dat is logisch (vind ik). Ik denk niet dat ik dagelijks ga publiceren, dan voelt het teveel als ‘moeten’, en daar heb ik ook niet echt de tijd voor. Qua populariteit is er niet echt een stukje wat boven alle andere uitsteekt, het lezerspubliek is vrij constant met een licht maar gestaag stijgende lijn naarmate mijn blog langer bestaat. Dat lijkt dus op een trouw lezerspubliek, dank jullie wel!

Wat vinden jullie van Geldnerd? En wat willen jullie hier de komende tijd lezen of van mij weten?

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. mariimma

  Ik vind het een “prima” blog. Niet echt in mijn top 5 (sorry) maar ook niet opvallend naar “beneden gemiddeld”.

  Het meest opvallende is dat je een man bent. Zijn in de minderheid.

  Ik vind alleen de overgang van het ik-perspectief naar de “hij-vorm” af en toe wat gezocht….

  1. Geldnerd

   Hee, die had ik me niet zo gerealiseerd. Ik zal er op letten! Of hij, natuurlijk….

 2. in10jaarfo

  Alweer een jaar, dat gaat vlug, van harte! En ik ben het met je eens; je kan beter bloggen als je inspiratie hebt, dan als je gaat schrijven om het schrijven, zodat je dagelijks een blogbericht hebt!

 3. Chris

  Gefeliciteerd!

  Hier wel in de top 5. Juist de combinatie van onderwerpen vind ik leuk. Beetje consuminderen, beetje FIRE, maar ook af en toe de tech discussies over spreadsheets en PC’s

  Ga gewoon zo door, en misschien wel leuk om eens wat spreadsheets met geanonimiseerde data te delen. Daar leren je reaguurders nog wat van.

  1. Geldnerd

   Dankjewel! Dat ga ik eens doen, ja.

 4. Eddie

  Van harte gefeliciteerd!

  De onderwerpen beschrijven een echte nerd ?
  Lees het geregeld en is soms ook input voor gesprekken met vrienden.

 5. Leo

  Lees graag je blog.
  Gefeliciteerd met je eerste blogjaar.

  Wat ik mis (t.o.v. Geld is tijd blog) zijn excel rekentooltjes.

 6. Financieel vrij!

  Gefeliciteerd, en ga zo door! Ik lees je blog graag, je hebt verstand van zaken, dat scheelt…

 7. Team CF

  Hey Geldnerd
  Van Harte Gefeliciteerd, ben je toch een hele 16 dagen ouder dan dat wij dat zijn 😉 Flink aan het posten trouwens met 148 berichten, chapeau! We hebben nog wat in te halen zo te zien.
  Cheers, Team CF

 8. ambertree

  Proficiat! Op naar jaar 2!

 9. Wat een mooie mijlpaal, van harte gefeliciteerd! Ik vind dat je leuke, zinvolle stukjes schrijft, en kom hier graag.

  Mijn spin-off is In10jaarfo. Leuk is dat, om te zien he. Van Zuinigaan krijg ik veel minder aanloop. Toch net een andere focus denk ik.

Reageren is niet mogelijk.