Iets met een Liebster award of zo…

Opa Geldnerd is soms een beetje nukkig type, dat is vast wel bekend. Beetje op zichzelf, niet al te sociaal en zo. En zeker niet van de groepsdingetjes, zoals challenges en awards. Maar soms gebeuren er dingen in een mensenleven die je niet kunt negeren. Of in elk geval: niet voor eeuwig.

En dit is zo’n dingetje. Op 6 april kreeg ik een Liebster Award van Mevrouw Money Wenkbrauw, een blogger die ik al volg van ver voordat ik zelf ging schrijven, en die ook al sinds dag 1 van Geldnerd.nl meedraait in mijn blogroll. Dat ontging mij in eerste instantie ook nog, ik was druk met andere dingen en heb even een paar weken de collega-bloggers niet bijgehouden. Maar toen bekende Lonica dat ik ook van haar een Liebster Award zou krijgen, als ik er niet al eentje gehad zou hebben van Mevrouw…

Tsja…

Daar zit je dan als Opa Geldnerd. Twee female-power-icons uit de financiële blogwereld. Die me allebei vertellen dat ze een klik hebben met mijn blog. Dat kun je zelfs als nukkige Opa Geldnerd niet negeren. Toch? Ik heb het geprobeerd, echt waar. Maar ik geef me over. Ik doe, hierbij, officieel mee met de Liebster Award. En ik ga zelfs de bonusvraag beantwoorden die Mevrouw Money Wenkbrauw me gesteld heeft.

Beschrijf jouw favoriete blog

Ik heb niet één favoriete blog. Er staan er tientallen in mijn blogroll, en nog veel meer in mijn RSS-reader. FIRE-adepten, beleggingsblogs, consuminderaars, minimalisten, en zeezeilers. En bij allemaal vind ik wel iets dat me raakt of inspireert of tot nadenken stemt. Meestal blijf ik ook volgen, en ik kan enorm balen als een collega-blogger ermee stopt.

Het is voor mij makkelijker om te beschrijven wat ik niet leuk vind: oppervlakkige blogs die dingen eenzijdig belichten, met advertenties aan alle kanten en vooral dingen waar je voor moet inschrijven en/of geld moet betalen. Ik noem dat ‘American-style blogging’, en die mensen komen ook niet (meer) in mijn blogroll. Geldnerd is ‘open-source personal finance’. Ik deel al mijn lessen, methodiekjes en spreadsheets helemaal gratis.

Waarover zou je eigenlijk graag willen bloggen, maar heb je nog niet gedaan omdat je het te off-topic vindt voor je blog? Of heb je een mooi plaatje dat je wel wil laten zien, maar wat eigenlijk niet op je blog past?

Ik ben niet zo van de plaatjes, ben meer op tekst en cijfertjes ingesteld. Dus die laatste categorie valt af. Verder blog ik behoorlijk breed over persoonlijke financiën, dus daar kan ik mijn ei wel in kwijt.

Ik zou best meer willen vertellen over mijn werk, maar dat doe ik hier niet. Gelukkig kan ik dat wel weer kwijt in mijn zakelijke blog op ons intranet, maar daar is het publiek wat kleiner (want beperkt tot de collega’s, alhoewel dat er ook ruim 3.500 zijn). Ik werk voor de Nederlandse rijksoverheid, dat is geen geheim, en dat doe ik ook echt uit overtuiging.

Hoe belangrijk is je blog voor jou?

Oef… Er zij best wel moeilijke momenten geweest. Als de inspiratie wekenlang niet wil komen, bijvoorbeeld. Maar ik ben er nog, al meer dan 400 blogjes lang. Dat had ik niet gehaald als mijn blog niet belangrijk voor me is. Geldnerd is echt onderdeel geworden van mijn identiteit. Het heeft me heel veel nieuwe contacten, nieuwe kennis, ideeën en nieuwe inzichten opgeleverd. Dat is enorm waardevol, en dat maakt mijn blog voor mij heel waardevol. Wat geen garantie is voor een eeuwig blogleven, want omstandigheden kunnen veranderen. Maar voorlopig ben ik er nog…

Wat vind je nu van je eerste blogpost?

