Blutnerd?

 • Berichtcategorie:Wonen

201610-geld-brandGeldnerd wordt een beetje Blutnerd…. Niet echt natuurlijk, want we hebben een goed gevulde buffer. Maar het was verwacht, en het klopt ook in de realiteit. Zo rond deze verhuizing vliegt het geld er met bakken uit. Dat komt ook omdat we na het verblijf in het Verre Warme Land niet veel meubels meer over hebben.

Wat kopen we allemaal? We hebben een wasmachine gekocht, een bed met toebehoren, ruim 10 meter garderobe- en bergkast, inrichting voor de studeerkamer, gordijnen, en apparatuur voor het computernetwerk. Samen met de spullen die we nog hebben is daarmee de basis aanwezig.

We hebben nog wel wensen te over. We willen een nieuwe, grotere eettafel. Er moet nog een TV / audiomeubel komen. Een fijne fauteuil. En vast en zeker ook nog heel veel andere spullen. Maar dat komt wel. Eerst er maar eens een tijdje wonen, en zien en voelen wat er nodig is.

Geef jij ook wel eens heel veel geld uit in korte tijd?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Team CF

  Kortom, je hebt alle belangrijke items gekocht en je wilt eerst eens kijken wat je verder nog zou willen hebben. Daar heb je dan weer genoeg tijd voor en kan je kritisch zijn met de prijs.
  Goed bezig zou ik zo zeggen.
  En over veel geld uitgeven gesproken….de keuken gaat nog verbouwd worden ergens in de komende paar jaar. Dat gaat nog een leuke worden.

 2. hypotheekweg

  Wij hebben dit jaar ook veel uitgegeven aan meubels omdat die bijna uit elkaar vielen van ellende. En dan het geheel opnieuw doen van de tuin. Toen was het ook bijna spaargeldweg ipv hypotheekweg bij ons thuis.. 🙂

 3. ambertree

  Inrichten van je huis kost geld maar is de moeite… Het moet een fijne plek worden.

  Sinds de zomer hebben we al veel geld uitgegeven aan spullen die stuk gaan in huis… Een nieuwe droogkast, zonwering stuk, opstijgend vocht, sloten stuk. Nu lag het wel even stoppen…

 4. Ik ben het eens met Team CF. Soms is geld uitgeven gewoon noodzakelijk. Het gaat mij straks ook pijn doen op mijn rekening, maar in dit geval is het gewoon nodig. Ik hoop dat jullie lang plezier hebben van alle nieuw aangeschafte spullen 🙂

 5. Nona

  Ja hoor…bákken met geld vliegen er soms uit. Zo zijn vorige week onze twee!!! fietsen gestolen en moeten we die vervangen, en we zijn al 6 maand bezig met het verbouwen van een appartementje. Nu is de fase van het inrichten aangebroken, en ondanks dat we veel tweedehands kopen, kan dat niet voor alles ( gordijnen, nieuw bed, mqtras, donsdekbed, lampen enz). Maar ook hier kopen we niet alles direct. Tv enz moet maar ff wachten tot het spaarvarkentje een beetje gespekt is.

 6. Financieel Vrij!

  Herkenbaar. Wij zitten nu middenin een ‘uitgavenstorm’ vanwege ons nieuwe huis. Die waait zo sterk dat we op een negatieve savings rate gaan uitkomen dit kwartaal, een gedachte waar ik nog aan moet wennen!
  Ik zie uitgaven aan meubels e.d. overigens meer als investeringen dan als kosten, waarbij de eenmalige uitgave niet zo veel zegt.

  1. Geldnerd

   Op mijn balans waardeer ik de inboedel altijd op nul. Dus ik zie meubels financieel niet als investering. Emotioneel zijn ze dat wel, want ik koop ze voor de langere termijn.

Reageren is niet mogelijk.