De Ping terreur

201610-smartphoneGek werd ik ervan. Ieder gesprek dat ik had, iedere treinreis die ik maakte, ieder moment van de dag. Ping…. Whatsapp, Facebook, e-mail, Breaking News meldingen van allerlei apps. Tientallen keren per dag piept en trilt de gemiddelde smartphone. Niet zelden grijpt de eigenaar iedere keer naar die telefoon om te kijken wat er gebeurt. Maar niet alleen de eigenaar wordt gestoord, ook iedereen in zijn of haar omgeving.

En eerlijk gezegd, mijn eigen telefoon was niet anders. Meestal zette ik ‘m wel op stil, maar dan trilde die nog steeds. En ook bij mezelf merkte ik die neiging om dan tóch even te kijken. Ongeacht waar ik was en met welk gezelschap. En daar begon ik me aan te ergeren. En ik heb 4 van die apparaten, moet ik bekennen. Een zakelijke tablet en smartphone. En een privé tablet en smartphone.

Het was dus tijd voor een ingreep. Minimalisme. Ik heb vrijwel alle meldingen uitgezet. Alleen als ik gebeld wordt, dan gaat er nog een geluid en/of trilt de telefoon. Verder is het stil. Ik bepaal nu zelf wanneer ik op de apparaten kijk, wanneer het mij uitkomt. En dan vertellen de Badge App Icons, de tellertjes rechtsboven in de icoontjes van de apps, mij waar er berichten of nieuwe dingen zijn.

Heerlijk. Wat een rust. Nu de rest van Nederland nog.

Hoe vaak ‘pingt’ jouw telefoon?

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Team CF

  Die van mijn pingt wel, maar niet zo heel vaak op dit moment. Maar je hebt wel een punt, je wilt kijken als er wat binnen komt. Gewoon stil zetten is misschien wel eens een goed idee. Overigens, blijkt dat ik dus geen nieuwe zakelijke mobiel krijg bij na mijn carrière switch. Mooi! Ben ik dus buiten kantoortijden ook echt niet meer bereikbaar, en geen geping 😉

 2. Anna

  Even vaak als die van jou. Fijn he 🙂

 3. Overgeldzaken

  Alleen nog bij whatsapp. De rest staat allemaal uit!

  En heel vaak staat m’n telefoon ook nog eens op stil, dus telefoontjes mis ik ook nog eens vaak 🙂

 4. Cleo

  Herkenbaar. Ik ben waarschijnlijk die laatste Nederlander met een Blackberry en moest daarom ook nog het ‘rode lampje’ negeren. Geen sinecure… Dus ligt de mobiel vaak omgekeerd op mijn bureau. Ik heb hem zo ingesteld dat hij alleen pingt als er een door mij geselecteerd ‘belangrijk persoon’ een bericht stuurt. 😉

  1. Geldnerd

   Troost je. Tot een paar weken geleden had ik zakelijk ook een Blackberry.

 5. Bon

  Prive: mobieltje geeft alleen geluid als hij belt, tablet staat standaard het geluid uit. Mobieltje geeft wel meer geluid als hij gekoppeld is (prive) wifi, maar dat gebeurd zelden.
  Werk: smartphone staat alleen aan als ik werk. Wel het geluid aan natuurlijk, maar alle apps die er standaard op staan zoveel mogelijk (lees: als dat kan) uit.
  Ik haat dat gepiept en gejegel.

 6. ambertree

  Al een tijdje geen Ping meer… Enkel bij SMS en als ik gebeld wordt. Zaaaaalig

 7. Koen | 10100.nl

  Heel herkenbaar. Een tijd geleden heb ik bijna alle meldingen op mijn smartphone uit gezet. Alleen als ik gebeld of Whatsappje ontvang krijg ik nog een melding en van groepsappjes heb de meldingen ook uitgeschakeld. En ik ben er erg blij mee en heb veel meer rust omdat ik niet meer naar de meldingen *moet* kijken. Alleen op mijn iPad krijg ik nog wel meldingen want die heb ik daar niet op uit gezet.

 8. eddie

  Idd – ook alles uitgezet behalve sms, VM en ind. whats app berichten . Experimenteer nu ook om de send/receive van outlook uit te zetten, zodat ik niet iedere keer weer in mails getrokken wordt. Tevens deze week besloten om niet de bedrijfs app op de smartphone te zetten die – op basis van je profiel – het laatste bedrijfs nieuws 24×7 naar je pushed … het moet niet gekker worden.

 9. Mrs H te B

  Geen. Ik heb nog zo’n telefoon waarmee ik kan bellen en sms-en, misschien ga ik nog wel en keer aan de smartfoon, maar ik wil zéker niet voortdurend bereikbaar zijn – niet goed voor mijn geestelijke gezondheid! Mrs H te B

 10. Anne

  Alles uit, ook whatsapp en sms. Alleen nog als er gebeld wordt hoor ik een beltoon. Snap niet dat niet meer mensen dat doen, geeft veel rust.

Reacties zijn gesloten.