Ticket to Dream

201608 StaatslotGeldnerd speelt automatisch mee in een loterij. Al jaren. En ondanks dat ik weet dat de kans om te winnen erg (heel erg!) klein is, blijf ik gewoon meedoen.

Meedoen aan de loterij is mijn ‘ticket to dream’. Daardoor kan ik elke maand minstens één keer denken ‘stel je voor dat…’. Het klinkt misschien gek, maar ik heb dat lot nodig om dat te doen. Als ik géén lot heb, is er geen kans. Als ik wel een lot heb, is er wel een kans, hoe klein ook. Vriendin verklaart me regelmatig voor gek. Zij droomt er rustig op los zonder lot. Maar Geldnerd kan dat dus niet.

Tot nu toe heb ik dit jaar ongeveer € 175 aan deze ‘hobby’ uitgegeven. En daarvan heb ik 48% weer ‘terug gewonnen’. Netto heeft het me dus ongeveer € 90 gekost, oftewel ongeveer € 2,50 per week. Is die € 2,50 per week de moeite waard om een kans te maken op miljoenen? Voor mij wel! En een dergelijk bedrag per week gooit mijn financiën niet overhoop.

Doe jij mee aan een loterij?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Colorfullworld

  Ja, om dezelfde redenen. Ik win ook ongeveer de helft terug, dus wat het kost vind ik dan acceptabel en je hebt inderdaad nog een kans. Vaak hoor ik toch dat mensen niet eens goed weten wat ze dan met zoveel geld willen doen, een nieuwe auto en een reis maken hoor je dan. Ik/wij zouden het wel weten. Mede doordat ik fysiek gehandicapt ben is er veel te wensen. Bv Speciale rolstoel geschikt voor in bos/ruw terrein, andere woning, zorg inkopen en dat dan zelf kunnen betalen etc…
  En ken ik veel mensen die bv veel thuis zitten omdat er geen rolstoelauto’s/bussen meer vergoed worden en het openbaar vervoer niet echt toegankelijk is met name voor mensen met zware handicaps. Dus ik blijf lid, wie weet valt er ooit een mooie prijs. Een keer hadden we 250 euro, toch leuk.

 2. Anna

  Ik deed dat ook, om dezelfde reden en met hetzelfde resultaat. Daar ben ik mee gestopt omdat het toch aantikt. Nu koop ik alleen de loten waarmee je “dertig jaar elke maand x euro” kan winnen. Da’s minder vaak maar eigelijk ook de enige prijs die ik wil. En dan droom ik er weer heerlijk op los:-)

 3. Financieel vrij!

  Nee, ik doe niet mee aan loterijen. Voor mij staat het gelijk aan een investering met een gemiddeld negatief rendement, en die probeer ik te vermijden. Het mislopen van een kleine kans op het winnen van veel geld neem ik voor lief, maar dat vind ik niet erg omdat we maandelijks genoeg kunnen sparen om alles te kunnen doen wat we willen.

 4. Xenia

  Wat een mooie inzicht! Dankje voor het delen met ons! Ja ik doe ook wel eens mee maar heel sporadisch. Ik ben gaan analyseren op watvoor momenten ik dan meedoen n.a.v. jouw blog. Want jouw stukken zetten altijd aan het denken! Ik doe mee waneer ik in een sleur raak en dat je dan weer jezelf moet dwingen om te dromen en ja ‘a ticket to dream’ in a vorm van een staatslot helpt enorm.

Reageren is niet mogelijk.