Losse Eindjes

Geldnerd houdt niet van losse eindjes. Niet van acties die nog niet zijn afgerond. En ik ben eigenlijk ook wel een beetje een Lijstjesfreak. Dus nu het einde van het jaar nadert, is het een goed moment om eens te kijken naar de openstaande punten. Wat staat er nog op het lijstje wat er eigenlijk al lang van af had moeten zijn?

In de categorie ‘nooit meer iets van gehoord’ hebben we de juridische perikelen van eerder dit jaar. De advocaat heeft nooit meer iets van zich laten horen nadat hij zich bij ons meldde omdat wij het lokale waterbedrijf in het Verre Warme Land nog geld schuldig zouden zijn. Ik heb nog een paar keer overwogen om er zelf een mailtje aan te wijden, maar heb dat uiteindelijk niet gedaan. Ik denk dat het waterbedrijf zich gerealiseerd heeft dat hun administratie niet helemaal op orde was. Ik beschouw de zaak dan ook als gesloten.

Wat nu wel heel lang duurt, maar zeker nog niet gesloten is, zijn mijn Belastingaangiftes over 2015 en 2016. Maar die komen vast nog wel. Ik kan me niet voorstellen dat de Belastingdienst mij vergeet. Maar zou het wel verwelkomen, vooral als ze mij voor de rest van mijn leven vergeten. 2015 en 2016 waren de voor hen lastige jaren, waarbij ik (deels) werkte in het Verre Warme Land (en in 2016 deels ook in Nederland). Ik snap dat ze daar goed over na moeten denken. Dat moest ik ook toen ik de aangifte invulde.

Misschien, heel misschien, lezen ze mijn blog en sturen ze me nu snel bericht…

Heb jij nog openstaande punten op jouw lijstje staan?

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Marjolein

  Het heeft een jaar gestured voor dat ik mijn definitieve uitslag kreeg toen ik mijn IB aangifte deed opmteeugkeer naar NL. Die moest toen ook op papier. De jaren erna waren veel sneller.
  Ik ben heel blij met mijn lijst dit jaar, extra 10% aflossing bij elkaar gespaard voor de aankomende twee jaar. Dit komt vooral omdat ik het verschil tussen mijn originele hypotheek bedrag en mijn lagere huidige bedrag elke maand weer opzij zet.
  In januari begin ik met een andere baan, zelfde vakgebied maar andere uitwerking, en een die meer betaald voor minder uur per week.
  Ik ben er blij mee.

 2. Uhm… relatief weinig eigenlijk! Althans; ik kan er nu geen een bedenken, maar dat zegt niet altijd evenveel van wat ik nog open heb staan. Oh ja, we moeten nog even de laatste euro’s overmaken voor de aflossing om weer aan de 10% in 2017 te zitten. Dat staat wel klaar op de rekening, dus is een kwestie van even doen. En ik wacht ook wel op mijn definitieve aanslag van 2016, want dan kan ik via middeling nog een paar honderd euro terugkrijgen. Ook wel fijn, na de afgrijselijke aanslag die ik deze maand moest betalen 😐

 3. Ontsladebaas

  Ik heb nog wel wat punten op de lijst staan, maar behalve de nieuwe zorgverzekering kiezen niet echt iets dat perse nu nog voor het einde van het jaar afgerond moet zijn. Altijd kleine uitzoekklusjes die ik me bedenk, of plekken waar ik kan optimaliseren.

Reageren is niet mogelijk.