Nee, nee en nog eens nee!

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Ze hebben gezeten op iedere brievenbus die ik bezeten heb. Behalve in het verre Warme Land, daar kenden ze dat fenomeen niet (maar kwamen er ook nauwelijks reclamefolders). De bekende Nee-Nee sticker. Ook in het nieuwe huis was het een van de eerste klusjes die ik gedaan heb.

In eerste instantie plakte ik die stickers vooral om milieu-redenen: minder overbodig papier. Maar tegenwoordig is er ook een andere reden. Ik wil geen verleidingen meer voor dingen die ik toch niet wil kopen. Die verleiding is niet groot bij mij, maar alle beetjes helpen.

Sinds kort hanteer ik een Nee | Nee | Nee strategie. Ook voor alle nieuwsbrieven die ik online ontvang schrijf ik mij uit. Iedere webshop waar ik ooit iets gekocht heb, heeft de neiging om mij nog jaren daarna te bestoken met reclame-mailtjes. Ik gebruik er wel een apart mailadres voor, maar daar komen ook nuttige dingen op binnen die ik steeds meer moest zoeken tussen de digitale reclamefolders.

Als ik besluit dat ik iets nodig heb, ga ik zelf wel op onderzoek uit. In dat opzicht is Google mijn vriend. Dat is toch wel een voordeel van deze tijd, dat vrijwel alles vindbaar is. Alhoewel ik ook besef dat dat ook nadelen kan hebben: het heeft me twee jaar gekost om ervoor te zorgen dat er bij een zoektocht op mijn naam via Google geen foto’s van mij verschijnen…

Hoe weersta jij de verleidingen van de reclame?

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Amandjuh88

  Wij hebben ook al jaren een nee/nee sticker op de brievenbus. Dat ik de plantjes water gaf en de post uit de brievenbus viste voor iemand die op vakantie was wist ik niet wat ik zag! Zo veel folders, reclame, krantjes ed. Het is erg fijn dat wat er in de brievenbus valt ook daadwerkelijk van belang is.

 2. Team CF

  Wij doen al jaren het zelfde, geen nieuwsbrieven van online winkels en een sticker op de deur. Om precies dezelfde redenen als jij. Tegen de verleiding en beter voor het milieu. Werkt echt wonderen! Je gaan nu namelijk alleen gericht opzoek naar iets dat je nodig hebt, niet omdat je het ergens gezien hebt met “korting”.

 3. Project Lonica

  Het afmelden van allerlei nieuwsbrieven is bij mij een wekelijkse bezigheid. Er lijkt soms nauwelijks tegenop te roeien. De verleiding is nul, maar de irritatiefactor is enorm hoog.

 4. Bouk

  Ik woon sinds kort samen en mijn vriend en zijn dochter willen graag wel de folders ontvangen…ik heb altijd een nee/nee sticker gehad, hoef geen folders, zonde van het papier en als ik wat nodig ben koop ik het wel, er is altijd wel ergens iets in de aanbieding is mijn motto. Maar die sticker komt er nog wel hoor…ik schuif het pakketje al zover door het huis, dat het al bijna in de oud papier bak ligt….

 5. Oh ik word er ook niet goed van, die nieuwsbrieven. Ik meld me ook dagelijks ergens voor af. Een nee-nee-sticker hebben we al jaren ook, dat scheelt zoveel oud papier.

 6. Rijk Genoeg

  Wij hebben ook nog een “Nee geen collectes, wij doneren op onze eigen manier” en ” Nee geen verkopers of geloofsovertuigers” sticker op de deur. Te bestellen op nietaandedeur.nl
  4 x nee ziet er niet zo vriendelijk uit maar het werkt wel!

  1. Geldnerd

   Top! Ik heb ook een tijdje die stickers van Loesje gehad. ‘Als u geen reclame in mijn brievenbus stopt, zal ik uw vingers niet afhakken’. En ‘Geen reclame s.v.p. Wij hebben alles al’. Die verkopen ze nog steeds in hun winkeltje.

 7. Divnomics

  Goede reminder. Ik wilde ooit zo’n sticker halen toen we in ons huidige huis kwamen wonen. Nooit gedaan omdat het alleen via een vast telefoonlijn bij de gemeente kon worden besteld, en die hadden we niet. Toch maar eens langs gaan binnenkort… Heb er nota bene pas nog mijn rijbewijs opgehaald.

Reageren is niet mogelijk.