Verhuisblog

 • Berichtcategorie:Terugkeer

De laatste dagen zijn aangebroken. Voor het einde van de komende week vertrekken Hondje en ik definitief uit het Verre Warme Land. Terug naar Nederland. Hier is het 36 graden, en vandaag las ik over hagel en natte sneeuw in delen van ons kikkerlandje. Ik kan niet zeggen dat ik daar echt naar uitkijk.

Afgelopen dinsdag had ik mijn laatste werkdag hier in VWL. Afscheid nemen is zelden leuk, dus nu ook niet. Ik heb hier toch een tijdje in een heel fijn team mogen werken. De baasjes hebben nogmaals herhaald dat ik altijd terug mag komen, ik hoef maar te bellen. En nog een leuke verrassing: de jaarlijkse bonusronde. Geldnerd en z’n team hadden in 2015 een topjaar, dus we kregen een mooie bonus. Dat komt goed uit, want de cashflow is spannend deze maand. Borg en huur vooruitbetalen voor het appartement in Nederland en het appartement hier in VWL.

Gisteren zijn we verhuisd naar onze tijdelijke woning. Dat is lekker luxe en met een complete inventaris. De komende maanden leven we dus van datgene wat we in een paar koffers meeslepen. Dat is weer goed om te beseffen dat je echt niet zoveel nodig hebt. De afgelopen dagen hebben we ons oude huis ‘verhuisklaar’ gemaakt. De komende dagen zijn de verhuizers bezig met inpakken (maandag) en de dingen in de verhuiscontainer pakken (dinsdag). Dinsdagmiddag begint onze inboedel aan de lange reis naar Nederland. We gaan terug met veel minder dingen dan waarmee we gekomen zijn. We hebben het nodige verkocht of weggegeven. Zo slaapt de dochter van onze werkster de komende jaren in ons oude hemelbed. ‘A bed for a princess’, zei ze zelf. Ons oude huis is nu al erg leeg. Dinsdag is alles weg, donderdag komt de werkster voor de laatste schoonmaakbeurt en vrijdag doet Vriendin de oplevering met de eigenaar. Dat betekent dat ze ook langs moeten bij onder andere het waterbedrijf en het energiebedrijf, om de aansluiting over te schrijven en de eindafrekening ter plekke te doen.

Hondje is gisteren naar het hondenpension gegaan. Daar kan hij fijn spelen met andere hondjes in een vertrouwde omgeving. Hij werd de afgelopen dagen al onrustiger, toen hij ons zag opruimen en inpakken. Op deze manier hopen we hem de verhuisstress zoveel mogelijk te besparen. We halen hem weer op als we naar het vliegveld gaan. Dan gaat hij in zijn bench het ruim in, en mag ik hem op Schiphol weer in ontvangst nemen.

De komende dagen ook nog de nodige formaliteiten. Mijn auto overdragen aan de koper. Mijn bankrekening opheffen. Uitschrijven bij de Burgerlijke Stand alhier. Dat zal ook nog de nodige uurtjes in de rij staan betekenen.

Vriendin gaat nog een paar maandjes hier blijven. Zij komt in de zomer weer terug naar Nederland. Veel Skypen dus de komende maanden.

Ben jij al vaak verhuisd?

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Ilse

  Dat is een boel wat er geregeld moet worden. Succes daarmee.
  Op mijn 22e kreeg ik een flat aangeboden via de gemeente (in ons dorp ging dat zo met de huisvesting destijds). Daar woonde ik eerst alleen en na een jaartje met vriend. We kochten een huis en verhuisden daar naar toe. Met weinig spullen en weinig werk aan de woning, zo gedaan dus. Vijf jaar later en een zoon rijker verhuisden we naar het huis waar we inmiddels 14 jaar wonen. Wat een klus was dat toen. Ben er niet goed in en hou er niet van. We blijven hier dan ook voorlopig mooi zitten.

 2. Lot

  Met ouders 3x verhuisd in Amsterdam. Toen ging ik samenwonen in de buurt van Den Haag eerst huur later koop en daar heb ik bijna 40 jaar gewoond.
  Nu op het platteland in Zeeland, geweldig vrij uitzicht en heerlijk rustig.

  Op het moment wordt de keuken verbouwd en is het improviseren en dan merk je weer dat je met weinig al een heel eind komt. Beetje kamperen eigenlijk, al kijk ik wel uit naar het moment dat ik heeeel veel kasten kan gaan inruimen en vaatwasser heb.

Reacties zijn gesloten.