Grote schoonmaak

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Nee, het is nog géén voorjaar. Maar toch heb ik het onlangs gedaan. Een grote (digitale) schoonmaak.

De aanleiding was simpel. Ik had genoeg van Facebook. Ben er ooit aarzelend aan begonnen, en echte liefde is het nooit geworden tussen mij en hen.  En zoals Marie Kondo dan zegt: “Maakt het je gelukkig? Nee? Dan moet het weg.”

Zo gezegd, zo gedaan. Ook de Twitter-account waar ik al meer dan 6 maanden niet geweest was, sneuvelde in dit proces. Het ruimt op en het lucht op. Maar ik realiseerde me dat ik nog veel meer accounts heb op veel meer plekken, waar ik niks (meer) mee doe. Dus heb ik alle gegevens bij elkaar gezocht en ben aan de slag gegaan. Bij veel websites valt dat nog niet mee, maar met wat hulp van Google lukt het meestal wel.

Weer een stapje dichter bij het minimalisme-doel.

Wanneer heb jij je laatste ‘digitale schoonmaak’ gehouden?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. ikke

  Ik ben nu bezig met de digitale bezem door mijn bestanden te halen 🙂 .
  Doordat we na ruim 10 jaar (ja, ik weet het: ik ben een sukkel) uit onvrede eindelijk eens overstappen naar een andere provider moet ik mijn mailadres gaan wijzigen. Dus hoop instanties tegen het licht houden en wijzigingen doorgeven. En van het één komt het ander. Wil ik deze nieuwsbrief nog wel? Nee? opzeggen! En natuurlijk door mijn contacten heen scrollen en ook daarin opruiming houden. Dus de hele mailbox maar doorlichten. Ik heb ooit een blauwe maandag een hyves account gehad maar die heb ik heel snel weer opgedoekt. Dus ik ben nooit begonnen aan smoelenboek en ik tjilp ook niet omdat ik daar de persoon niet voor ben en er geen tijd voor heb. Ik lees blogs waar ik af en toe op reageer en ben lid van een motorforum, dan houdt het wel zo’n beetje op.

  1. Geldnerd

   Het mailadres… Ik heb gelukkig 20 jaar geleden ‘mijnachternaam.com’ geregistreerd, en daarmee voor de rest van mijn leven mijn e-mailadres veiliggesteld….

 2. BespaarBalans

  Wat goed zeg! Ook ik ben vorig jaar abrupt met Facebook en WhatsApp gestopt. Het was een aardige verslaving. Daarnaast kan ik mij simpelweg niet vinden in de steeds groter wordende macht en privacyschending van het bedrijf achter deze diensten. Daar maken meerdere partijen zich overigens schuldig aan.

  En eerlijk is eerlijk, het was even afkicken, maar ik mis het nu in het geheel niet. Het geeft zoveel rust, al merk ik wel dat de nodige informatie langs mij heen gaat. Dat is dan maar zo. Ik hoor het wel als ik de persoon zelf spreek 🙂

 3. Ikke

  zelf heb ik dat soort accounts niet, manlief echter wel. Hij heeft fb enkele weken terug verwijderd en kwam tot de conclusie dat zijn databundel nu bijna niet meer gebruikt word!

  1. Geldnerd

   Ja, dat merk ik ook. En mijn batterij van mijn smartphone gaat ook veel langer mee.

Reageren is niet mogelijk.