Budget 2016 kan het raam uit

Mijn Budget 2016 kan het raam uit. Het wordt allemaal anders. Hoe dat kan? Er zijn grote veranderingen op til in huize Geldnerd. We gaan verhuizen, van het Verre Warme Land terug naar Nederland.

Onverwacht? Ja en nee. De ‘uitzending’ van Vriendin is voor 3 jaar, en die periode loopt eind 2016 af. We hadden kunnen besluiten om hier te blijven (Geldnerd heeft een leuke vaste baan, Vriendin zou iets anders kunnen zoeken). Maar om een aantal persoonlijke redenen doen we dat niet.
En nu komt alles plotseling in een stroomversnelling. Want Geldnerd heeft een nieuwe baan, in Nederland. En moet daar al best wel snel beginnen. Dat betekent dat we zes weken hebben voor een heleboel veranderingen. Vriendin blijft namelijk nog even hier om haar huidige klus af te maken.

Huisvesting

We hebben geen huis in Nederland. Ons huis in het Verre Warme Land zeggen we op. Voor Vriendin zoeken we dan voor de resterende periode een gemeubileerd appartement. In Nederland zoeken we ook een tijdelijk gemeubileerd appartement voor Geldnerd en Hondje, waar Vriendin ook bij in kan zodra ze terugkomt (tips voor Den Haag zijn welkom). Zodra we daar weer samen zijn zoeken we samen naar een permanent huis. Misschien gaan we wel een huis kopen. Het betekent in ieder geval een periode met dubbele woonlasten. Misschien dat we die gedeeltelijk vergoed krijgen door de werkgevers, maar dat moeten we nog uitzoeken.

Inboedel

Onze inboedel wordt verscheept naar Nederland, die gaat wel een paar maanden onderweg zijn. We hebben hier nog een aantal dingen te verkopen, bijvoorbeeld onze auto’s maar ook allerlei meubelstukken. Dat gaat wel wat cash geld opleveren. Maar dat zullen we ook hard nodig hebben voor de Opstartkosten.

Opstartkosten

We moeten ons leven in Nederland opstarten. Na ruim 2,5 jaar tropen is bijvoorbeeld een deel van mijn garderobe echt aan vernieuwing toe. Maar er zullen ook allerlei andere uitgaven zijn. Hebben we een auto nodig of niet? Er zijn een heleboel vragen waar we het antwoord nog niet op weten. Eén ding is zeker: IKEA here we come…!

Huishouden

Geldnerd en Vriendin gaan een tijdje ‘intercontinentaal LAT-ten’. Twee huishoudens op twee continenten. Dat betekent extra huishoudkosten.

Reiskosten

Afhankelijk van hoe lang de periode zal zijn, hebben we wellicht ook extra reiskosten als Vriendin naar Nederland komt of Geldnerd nog naar het Verre Warme Land gaat.

Kortom, er komen allemaal nieuwe spannende uitgaven aan dit jaar. Uitgaven waarvan we wisten dat ze waarschijnlijk zouden komen, maar niet wanneer. Uitgaven die op dit moment ook lastig te begroten zijn. Maar gelukkig is onze buffer goed gevuld, dat is een hele geruststelling. En de werkgevers betalen ook wat mee, dat helpt ook. Ik ga uiteraard alle uitgaven zoveel mogelijk van tevoren uitzoeken en budgetteren, en ze ook bijhouden. Maar verder komt er vooral een hele spannende periode met veel veranderingen aan. En daar verheug ik me ook wel weer op, ik ga proberen er zoveel mogelijk van te genieten. Hopelijk houd ik voldoende tijd over om het ook te delen via mijn blog.

Hondje gaat het trouwens zwaar krijgen. Want Nederland is natuurlijk een stuk kouder dan hier. Maar er komen ook allerlei spannende dingen die hij nog nooit gezien heeft. Bos,  weiland, en koeien, om maar een paar voorbeelden te noemen…

Hou jij ook zo van veranderingen in je leven?

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Chris

  Hoi geldnerd,

  Heb je een gmail adres oid?

  Je contact formulier werkt niet en ik heb geen 100% match maar wel een goed alternatief voor woonruimte Den Haag voor je.

  1. Geldnerd

   Hoi Chris. Je kunt mailen naar ‘info@geldnerd.nl’. Dankjewel!
   (En ik zal straks even naar het contactformulier kijken)

   1. Geldnerd

    Het contactformulier doet het weer. Configuratiefoutje na een update…

 2. mariimma

  Wauw wat gaaf!! Leuk hoor, dat jullie je zo in dit nieuwe avontuur storten en dat je er zo positief over schrijft… Je had er ook ontzéttend over kunnen mopperen, immers… en dat was ook begrijpelijk geweest!

  1. Geldnerd

   Mopperen maakt dingen meestal niet makkelijker. Verspilling van tijd en negatieve energie.

 3. amber tree

  Change is fun… Maar om eerlijk te zijn, in het buitenland heb ik nog niet gewoond, wel al gewerkt: maandag vertrekken en vrijdag terug thuis.

  Success met jullie verhuis!

 4. Ikke

  Van grote veranderingen hou ik niet, ben nogal een gewoontedier. Nu zoontje naar school gaat voor hem een grote verandering vind ik het wel heerlijk.

 5. Gerard

  Van harte met je nieuwe klus. Ben nieuwsgierig. En zoals mijn moeder altijd zei, dus let op: Verhuizen kost bedstro

Reageren is niet mogelijk.