Kerstvakantie

Geldnerd heeft een paar weken vrij genomen. Als er geen gekke dingen gebeuren in de politiek dan wordt de zakelijke werkplek pas 10 januari weer opgestart. Het was een hectisch en rommelig jaar, met een kabinetsformatie die maar voort bleef duren en coronavirussen in immer nieuwe varianten en lockdowns in soorten en maten. Goed dus om er even afstand van te nemen.

De komende twee weken verschijnen er geen nieuwe blogjes. Ik verwacht 3 januari hier wel weer in de lucht te komen met mijn terugblik op de jaardoelen en de financiële jaarafsluiting 2021. Maar jullie hoeven je de komende weken echt niet te vervelen, dat doe ik zelf ook niet. Ik ben aan de slag met mijn Eindejaarschecklist om het oude jaar netjes af te sluiten en opgeruimd aan het nieuwe jaar te beginnen. Je kunt zelf natuurlijk ook alvast je administratie inrichten voor het volgende jaar met mijn Administratiespreadsheet. Of je eigen financiën op orde brengen met mijn gratis ‘cursus’ Financiën op Orde. Genoeg te doen dus!

Heb jij ook kerstvakantie?

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Anna H.

  Goedemorgen,
  Nee nog niet. 3 januari ben ik een weekje vrij.
  Ga maar genieten van je welverdiende rust, bedankt voor een inspirerend jaar blogjes en een gezond 2022 gewenst 🙂

 2. Willemien

  Nee, helaas is het vooral heel hard doorwerken de komende weken. Mijn geplande vrije dagen zijn door de werkgever formeel ingetrokken waardoor ik nu wel recht heb op compensatie. Ik hoop eind februari vrij te kunnen nemen.
  En ik werk niet eens in de zorg of andere ‘openbaar dienende’ functie.
  Ik baal wel een beetje van de kalender dit jaar, 1 of 2 dagen vrij als kerst niet in het weekend had gevallen waren erg welkom geweest want er zijn ook erg veel extra uren gedraaid en daar zullen er zeker nog wel meer van komen. Werken in het weekend is ook al genoemd.
  Gelukkig is het buiten dit soort projecten (die er niet elk jaar zijn) een heel flexibele werkgever met goede arbeidsvoorwaarden waardoor ik als alleenstaande ouder met ook mantelzorg taken voor mijn ouders en kinderen in een topsporttraject de ballen in de lucht kan houden.

 3. DVdV

  Goedemorgen Geldnerd, geniet van de rust en op naar een nieuw jaar!

 4. Marianne

  Geniet van je vrije weekjes 🙋🏼‍♀️

 5. Truus Kleintje

  Geniet van je vakantie! Dit jaar werken we beide door. Man zit in een cruciaal beroep en is bovendien is al door zijn vrije dagen heen. Zelf heb ik nog zoveel achterstallig werk dat dochterlief bij opa & oma logeert de komende tijd totdat ik weer bij ben. Helaas is dat ook de wereld van de zzp’er: eigen tijd kunnen indelen en dus ook rekening kunnen houden met een pandemie, maar op een gegeven moment verwacht een opdrachtgever toch echt een resultaat en heb ik het niet bij kunnen houden in het weekend en in de vakantie. En als dan ook nog de bso dicht gaat dan zit er niets anders in: of opdracht terug geven (en geen inkomsten) of het toch op een andere manier regelen. Ik ga weer gauw aan de gang in de hoop dat ik toch nog een paar dagen vrij kan spelen…

 6. Jeroen

  Geniet van je vakantie GN!
  Ik nog een paar dagen werken en dan 2 weken vakantie.
  Die gaan we vullen met de feestdagen, de zolder opruimen en hopelijk jou spreadsheet;)

  Ik herinner me dat je ooit een stappenplan hebt gedeeld hoe jezelf aan te melden bij een broker en ETF’s te kopen?
  Heb je nog een linkje?

  1. Geldnerd

   Poeh, ik kan me niet herinneren dat ik daar ooit over geschreven heb…

 7. Adriaan

  Fijne vakantie!

 8. Geldsnor

  Vakantie? Nee. Zeker niet. Wel noodgedwongen thuis met de kinderen ivm. de schoolsluiting, maar het werk gaat gewoon door. Of gewoon? Nee, zeer ongewoon. Op 2 januari vertrek ik voor een zakenreis van iets meer dan een week, dus daar zit nog wat voorbereiding aan vast.
  Voor het eerste in 10 jaar werk ik tussen kerst en nieuwjaar. Pas in mei weer echt vakantie.

  1. Geldnerd

   Ik heb 12 jaar lang ieder jaar gewerkt in deze periode, iets met financiële jaarafsluitingen… Daar heb ik gelukkig in mijn huidige functie geen last meer van. Dus ik grijp mijn kans.

   1. Geldsnor

    En terecht. Geniet er van & tot het volgende jaar!

 9. uitklokken

  Ja, lekker vrij! Nu was het idee om te gaan genieten, helaas wordt het vooral thuis rust met een boekje vanwege de lockdown. Ik vind het plaatje in de post, dat treurige takje, wel een beetje minimalistisch… Ach toe, heb je niet extra uitgepakt met allerlei lekkers? Voor jezelf uiteraard 😀

Reacties zijn gesloten.