Bloggen is een teamsport!

Afgelopen weekend was de tweede bijeenkomst van Belgische en Nederlandse bloggers die zich vooral richten op financiële onafhankelijkheid. Je hebt er al meer over kunnen lezen bij de organisatoren AmberTree Leaves en CheesyFinance. Mr. FOB heeft zijn interessante presentatie online nog eens herhaald.

Geldnerd is bij beide bijeenkomsten aanwezig geweest. En de volgende keer kom ik zeker weer. Het voordeel van de opzet van de tweede bijeenkomst, waarbij we een deel van de tijd besteed hebben aan presentaties (en bijbehorende discussies) vond ik dat je met een groter deel van de groep in gesprek komt. Misschien moeten we volgende keer speeddaten om nog meer mensen te kunnen spreken, maar ook dat lukt alleen als de groep niet te groot wordt.

Net als vorige keer heb ik ook uit Antwerpen het nodige meegenomen aan nieuwe kennis en inzichten. Een goede herinnering dat handelen in opties niet geschikt is voor mij (dankjewel AmberTree). Een goede aanleiding om mijn eigen systeem weer eens te overdenken, en wat minder te focussen op doelen. En de presentatie van Mr. FOB houdt me ook al een paar dagen bezig.

Maar door de bijeenkomst realiseer ik me ook weer wat het belangrijkste is wat bloggen mij oplevert. Dat is niet zozeer dat ik mijn ideeën van me af kan schrijven. Maar veel meer de reacties van anderen. In de commentaren op mijn stukjes. Maar ook tijdens bijeenkomsten als afgelopen weekend. De gesprekken en discussies helpen om mijn gedachten te scherpen, en geven me ideeën die ik anders echt niet zo snel zelf bedacht zou hebben.

Daarvoor wil ik jullie graag hartelijk bedanken. En ik hoop dat ik nog heel veel reacties ga krijgen.

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Team CF

  Dank dat je er weer was! Altijd leuk om je weer te zien. De groepsdiscussies / presentaties waren inderdaad heel erg leuk en interessant. Ook wij hebben veel nieuwe ideeën opgedaan, en hebben dus weer wat materie om eens na te lezen en verder in te verdiepen. Zolang je maar open staat voor ideeën van anderen kom je een heel eind op deze aardkloot (en met financiën)!

 2. hypotheekweg

  Ik heb al veel positieve reacties op de bijeenkomst gelezen en overweeg om een volgende keer ook aan te sluiten..

 3. ambertree

  Weten wat niet bij je past is ook belangrijk!
  Speed dating is een leuk idee.

  Tot de volgende meetup

 4. In10jaarfo

  Leuk om te lezen. Ik hoop er bij de volgende bijeenkomst ook bij te zijn. En je afsluitende zin is voor mij heel herkenbaar. Ook ik heb heel erg veel aan de reacties van de lezers!

 5. Project Lonica

  Herkenbaar! We zijn toch een soort kleine gemeenschap met elkaar en ik heb de meeste inzichten opgedaan dankzij andere bloggers en de interactie met andere bloggers. Helaas moest ik in Antwerpen op het laatste moment verstek laten gaan, maar de volgende keer hoop ik er zeker bij te zijn!

 6. Mr FOB

  Ik leer ook het meeste van de reacties van lezers. En zo’n bijeenkomst helpt natuurlijk ook! Tot de volgende keer

Reageren is niet mogelijk.