Geen boom

Geldnerd is een sucker for Christmas. Ik luister rustig in juli al naar kerstmuziek. Whamageddon all year round en dat soort dingen. En het liefst zet ik begin november de kerstboom al pontificaal in de woonkamer. Rot op met die bisschop met die mijter en staf en knechten zeer gewaardeerde assistenten genaamd Piet. Meestal stuit dat vroege tijdstip op enig verzet van Vriendin, en dat is natuurlijk ook wel begrijpelijk. Maar uiterlijk eind november verschijnt de boom dan toch wel op het toneel.

Maar dit jaar is anders.

Er staat geen kerstboom in Huize Geldnerd. En die komt er ook niet. En daar hebben we een goede reden voor. Denken we. Die heet ‘huis verkoopklaar maken’. Er is geklust (vriendin is een klusheld!), en er is inmiddels, na strenge selectie die ons een week en de nodige nachtrust gekost heeft, een verkoopmakelaar in de arm genomen. We hebben kilometerslange vragenlijsten ingevuld. En er moeten foto’s gemaakt worden. En da’s niet handig als daar een kerstboom op staat.

Geen kerstboom dus. Het is een zwaar offer, maar het moet.

Op onze dagelijkse rondjes met Hondje kijken we nog steeds wel goed om ons heen en tellen de kerstbomen en andere versieringen. Maar de vaste plek voor ons eigen raam blijft dit jaar leeg.

We hebben overigens een mooie kunstboom. Dit jaar zou het tiende jaar zijn dat hij uit zā€™n doos mocht. Ooit voor een godsgruwelijk hoog bedrag aangeschaft in het Verre Warme Land (dat dol is op het kerstfeest, en dan vooral op lampjes en glitters en lekker eten en drinken). Maar de boom slaat dus even een jaartje over. En ik vraag me stilletjes af waar we hem volgend jaar op mogen gaan zetten.

Sla jij ook wel eens een jaartje over?

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Tom

  Spannende tijden, meneer Geldnerd! šŸ™‚ Wij hebben dit jaar ook geen boom, omdat we heel veel filmpjes hebben gezien van poezen die hele bomen naar beneden laten komen. We willen Greet niet in de verleiding brengen…

 2. Stijn

  Tijdens corona (*trauma eye twitch*) hebben wij ook tijdens de lockdown een maand kerstmuziek gedraaid. Allebei opgegroeid met Skyradio ouders. Het werkte nog ook, we voelden ons veel beter. Lang leve placebo šŸ¤£

  De kerstboom mag hier sinds dit jaar ook al staan voor Sinterklaas. Ik was zelf principieel tegen, maar als je het aan de kinderen vraagt (waar het om gaat), dan zeggen mijn kids: ik denk dat Sinterklaas die boom ook mooi vind!

  Dus papa is gezwicht, hahaha.

 3. Erik

  Ik speel liever een omgekeerde variant van Whamageddon. Namelijk: hoe snel (zonder het zelf te draaien) kan ik geFlappied worden šŸ°

 4. Wieteke

  Na de foto’s kun je die boom toch gewoon opzetten?

  1. Geldnerd

   Dat vinden we een beetje veel werk. Normaal zijn we, als we helemaal los gaan, ruim een halve dag bezig…

   1. Marianne

    Volgend jaar maar dubbel en dwars inhalen dan šŸŽ„šŸŽ„ wij hebben dit jaar een kleinere boom op een tafeltje in plaats van de boom van vloer tot plafond die we altijd hebben. Dit omdat er een hele grote hond komt logeren die met een staartbeweging de helft van de ballen eruit mept en vlak voor kerst komt er weer een puppy šŸ¶ we hopen dat het nu een beetje pup/joekel proof staat.

 5. Jan

  Ik heb een aantal jaren geen kerstboom gehad omdat ik herhaaldelijk verhuisd was, er vanalles tegenzat en ik in survival-mode leefde.

  Enkele jaren geleden begon het beter te gaan en sindsdien heb ik een nepboom. Die staat er dit jaar zelfs al sinds november, omdat er toen bezoekers kwamen die er met het kerstfeest niet bij konden zijn. Voor mij mag er het hele jaar kerst gevierd worden, ik wordt gewoon blij van die sfeer šŸ™‚

 6. Maurits

  Je ziet het niet vaak, maar volgens mij een taalfoutje ? Nachtrust gekocht of gekost? ;-). Fijne feestdagen!

  1. Geldnerd

   Dank voor de oplettendheid, inmiddels aangepast!

 7. De Budgetman

  Ben benieuwd naar je keuze van de verkoopmakelaar.

  1. Geldnerd

   Een andere dan de makelaar die jij gebruikt hebt…

Reacties zijn gesloten.