Wisselen van energieleverancier

 • Berichtcategorie:Wonen

Het is een hobby van veel mensen. Wisselen van energieleverancier. En dat werken die leveranciers ook wel een beetje in de hand. Want een groot deel van de rekening is hetzelfde (en onbegrijpelijk) met alle belastingen en toeslagen en vastrechten en zo. Maar op een paar dingen kunnen ze concurreren. Net een centje minder tarief, en natuurlijk de welkomstpremie. En hoe groen ze zijn, natuurlijk. Ik heb er nog niet eentje zien adverteren met ‘gegarandeerd de vuilste stroom van Nederland!’ of ‘nu kernenergie met gratis extra straling!’.

Zelf hebben we besloten om nog even bij onze huidige leverancier voor gas en elektriciteit te blijven. We zitten niet bij een van de ‘grote jongens’, maar bij een leverancier die we bij onze verhuizing uitgezocht hebben. We hebben goed gecheckt of ze ook echt groen zijn. En ik heb goed gecheckt dat ze niet té duur zijn. Want we willen bewust werken aan een zo klein mogelijke ‘carbon footprint’, maar de hoofdprijs betalen is natuurlijk weer een ander uiterste. We zitten hier dus uit overtuiging. En uiteindelijk best goedkoop, bij een vergelijking via GasLicht.com scheelde het bij ons verwachte verbruik maar een paar tientjes. We hebben pas één gedeeltelijke winter in dit huis doorgebracht, dus komend jaar weten we ook beter wat ons normale verbruik is.

Zelf elektriciteit produceren is voor ons hier midden in ‘de stad’ geen optie. We hebben een ingewikkelde VVE en een dak dat niet geschikt is voor zonnepanelen. Vriendin is wel aan het onderzoeken of ze een aandeel kan nemen in een windmolen of een zonnepark, maar ik ben verre van zeker of dat geschikte beleggingen zijn.

Waar haal jij jouw gas en elektriciteit vandaan?

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Chris

  Afgelopen januari voor het eerst overgestapt van Eneco naar Pure energie. €220 welkomsbonus. Zeker van plan om jaarlijks over te stappen, maar wel met groene stroom. We gaan dus niet voor de maximale bonus bij Nuon en proberen ingekochte groene stroom certificaten te voorkomen.

  Nog geen zonnecellen op het dak hier. Korte termijn hypotheek aflossen gaat voor lange termijn energie reductie investering. Gelukkig hebben we hier geen constructie dat we voor 3/7 of 5/13 deel in de vve zitten.

 2. Greet

  Ik heb zonnepanelen, maar niet op mijn dak, als huurder MAG ik dit niet “want dat is te duur voor u mevrouwtje” en ze moeten er ook af mocht ik hier ooit verhuizen.
  Dus ik ging op zoek naar wat anders. Ik heb via de postcoderoos(google maar) zonnepanelen van een lokale energieboer. Om (voorheen Duurzame Energie Unie) Daardoor kan ik niet meer wisselen van leverancier. Dat is jammer,maar voor je overtuiging moet je wat overhebben. Gas neem ik ook via hen af. En volgens de Consumentenbond is het de groenste leverancier die er is.
  Nu sparen voor inductiefornuis, zodat het koken ook van het gas af kan.

 3. Meneer & Mevrouw

  Wij stappen wel elk jaar over, dit jaar naar VanDeBron met windstroom uit de buurt, zeggen ze 😉

  Uiteraard eerst groene energie en daarna de laagste kosten. Grijze energie is zó ouderwets 😉

 4. hypotheekweg

  Wij zijn nu twee keer overgestapt, maar wel nadat we het vinkje duurzame energie hadden aangezet. We mogen nu in het voorjaar pas weer gaan shoppen en per juli weer overstappen. Het scheelde ons de eerste keer zo’n 30 euro per maand en daarna 15 euro per maand

 5. marjolein

  Ik ben nog nooit overgestapt. Waneer ik vergelijking sites invul is het me nog steeds niet duidelijk of het echt goedkoper is. Ik verbruik weinig. Ik woon in een flat en wil best overstappen naar een inductie kookplaat, maar weet dan weer niet hoe ik dat laat installeren en aansluiten en of mijn gebouw (is oud) er geschikt voor is. De stroom voorziening e.d.
  Ik moet dit maar eens beter gaan uitzoeken dit aankomende jaar.

 6. Team CF

  Net 8 windmolen participaties gekocht bij onze huidige energie leverancier. Samen met de zonnepanelen zijn we nu wel heel erg groen (en zorgen dat andere dat ook kunnen). En gas wordt gecompenseerd met groen (zeggen ze). Nog wel gekeken naar het prijs verschil, maar dat was te klein in het groene segment om er werk van te maken.

 7. Divnomics

  Zou graag willen vergelijken, maar heeft weinig zin. Vanwege stadsverwarming zitten we vast aan 1 energieleverancier. In plaats daarvan letten we er dus maar op dat we niet te veel verbruiken 🙂

 8. niettot71

  Wij zijn begin van dit jaar overgestapt. Binnenkort maar weer eens gaan uitzoeken wat er mogelijk is. Ik zal daarbij gewoon de goedkoopste uitzoeken. Ook al is het grijs. De 14 zonnepanelen die wij hebben compenseren genoeg is mijn redenatie.

 9. Anna

  Ik stap elk jaar over. Maar ik heb dan ook ooit bij een energieboer gewerkt en snap de rekeningen en tarieven wel ( meestal beter dan de meiskes die me elk jaar opbellen om terug te komen). Ik zit nu groen bij Vandebron en ik moet zeggen dat ik ze zo symphathiek vind dat ik gewoon blijf… maar uiteraard niet tegen elke prijs. Principieel vind ik eigenlijk dat er geen keus zou moeten zijn tussen grijs of groen. Gewoon alles groen, klaar.

 10. CN

  Ik mijn huidige woning heb ik elk jaar nog gekozen voor een andere maatschappij. Qua prijzen, “premies”, vastrechtkosten etc. is er genoeg te kiezen. In principe groen maar dat is voor mij niet zaligmakend. Op enig moment misschien zelfvoorzienend qua zonnepanelen.

 11. Investeerder

  Wij stappen jaarlijks over. Op termijn gaat ‘meer groen’ wel een punt worden, maar nu kijken we nog vooral op prijs. Als ik dan overigens voor groen kan gaan voor een geringe meerprijs, zal ik dat niet laten.
  Maar eens met bovenstaande: eigenlijk zou het allemaal groen moeten worden. Nu is de (financiële) drempel om naar ‘groen’ te gaan soms te hoog.

Reageren is niet mogelijk.