Prik

 • Berichtcategorie:The HOT Life

Geldnerd wordt 50 in 2021. Ik ben dus ‘van 1971’. En ik heb geen bijzondere medische indicaties, cynisme en misantropie zijn tenminste (nog) niet als zodanig erkend. Normaal vind ik dat irrelevante informatie. Maar inmiddels is het toch relevant geworden. Want het bepaalt wanneer je ‘aan de beurt bent’.

Nu trekken sommige mensen zich daar niks van aan en dringen voor. Of willen zich überhaupt niet laten vaccineren. Geldnerd wil dat wel, en heeft netjes op zijn beurt gewacht.

En een paar weken geleden was het zover. Bouwjaar 1971 kon een afspraak maken. Een van de komende dagen krijg ik de eerste vaccinatie, en over een aantal weken de tweede. Kom maar op met die prik. En tegelijkertijd gaat alles blijkbaar ‘de goede kant op’. Kunnen we verder versoepelen. Ik weet nog helemaal niet of ik dat wel wil. Dit kluizenaarsleven bevalt me eigenlijk best wel goed….

Ben jij al aan de beurt?

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Anna H.

  Jep, vandaag! Hoera! De tweede krijg ik op mijn verjaardag, hoewel ik van een later bouwjaar ben. Ik kijk ernaar uit, maar ben vooral blij mijn ouders binnenkort relatief veilig te kunnen bezoeken.

 2. Truus

  Ik ben ook van 1971 en heb vorige week donderdag mijn eerste prik gehad. Niets van gemerkt. Niet ziek geworden en ook niet magnetisch 😉

 3. Belia

  Was best spannend. De tweede wordt 25 juni gezet.

 4. karin

  Maandag tijdens de storing een uur met de telefoniste van de GGD zitten kletsen. En daarna een vrijgevallen gaatje kunnen bemachtigen. Vanavond de eerste. Dikke mazzel dus. Nu mooi voor de vakantie beide prikken binnen.

 5. Geldsnor

  18 juni de eerste, maar ben van bouwjaar ’85. Tweede op 23 juli. Mijn omgeving is al grotendeels gevaccineerd (vrouw & beste vriend & vriendin werken in ziekenhuis, ouders zijn ouder, voor de rest leef ik momenteel als kluizenaar)

 6. Jantien

  Ha Geldnerd, ik lees je blog al lang en ben groot fan. Fijn dat je zo gedegen en nuchter bent!
  On topic: Ik ben volgende week aan de beurt voor de eerste prik.

  1. Geldnerd

   Dankjewel!

 7. Ilse

  10 mei de eerste prik en komende maandag (14/6) de tweede. Ik heb diabetes en werd daarom eerder opgeroepen. Wel twee weken eerder dan mijn geboortejaar. We konden binnen 3 dagen terecht voor de prik. We wonen in de buurt van de Rai maar daar moesten we ruim 3 weken wachten. Op Schiphol (ergens bij lang parkeren) kon het 3 dagen later. Verwaarloosbare bijwerkingen, paar dagen wat meer moe en gevoelige arm.

 8. Luxe of Zuinig

  28 juni de eerste en 2 augustus de 2de. Bouwjaar ‘87. Mooi voor de herfst voorzien!

  En het kluizenaars leven….. Privé is het soms wat saai, maar qua werk….. 100% thuiswerken ben ik echt wel fan van. Bevalt mij prima en scheelt mij heeeeeeel veel reistijd en ben veel productiever op een dag. Zowel met privé zaken als met werkgerelateerde zaken. Een win win situatie.

  1. Geldnerd

   Ja, dat herken ik. Heeft even tijd gekost om de balans werk-privé goed in te regelen, maar nu is het veel efficiënter op beide fronten. Dat raak ik niet graag weer kwijt, dus ik bemoei me actief met onze ‘hybride werken discussie’.

 9. Wilson

  Zojuist terug van de 1e vaccinatie. Voel je niks van! Ben blij dat ik nu ook aan de beurt ben. Vrouw en ouders/schoonouders zijn al een tijdje geleden geweest.

  Wat betreft je blog; ik moest even opzoeken wat misantropie betekent, maar die levenshouding is deels best gezond denk ik, zolang je er niet in doorslaat.
  Je blogs zijn goed doordacht en ik lees ze graag. Steek er veel van op.

  1. Olga

   23 juni krijg ik de 2e prik, ben ietsje jonger maar de werkgever bood de mogelijkheid om eerder te vaccineren. Een paar dagen een pijnlijke arm gehad, maar hoor van collega’s diverse stadia van ziek zijn na 1e prik. Sinds mei 2020 werk ik hybride, half thuis, half op kantoor. Hangt van de werkzaamheden af. Dit bevalt goed i.t.t. volledig thuiswerken.

   1. Wilson

    Tot nu toe geen last, maar dat kan nog komen natuurlijk.

    Ik werk sinds oktober weer 100% thuis. Na een tijdje waarin het wel goed beviel, begin ik nu het stadium te bereiken dat ik wel weer (deels) naar kantoor wil.

 10. Jan

  Net m’n eerste en enige prik gehaald !

 11. Irene

  Maandag 1e en enige prik (Janssen) gehaald. Een dag een beetje ziekig van geweest. Niet goed te pas noemen ze dat bij ons (Twente), maar daarna was het klaar.
  Ook ik doe aan hybride werken. Vooral op drukke werkdagen icm jonge kinderen is het fijn om naar kantoor te kunnen 😉

 12. Roelf

  Vanavond mag ik. Slechts één prikje nodig, heb er zin in!

Reageren is niet mogelijk.