Feedbackmoeheid

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Geldnerd doet zoveel mogelijk digitaal, dat is wel bekend. Het is makkelijk, ik kan dingen regelen als ik eraan denk (zelfs midden in de nacht), ik hoef niet naar kantoren die alleen maar open zijn als ik ook aan het werk ben, kortom: gemak. Hoe deden mensen dit vroeger?

Maar er is één dingetje waar ik me aan begin te storen. Want dit gemak heeft twee kanten. Ook voor organisaties is het steeds makkelijker om mij te overvoeren met informatie. Of mij te vragen om input. En dat begint dus inmiddels een diarree te worden. Zomaar een overzichtje van de afgelopen dagen:

 1. Ik heb mijn telefoonabonnement via de website verlengd. De provider stuurt een mailtje en wil weten hoe ik dat proces ervaren heb.
 2. Ik heb via de chat contact gehad met de klantenservice van een grote webwinkel over een pakketje dat vertraagd is. En even later, jawel, een mailtje hoe ik dat contact ervaren heb. Het pakketje heb ik overigens nog steeds niet.
 3. Via een andere webshop heb ik kauwstokjes voor Hondje besteld, die zijn wel keurig geleverd. Maar twee dagen later kreeg ik een enquête over de service van de webshop in de mail.
 4. Het dieptepunt was gisterenavond. Ik vroeg me af of ik iets kon in de internetbankieren-omgeving van mijn bank. Dat was niet zo. Toen heb ik een feedbackformuliertje ingevuld met de vraag of ze daar misschien over na willen denken voor een volgende versie. Om, na het verzenden, geconfronteerd te worden met een feedbackformuliertje over hoe ik het feedbackformuliertje ervaren had.*

Leuk hoor, bedrijven, dat jullie allemaal je klantenservice willen verbeteren. Maar begint het niet wat overdreven te worden? Ik merk dat ik steeds minder geneigd ben om dit in te vullen, tenzij (uiteraard) ik ontevreden ben. Dan meld ik me wel. Misschien moeten we gewoon teruggaan naar vroeger? Dan gingen we ervan uit dat iemand tevreden was, tenzij die kwam klagen.

Hoe gaan jullie om met die stortvloed aan klanttevredenheidsonderzoekjes?

*Ik heb maar aangegeven dat ik graag wat minder om feedback gevraagd word.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. hypotheekweg

  Ik beantwoord ze eigenlijk bijna nooit en gooi ze gelijk weg. Vaak houdt het na twee herinneringen wel op… 🙂

 2. Ik geen tegenwoordig ook alleen nog maar feedback aan de bedrijven waar ik ontevreden over ben. En misschien is dat ook wel hun doel…? vaak zijn mijn klachten namelijk best wel gegrond, dus krijg ik net dat ene beetje extra aandacht om mijn klacht echt te verhelpen. Verder heb ik wel wat beters te doen met mijn tijd.

 3. Miek

  Vroeger beantwoordde ik deze mails nog. Nu gaan ze meestal meteen de prullenbak in.

 4. Anna

  Het vervelende van dit fenomeen is ook dat medewerkers hierop ‘afgerekend’worden. En dat cijfers 0 t/m 8 tellen als ‘niet tevreden’. En gezien de feedbackmoeheid van iedereen (inclusief mijzelf) zal het cijfer gemiddeld steeds lager worden… Met negatieve beoordelingen (echt waar!)tot gevolg.

Reacties zijn gesloten.