Stel je eens voor

Stel je eens voor
Dat er een bank is
Die geen schandalig hoge winsten wil maken
Stel je eens voor
Dat je wel een redelijke rente krijgt voor je spaargeld
En stel je eens voor
Dat je wel een redelijke rente betaalt voor je hypotheek
Stel je eens voor
Dat je je wel serieus genomen voelt als klant
En wel een mens aan de telefoon krijgt als je belt.
En stel je eens voor
Dat die bank
Geen reclames maakt
Waarin ze pretenderen
De honger en armoede in de wereld op te lossen.
Terwijl ik
Al mijn hele leven klant
Me de laatste jaren knap verwaarloosd voel door jullie.
Stel je eens voor….

Sorry Rabobank
Maar ik vind jullie meest recente commercial
Dus heel erg irritant

Ik erger me nog niet genoeg om ook echt over te stappen, alhoewel dat door de Overstapservice van de banken wel steeds makkelijker schijnt te zijn. En veel doe ik er toch al niet meer, bij die bank.

Wat vind jij van ‘jouw’ bank?

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Marle

  Ik ben het zó met je eens dat ik wél overweeg om deze rekening te sluiten. Deze reclame is de laatste druppel. vr.gr. Marle

 2. Mr FOB

  Gisteren 23 minuten in de wacht gestaan bij Rabodochter Obvion. De wachtrij was nu zo kort (14 wachtenden) na een paar eerdere pogingen waarbij die langer was dat ik gewacht heb. Wat een waardeloze bezetting terwijl ze elke maand grof verdienen zonder er actief iets voor te hoeven doen…

 3. hypotheekweg

  weinig klachten bij mijn bank, behalve die spaarrente dan…. Als ik bel word ik serieus geholpen, al duurde het met informatie over de spaarhypotheek wel even voordat ik de juiste persoon had. Maar daar belden ze mij voor ipv andersom 🙂

 4. mariimma

  Herkenbaar, ik erger me rot aan de reclames van grootbanken.
  Ik ben om die onterechte op de borst klopperij overgestapt naar Triodos. Vooralsnog met grote tevredenheid. Het is een bank met 0% rente (omdat ze niet van mijn spaargeld beleggen in foute bedrijven die de wereld kapot maken of bijvoorbeeld kinderarbeid oké vinden) maar dat past dus heel goed bij die reclame waaraan jij refereert.

  Voor rendement op spaargeld weten jij en ik slimmere oplossingen dan het op een spaarrekening stof te laten vangen, toch?

 5. HJ

  Neem de stap en je zult verbaasd zijn hoe heerlijk dat voelt. En ja, het kost wat moeite, maar je bent er duidelijk aan toe.
  Zelf was ik vanaf m’n geboorte klant bij dezelfde bank en ik liep er ook steeds meer tegenaan. Enkele jaren geleden overgestapt naar ASN en dat had ik veel eerder moeten doen. Geen seconde spijt gehad.
  Succes met de stap 😉
  HJ

 6. Marina

  Net over gestapt van de rabobank naar de Triodosbank. Ging heel makkelijk en voelt zo goed. Het is de groenstebank en investeert niet in megastallen zoals de rabobank doet.

 7. Sam

  Ergerde me weinig aan mijn oude banken (ABN, prive en Rabo, werk). Maar vanwege de duurzaamheid overgestapt naar Triodos, prive en ASN, werk. Triodos geeft 0% rente, maar wat maakt dat uit op de 0,05% van de Rabo?
  Voordeeltje met de rekening van werk was de ASN 1 bedrag rekent (6euro per maand), terwijl Rabo voor elke actie wel een paar centen of meer rekent, waardoor deze post opliep tot het 3voudige. Geen mega bedragen, maar toch…

 8. Erik

  Ik zit bij ING. Ik vind overstappen niet echt de moeite waard, ook al vind ik sommige investeringen die zij doen met wapens enzo niet prettig. Maar die zitten hoogstwaarschijnlijk ook in mijn indexfondsen dus dat is een beetje hypocriet.

  Pluspunt: de ING mobiele app is heel erg goed.

 9. Miek

  Een jaar of twee geleden overgestapt naar ASN. Was even vreemd idee om de bank die je al van tiener af aan had, los te laten, maar overstappen ging zo gemakkelijk! Met de overstapservice hoef je weinig zelf te doen. Ben nu naar volle tevredenheid klant van ASN.

 10. Karin

  Ik ben zelf al jaren tevreden klant bij Triodos, onze gezamenlijke rekeningen hebben we bij ASN. Bij beide banken prima dienstverlening en een goed gevoel!

 11. Ontsladebaas

  Jarenlang bij de Postbank, later ING gezeten. Een paar jaar geleden de overstap naar KNAB gemaakt. Daar heb ik mijn betaal- en spaarrekening. Hypotheek bij een online aanbieder en beleggen bij DeGiro. Voor mij geen alles-in-een bij een grote bank dus.

 12. De Budgetman

  Toevallig gisteren een artikeltje over geschreven. Echt schrikken wat zaken als bijv. rood staan en pinnen in het buitenland kost bij de grote banken. Tijd om je rekening eens te vergelijken.

Reacties zijn gesloten.