Ik moest ‘m even opzoeken en teruglezen. En ik vind ‘m nog steeds best OK. De blogpost beschrijft het allereerste prille begin van mijn financieel bewuste leven. Het is een zoektocht, die nog voortduurt tot op de dag van vandaag. En die een enorme impuls heeft gekregen door mijn blog. Ik zou ‘m nu anders schrijven, maar dat is logisch. Ik ben 2,5 jaar verder. Het is een passende momentopname, het geeft nog steeds goed weer waar ik op dat moment stond.

Als je zou moeten kiezen, door wie/wat (welke krant, glossy, website, vlogger…) zou je graag geïnterviewd willen worden?

Neeeeeeeeeee! Ik heb de afgelopen 2,5 jaar meerdere verzoeken gehad voor interviews, zelfs eentje voor een TV-programma. Maar ik heb ze allemaal geweigerd. Ik probeer mijn privacy te koesteren. En ik wil zeker niet herkenbaar in beeld. Als mensen willen weten wat ik ergens van vind, dan mogen ze me een vraag stellen in de comments of via de contact-pagina. En als ik de vraag interessant vind, of het zet me aan het denken, dan schrijf ik er een blogje over. Daar is geen interview voor nodig. Tsja, en deze award is eigenlijk ook een soort interview, toch?

Misschien, heel misschien… Als mijn lijfblad The Economist me zou benaderen voor een interview, dan zou ik erover nadenken. Maar zelfs dan onder voorwaarde van anonimiteit.

De regels van de Liebster Award

Tsja, en dan zijn er natuurlijk regeltjes. Maar Geldnerd zou Geldnerd niet zijn als hij daar niet de hand mee zou lichten…

Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn/haar blog

Mevrouw Money Wenkbrauw (en ook een beetje Lonica), jullie hebben het toch maar voor elkaar gekregen. Geldnerd heeft zichzelf verloochend… Dankjewel.

Zet een foto van de award op je blog

Daar is deze blogpost mee begonnen.

Beschrijf jouw favoriete blog

Die vraag heb ik hierboven beantwoord.

Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en maak nieuwe vragen voor de bloggers die jij nomineert

De vragen heb ik beantwoord. Voor nieuwe vragen, zie de volgende regel.

Nomineer jouw favoriete blogs

Dat doe ik dus eventjes niet. Mocht je dolgraag een award willen ontvangen, of ben je een beginnende blogger die graag wat meer bekendheid wil voor jouw blog, laat het me dan even weten in de comments of via de contact-pagina . Dan nomineer ik je alsnog en verzin ik ook wat vragen voor je.

Kopieer de regels in je blogpost

Gedaan!

Informeer de bloggers die jij genomineerd hebt, en stuur hen een link van je blogpost

Dat hoeft dus nog eventjes niet!

Hoe denk jij over awards?

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Project Lonica

  Kijk nou, je hebt het gedaan! Eerlijk is eerlijk, had ik niet verwacht. Die ouwe geldopa is helemaal niet zo star als je denkt 😉

  P.S: Ben ik nou – als blijk van dank – uit je blogroll verdwenen?

  1. Geldnerd

   Nee hoor, je staat er nog in. Maar de blogroll is soms ook nukkig…

   1. Geldnerd

    Ik heb het even nagekeken. De opzet van jouw website is veranderd, dus mijn verwijzing naar de RSS-feed klopte niet meer. Als het goed is ga je nu wel weer opduiken in mijn blogroll.

   2. Project Lonica

    Thanks! Ik ben inderdaad verhuisd, mijn fout…

 2. geld is tijd

  Ik voel nu extra sociale druk om iets met die award te doen, als zelfs opa Geldnerd zich aan een award waagt…

  1. Project Lonica

   Haha!

 3. Team CF

  Held! Dat je toch mee doet, sportief 🙂 Maar eh, nu ben ik wel benieuwd welk TV programma het was, ga ik je toch nog even vragen in Juni!

  1. Geldnerd

   Dat moet ik even opzoeken, is al een tijdje geleden…

 4. de budgetman

  Is die Liebster waard overgewaaid? Ik dacht dat het alleen een Amerikaans dingetje was.
  Gefeliciteerd hè 😉

Reacties zijn gesloten.