Toch gedaan…

Heel lang heb ik volgehouden dat ik het niet zou doen. Maar ik ben toch gezwicht. Een paar weken geleden heb ik Windows 10 geïnstalleerd.

Ik heb de afgelopen maanden veel informatie verzameld over Windows 10. Vooral over de overal verstopte privacy-instellingen. Diverse familieleden (waaronder mijn ouders) waren inmiddels wel overgegaan naar Windows 10 (of hadden gewoon op het verkeerde knopje geklikt in die irritante Windows Update popup). Daar heb ik dus ook even kunnen testen hoe het allemaal werkt.

Ondertussen nam mijn irritatie over Windows 8.1 toe. Traag, instabiel, niet logisch. Ik merkte dat Windows 10 qua gebruik meer leek op Windows 7, wat tot nu toe toch echt mijn favoriete versie was. Dus een paar weken geleden heb ik de knoop doorgehakt, ook omdat in juli 2016 de periode van gratis upgraden afloopt. Ik heb een goede backup gemaakt en heb de update aangezet. Die verliep heel soepel. Ik ben nog een aantal uurtjes bezig geweest om alle instellingen te optimaliseren, met name op het terrein van privacy. En sindsdien gebruik ik Windows 10.

Het is inderdaad minder erg dan Windows 8.1. Maar een grote fan van Microsoft zal ik er ook niet door worden.

Werk jij al met Windows 10?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Ikke

  Nee absoluut niet. Ook manlief wil er niets van weten. Tot nu toe komen de mensen in onze omgeving elke keer bij manlief aankloppen met de vraag of hij de oude versie weer kan installeren. Hij heeft het er maar druk mee.

  1. Geldnerd

   Als mijn laptop nog op Windows 7 had gezeten, had ik het ook echt niet gedaan….

 2. Lot

  Ik heb het ongeveer 4 maanden (na Windows 7) en eigenlijk merk ik er niets van dat het geupdate is. Nu surf ik alleen maar, schrijf een reactie, e-mail, foto’s en Word en Excell gebruik ik.
  Kortom ik ben er tevreden over.

 3. Ik heb er ook niet echt problemen mee, het werkt allemaal prima bij mij. Ik vind het ook wel leuk dat ik iedere keer een andere foto te zien krijg bij het inlogscherm.

Reageren is niet mogelijk.