Geldnerd ging verhuizen

En we zijn er weer! Het verhuizen van mijn domeinnamen ging afgelopen vrijdag een stuk sneller dan ik durfde hopen, binnen twee uur na het aanvragen van de verhuizing verwezen die al naar de nieuwe hostingprovider. Helaas lukte het daarna niet meer om ook vrijdag alle data al over te zetten naar de nieuwe webserver. Dat is afgelopen maandag afgerond. Maar in het weekend kreeg ik al de nodige verontruste vragen van lezers die het verhuisbericht van vrijdag gemist hadden. Dat is natuurlijk maar een paar uur zichtbaar geweest, daarna stond daar de standaard ‘landingspagina’ van mijn nieuwe provider. Die snelheid overviel me een beetje…

Waarom verhuizen?

Na 15 jaar (!) ben ik met mijn beide websites (‘mijnachternaam.com’ en ‘geldnerd.nl’) vertrokken bij Vevida. Jarenlang ben ik er zeer tevreden klant geweest. Goede en betrouwbare dienstverlening tegen een goede prijs. Toen in 2020 werd aangekondigd dat Vevida zich ‘aan ging sluiten’ bij Total Webhosting Solutions TWS), hield ik mijn hart al vast. Vervolgens werd eind augustus 2021 aangekondigd dat Vevida op zou gaan in YourHosting, één van de merken van TWS. Ik keek naar de klantenreviews van YourHosting en dacht ‘oh oh…’. Helaas was op dat moment mijn jaarcontract net automatisch met een jaar verlengd…

Het afgelopen jaar heb ik vervolgens meer storingen gehad dan in de vijf jaar daarvoor bij elkaar. En de afgelopen maanden heb ik ‘onder de motorkap’ veel problemen gehad met mijn sites. Eind juni verergerde dat. Ik bleek gemigreerd naar een ‘nieuwe’ server. Na een week hebben ze me maar weer terug gemigreerd naar de oude server om de problemen op te lossen. En ik heb gewoon een standaard WordPress site met een aantal standaard plugins, Helemaal niets bijzonders.

Ondertussen waren de hostingtarieven ook flink gestegen. In 2019 betaalde ik nog € 87,12 voor een jaar ‘geldnerd’ en € 116,16 voor een jaar ‘mijnachternaam’ (een dot-com domein is duurder dan een punt-nl), in 2021 was dat al € 167,00 en € 162,00. Van € 203,28 naar € 329,00 in twee jaar tijd. Een stijging van meer dan 60%! En daar zou later deze zomer bij de verlenging nog eens € 33,00 bij komen. Minder kwaliteit tegen een hogere prijs. Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan. Toch jammer hoe een goed bedrijf door een verkeerde fusie volledig naar de knoppen kan gaan…

Een nieuw thuis

De afgelopen maanden had ik mij al georiënteerd op alternatieve hostingpartijen. Veel collega-bloggers (steeds minder) zitten bij Vimexx, een prijsvechter die onderdeel is van Team.blue. Ik heb serieus overwogen om ook naar Vimexx over te stappen, al lees en hoor ik geen al te beste geluiden over hun klantenservice. Ik ben geen echte techneut, dus die heb ik soms wel nodig. Maar op het forum van Tweakers las ik wel veel enthousiaste recensies over mijn.host. Daar ben ik dus nu uiteindelijk beland. En mijn eerste ervaringen zijn prima!

Dat scheelt ook nog eens best veel geld. Bij Vevida zou ik dit jaar € 361 betaald hebben. Bij mijn.host ben ik, inclusief domeinnamen, in het eerste jaar voor iets minder dan € 95 helemaal klaar (50% korting in het eerste jaar). Daarna betaal ik tegen huidige tarieven ongeveer € 190 per jaar. Prettig, want bloggen blijft gewoon een hobby.

Ben jij wel eens gewisseld van hostingprovider?

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Cas

  Mijn domeinnamen gaan via OXXA (.nl voor €5/jaar) en hosting via Hetzner. Daar heb je voor €2/maand webhosting en voor €5/maand een VPS.

