Ode aan de Schoenendoos

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Ook als minimalist heb je dilemma’s. Ik wil zo min mogelijk eigendommen hebben. De eigendommen die ik heb mogen niet rondslingeren, want ik hou van opgeruimd (zoals ik laatst bekende in de comment bij Mariimma). In Geldnerd HQ vind je veel kasten, maar allemaal met (dezelfde) dichte deuren. En (vrijwel) alles heeft hier in huis een vaste plek. Dat voorkomt zoeken naar sleutels, telefoon, portemonnee et cetera. Ook dat draagt bij aan het opgeruimde gevoel.

Maar rondslingerende dingen in een kast is bijna net zo erg als rondslingerende dingen buiten een kast. Dus ook in de kast wil je een opbergsysteem. Ik wel tenminste. En daar heb je dus allerlei opbergsystemen voor. Maar dat kan best veel geld kosten.

En daar komt de schoenendoos om de hoek kijken. Achter een dichte kastdeur staat die mooi uit het zicht, maar kan goed gebruikt worden om dingen in op te bergen. Een schoenendoos is functioneel. Gemaakt van karton is zo’n schoenendoos zeer duurzaam. En niet te vergeten ook goedkoop, want ik krijg er eentje gratis bij elk paar schoenen dat ik koop.

Nadeel: eigenlijk is een schoenendoos meestal niet zo mooi. Fans van Pinterest weten vast wel 5 miljoen manieren om een schoenendoos op te leuken, maar daar ben ik zelf niet zo van. Ik houd ze dus ‘naturel’.

Wat voor opbergsysteem gebruik jij?

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Team CF

  Opbergsysteem?? Je zou voor de grap eens een keer bij ons langs moeten komen, denk dat je gelijk een zenuwinzinking krijgt 🙂

 2. Consuminderen

  Lekker opgeruimd, ook digitaal. Ik ben geen lid van Pinterest. Benieuwd naar opruimers, maar ik ga geen lid worden.
  Social Media slorpt stukken uit mijn dag.

  Ik ben heel opgeruimd en deed opruimers en meubels weg. Met grotere bijeenkomsten is dat lastig, maar ja. Nu in meerdere keren een bijeenkomst is ook goed.

 3. Mijn filosofie is: alles wat je niet hebt hoef je ook niet op te ruimen. En dat geldt zeker voor papieren. (Andere dingen kan ik me niet voorstellen om in een schoenendoos te stoppen).
  Ik ben ooit (zeker 6 jaar geleden) op m’n werk hardcore overgestapt op papierloos. Hardcore, in de zin dat ik papier ook echt weigerde of teruggaf na een meeting. Overigens vooral om mezelf te beschermen dat ik niet met een ipad én een stapel papier zou lopen.
  En feitelijk is dat thuis ook steeds verder het geval. Vrijwel alle (belangrijke) dingen zijn digitaal. Papieren admin is beperkt tot een 1 a 2 x per jaar(!) de stapel die toch papier was weggooien of archiveren (in die volgorde).
  Digitaal hou ik het dan wel weer héél opgeruimd. Lang leve mapjes op m’n laptop 🙂

 4. goedidee

  Mijn broertje gebruikt boodschappenkratten (allemaal dezelfde zwarte statiegelddingen) om in zijn garage een stellingkast te bouwen. Wellicht ook een idee achter de dichte deuren van de pax.

 5. Ans

  Voor mijn papieren gebruik ik een harmonicamap die op mijn werk werd weggegooid. Ik werk in de schoonmaak en ben ook verantwoordelijk voor het afvoeren van afval van mijn afdeling, dat moet in een grote pers in de kelder van het pand ,daar staan ook containers voor plastic, karton, glas enz. De catering gooit met grote regelmaat grote donkergroene emmers met deksels weg. Precies de goede kleur voor op mijn hobby/logeerkamer en dus ideaal voor mijn hobbyspullen. En het grootste voordeel gratis en een vorm van recycling , beter dan na eenmalig gebruik weggooien.

 6. Voor mijn boekhouding heb ik ook een schoenendoos! Tegenwoordig hoef ik die bonnetjes niet meer aan de accountant te geven, maar ze moeten wel bewaard worden. Dan is zo’n doos prima 🙂 Verder was/ben ik altijd dol op Curverboxen. Maar: het lukt me al jaren om eerst te proberen om iets weg te doen, voor ik de moeite ga nemen om na te denken over een opbergsysteem. Dat is nog veel fijner!

Reageren is niet mogelijk.