Saai is goed

Vorige week schreef ik over mijn belastingaangifte 2015 die nog steeds niet is afgehandeld. Eén van de reacties was van Amber Tree Leaves, die zijn eigen aangifte omschreef als ‘saai’. Dat zette mij aan het denken.

Vanuit het perspectief van mijn financiën is saai heel erg goed. Saaie lage, stabiele uitgaven. Saai stijgende lijnen van mijn beleggingen. Saaie belastingaangiften. Een saai stabiel inkomen. Saai is goed. Het zorgt ervoor dat er geen vervelende verrassingen komen Laten we onze zegeningen koesteren… Want we weten allemaal dat het niet eeuwig duurt, dat er ook weer een moment komt dat de lijntjes niet stijgen maar dalen. Waar we ons op willen voorbereiden, maar we weten niet of dat gaat lukken.

Maar saai geeft natuurlijk niet veel inspiratie voor blogjes, dat is waar.

Ben jij ook dol op saaiheid?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Team CF

  Om financieel onafhankelijk te worden is het inderdaad verdomd goed: saaiheid!
  Maar om nou te zeggen dat ik er dol op ben? Ben altijd al slecht geweest in lang stil zitten, ons avontuur in het koude verre land is daar een goed voorbeeld van. Saai was dat ook niet echt 🙂 Om over het hele vastgoed verhaal nog maar te zwijgen….
  Denk dat het goed is om jezelf af en toe voor het blok te zetten en/of in een ongemakkelijke situatie onder te dompelen, al is het maar om jezelf scherp te houden. Dit geld zowel voor je persoonlijke ontwikkeling als (een deel van) je financiële huishouding. Dit laatste vooral om te kijken of je soms een wat beter rendement kan behalen (zonder onnodig risico te lopen).
  Zomaar wat mijmeringen.

 2. ambertree

  Saai is maar saai. Daarom dat ik het voor mezelf spannend maak met opties, met nieuwe dingen proberen. Dit is mogelijk omdat de meeste basis financiële zaken ronduit saai zijn. Dus, saai maakt het bij ons spannend!

 3. Mom4life

  Saai op financieel gebied is wel fijn. Hoewel een onverwachte extra inkomstenbron ofzo wel weer heel fijn is. Het nadeel van bijv saai sparen is wel weer dat je ernaar neigt om uit de band te springen na een tijdje..

  1. Geldnerd

   Dat herken ik…

 4. Huiselijk genoegen

  Op financieel gebied vind ik saai niet erg. Als het verder maar niet saai is. En soms moet je geld uitgeven om een wilde optie te krijgen 🙂

  (oftewel: dat derdehands campertje komt er ooit nog wel)

Reacties zijn gesloten.