  1. Geldnerd

   Die tarieven vind ik niet terug op hun website. En zij hebben geen dedicated WordPress hosting, dat vind ik zelf wel belangrijk.

 2. Luxe of Zuinig

  Ik heb jaren geleden overwogen om mijn blog te gaan ver-eeuwigen op een heus .nl domein. Maar ik moet dat het gemak dat blogger geeft ook meer dan prima is voor simpele blogposts. Ja je hebt minder controle, ja ze bepalen wel eens wat. En ja, als er iets kapot is (zoals nu ingelogde reacties plaatsen omdat het nu via 3rd party cookies gaat die door een hoop browsers, inclusief chrome, wordt geblokkeerd) ben je afhankelijk van google om het op te lossen. En ja dat gaat erg traag.
  Maar het is een hobby en het werkt verder prima. En aangezien ik geen enkele commerciële plannen heb vind ik het ook wel prima zo.
  Dus om antwoord op je vraag te geven. Nee 🙂 Al meer dan 10 jaar op blogger.com lekker bezig.

  1. Geldnerd

   Ja, dat is ook een optie. Ik ben nog steeds blij dat ik voor een zelfstandige WordPress-installatie heb gekozen, maar dat is een keuze inderdaad.

 3. Herminez

  Mijn echtgenoot heeft zijn website, inclusief mail, naar volle tevredenheid draaien bij Webreus voor iets van €60,- per jaar. Domeinnamen kosten €6,- Prima beveiliging en heel goede hulp. Hij hoeft weinig tijd te steken in problemen oplossen.

 4. Jan

  Voor webhosting zat ik vele jaren bij 1and1.com, wat bijna niets kostte.
  Die zijn helaas opgegaan in Ionos, dat mijn abonnement zonder me iets te vragen omzette in één van hun duurdere abonnement. Na een tijdje had ik dat door, kloeg ik en ik heb nu weer een hostingabonnement dat me $4 per maand kost. Barebones maar meer heb ik niet nodig. Dus per jaar ben ik $48 kwijt, exclusief domeinnamen.

  M’n domeinnamen stal ik doelbewust nooit bij het bedrijf dat m’n sites host, omdat ze anders in geval van conclict m’n domenen kunnen gijzelen. Nu kan ik als ik niet tevreden ben of ruzie heb met de hoster, m’n namen meteen naar een andere hostingprovider laten verwijzen en weg ben ik… Mijn meeste domeinen heb ik bij namecheap.com, best tevreden over.

 5. Wouters Finance

  Recentelijk nog van WordPress naar Blogger. Bevalt prima, biedt alles wat ik wens en is gratis. Ik wilde die 100 plus euro niet meer betalen en kwam via andere bloggers bij deze aanbieder uit.

  Dat verklaart een hoop! Ik wilde je maandag namelijk in mijn blogroll toevoegen, maar ik kon plots niet meer op je site. Gaf een veiligheidswaarschuwing (zal wel precies tijdens de datatransfer zijn geweest?)

  Nu dat opgelost is kan ik het alsnog doen 💪!

 6. Marc

  Ik ben meerdere keren verhuisd en het kan een flink drama zijn, zeker als je meerdere domeinnamen hebt. Ik ben afgelopen jaar ook met meerdere domeinen verhuisd en zit nu bij een andere dochter van Team blue. Voorlopig naar tevredenheid. Voordeel van bij zo’n grote vis is, is dat de kans klein is dat zij worden overgenomen, zoals jou (en mij ook) is overkomen. Jouw verhaal over verhuizing van websites herken ik volkomen.

 7. Kapitalisman

  Ik heb een zogenaamde static website. Dat werkt perfect voor een simpele blog. Hosting is volledig gratis via GitHub pages. Met git heb je ook gelijk goed versiebeheer. Betaal dus alleen een paar euro per jaar voor de .nl domeinnaam.

Reacties zijn gesloten.