Kerstvakantie

Nog twee daagjes werken en dan begint mijn kerstvakantie. En ik ga pas woensdag 4 januari weer aan het werk. Ik ben er wel aan toe, we zijn dit jaar al in juni op vakantie geweest en sindsdien ben ik eigenlijk non-stop aan het werk geweest. Maar nu ga ik gewoon even twee weekjes niets doen. Dat is een waardevolle bezigheid die in onze jachtige en resultaatgedreven samenleving zwaar onderschat wordt.

Natuurlijk ga ik niet helemaal niets doen. Het is ook de periode waarin ik mijmerend terugkijk op het afgelopen jaar, mij onderdompel in de eindejaarsduisternis en -treurnis, en geniet van al het moois en lekkers dat de feestdagen te bieden hebben. Ik voer de rituelen uit die horen bij mijn eindejaarschecklist en maak plannen voor het nieuwe jaar. Eigenlijk best wel een drukke tijd dus!

De komende weken staan er even geen blogjes in de planning. Mocht ik inspiratie hebben dan komt er misschien nog wel wat. Begin januari ben ik er zeker weer met mijn terugblik op 2022 en mijn vooruitblik op 2023.

Heb jij ook kerstvakantie?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Astrid

  Bese Geldnerd,
  Bedankt voor weer een jaar aan schrijfsels waar ik altijd wat aan heb (wat een werk en kwaliteit zit erin!) en waar ik onderhand een ritueel van heb gemaakt; op maandagochtend bij het ontbijt de nieuwste Geldnerd blogpost lezen! Een hele fijne vakantie gewenst!
  Astrid

 2. Spreadsheets FTW

  Wat lekker! Geniet van de vrije dagen en hele fijne feestdagen!

  Ik trek hem nog even door en begin het nieuwe jaar met vakantie. Tussen kerst en oud&nieuw zal het wel rustig zijn qua werk. Dus dat beschouw ik maar als bonus. 😉

 3. Marianne

  Een hele fijne vakantie Geldnerd en zoals Astrid ook al zei: bedankt voor je schrijfsels, ook ik kijk er altijd naar uit

 4. Hans

  Een hele fijne vakantie geweest en bedankt voor alle berichten van 2022, die ik altijd met enorm veel plezier lees!!
  Hans

 5. mevrouwniekje

  Hi Geldnerd, hier ook kerstvakantie want werkzaam in het onderwijs. Geen grote plannen, maar wel lekker lezen, administratie afronden en nieuwe spreadsheet maken voor nieuwe jaar, paperassen opruimen, dat soort werk. Dank voor je leuke en interessante verhalen en een fijne vakantie!

 6. cor

  Ik wens je veel samenzijn met vriendin en hondje!

Reacties zijn gesloten.