Blogje nummer 400

Dit is mijn 400e blogpost. Dat heb ik niet verzonnen, dat vertelt WordPress mij. De eerste verscheen op 1 september 2015, dus ik heb er net iets meer dan 2,5 jaar voor nodig gehad om dit punt te bereiken. Als je me destijds gezegd had dat ik zover zou komen, dan had ik je waarschijnlijk meewarig aangekeken.

Inspiratie is een vreemd iets. Soms heb ik weken dat er geen enkel stukje uit mijn vingers komt. Geen onderwerp lijkt interessant genoeg, en er komt geen enkel relevant nieuwsbericht. Of die berichten worden eerder opgepikt door anderen. En soms zijn er weken dat ik wel tien stukjes schrijf. Gelukkig maar, want ik wil eigenlijk altijd wel een voorraadje in reserve hebben staan.

Bloggers komen en gaan, zie ik als ik eens door mijn RSS-feed heen kijk. Het lijkt dat 6 maanden een beetje een kritische grens is. Hou je het zo lang vol, dan red je het wel. Alhoewel je ook mensen na twee jaar of nog langer ziet stoppen. Soms met een afscheidsbericht, maar soms verschijnt er ineens gewoon niets meer. Ik blijf dat laatste toch een beetje vervelend vinden, je hoopt altijd maar dat het goed gaat met de mens achter het blog… Onlangs bent ik eens door de lijst heengelopen van blogs die ik volg in Bloglovin, en dan zie je toch een behoorlijke groep bloggers die al een tijdje niets meer gepost heeft. Met 2,5 jaar bloggen doe ik inmiddels wel ‘echt’ mee, vind ik.

Bloggen blijft een belangrijke factor in mijn financieel bewuste leven. Het heeft een nieuwe wereld voor me geopend. Nadenken over de stukjes die ik schrijf, en vooral ook de interactie met collega-bloggers en reageerders, heeft er zeker voor gezorgd dat mijn financiële bewustzijn een impuls gekregen heeft. De contacten zijn waardevol. Lezen, reageren, elkaar spreken bij de Meet-Ups (waarvan ik helaas de meest recente gemist heb). Al kan er in dat reageren ook wel veel tijd in gaan zitten. En proberen om twee keer per week een goed stukje op mijn blog te plaatsen is soms al een hele opgave.

Wel probeer ik om het simpel te houden. Je kunt met je blog inmiddels heel veel kanten op. Veel bloggers zijn actief op allerlei social media. Ik ‘doe mee’ (deed mee) op Facebook en Twitter, maar dat gaat niet verder dan het (dankzij een plugin automatisch) plaatsen van een link naar nieuwe berichten. En ik merk dat ik er verder weinig mee doe. Daar heb ik ook geen behoefte aan. Ik hoef hier geen geld te verdienen of een ‘merk’ te bouwen. Ik vind ook dat al die aandacht voor de social media het allemaal wat ‘plat’ maakt. Het gaat alleen nog maar om mooie plaatjes. Voor mij gaat bloggen juist om de inhoud. Maar ik houd dan ook meer van tekst dan van beeld en geluid, dat is altijd al zo geweest. Ik en podcasts of video is ook nooit zo’n goede combinatie geweest. Met Facebook ben ik inmiddels dan ook al weer gestopt.

Dus. Nummer 400. Er mogen er van mij nog vele volgen! Van jou ook?

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Team CF

  Hallo Opa Geldnerd,
  Knap hoor, 400 posts! Diepe buiging (ze zijn namelijk meestal nog interessant en/of vermakelijk ook!). Ik deel je mening wat betreft de interactie, zowel online als offline, die is echt super! Heeft ons een hoop leuke nieuwe contacten opgeleverd (inclusief jouzelf!). Bloggen blijft een leuke beizgheid, al kost het onwijs veel tijd om te doen. Zitten bij ons nu “pas” op 220 posts, maar wij zijn natuurlijk een hele 2 weken later pas begonnen
  Op de komende 400!

 2. Meneer en Mevrouw

  Ja hoor, ga maar lekker door! En al die social media maakt het inderdaad vaak plat, vol met clickbaits en lijstjes met hoe je goedkoop boodschappen moet doen. Niet zo interessant vind ik.

 3. Min of meer

  Gefeliciteerd. Gewoon lekker doorgaan. Ik blog sinds december 2010. Eerste jaren over omgaan met geld maar op een gegeven moment was de inspiratie wat op en wilde ik stoppen. Toch doorgegaan ik schrijf nu over van alles en nog wat, net waar ik zin in heb.

 4. Gefeliciteerd! Mooie mijlpaal voor een leuke blog!
  Is 400 blogs het Digitale jubileum? Wij zitten als newbies nog maar op 34 (dus bijna het Korale jubileum) en bloggen nog even vrolijk verder 🙂

 5. Mr FOB

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Je blog frequentie is ongeveer 3x zo hoog als die van mij, ik zit “pas” op 87 berichten na ongeveer 1.5 jaar. Petje af, altijd leuk om te lezen!

  Ik vind het wel leuk om sinds kort met Pinterest oude posts nieuw leven in te blazen, dat geeft heel gemakkelijk veel nieuwe lezers die mijn eerdere berichten alsnog kunnen lezen. Ik zie de plaatjes als een middel om de inhoud voor het voetlicht te brengen.

  1. Geldnerd

   Ik heb erover nagedacht, dat Pinterest. Maar ik heb er geen zin in.

 6. Gefeliciteerd! Ik hoop nog heel veel nieuwe blogposts van je te lezen, want ze boeien en zijn vermakelijk! Dus graag! De aandacht voor de inhoud maakt juist dat ze interessant zijn. Dus wat mij betreft lekker zo doorgaan.

  En ook ik ervaar die interactie, zelfs als volslagen blogbeginneling, als erg fijn. Tot voor een half jaartje geleden voelden we ons als spaarzame mensen vaak een vreemde eend in de bijt. Maar er blijken er meer te zijn :-). Het is leuk om interesses, plannen, kennis, enthousiasme, excelsheets ed te delen.

 7. Peter

  Houd vol nerdman. Ik ‘ken’ je net. Ik grasduin weleens door je archief.
  Welke plug-in bedoel je?

  1. Geldnerd

   Voor het automatisch doorpraten van berichten naar social netwerksite gebruik ik NextScripts: Social Network Autoposter

 8. Bon

  Gefeliciteerd en op naar de 600!
  Wat mijn voornamelijk opvalt is dat men praktisch nooit echt hun blogrol op hun blog bijhouden. Dat zie ik op de blogs die ik dan volg. Erg irritant en slordig. Dat hoort ook bij de onderhoud van je blog/site.

 9. Eddie

  yes – vanaf dag 1 fan.
  2x per week een posting, kijk er altijd naar uit.
  En de links naar andere blogs is voor mij al een eerst selectie ?
  Dank!

 10. Gefeliciteerd met de 400ste! Zeker knap om het al zo lang vol te houden, het nog steeds leuk te vinden en nieuwe inspiratie te hebben voor elke keer weer een nieuwe post. Op naar de volgende mijlpaal!

 11. Ontsladebaas

  Goed bezig met je blog! Altijd inspirerend, ik lees je blogs allemaal. Bij de meeste kan ik zelfs nog wat van Opa leren … ;-). Ga vooral door, ik blijf lezen!

 12. niettot71

  Mooie prestatie. Het is heel herkenbaar dat het soms tegenvalt om nieuwe inspiratie te vinden. Knap dat het je toch altijd weer lukt om boeiende berichten te plaatsen. Ik blijf zeker mee lezen.

Reacties zijn gesloten.