Hoe ik beleg (10) – De Beleggingsclub

  • Berichtcategorie:Beleggen

Revenge Of The NerdsGeldnerd is lid van een beleggingsclub. Die is gelieerd aan de Universiteit hier in het Verre Warme Land. Iedere maand komen we een avond bij elkaar. We bespreken dan onze portefeuille, beslissen over aan- of verkopen, en vaak is er ook een presentatie van een van de leden of van iemand van buiten. Zelf heb ik al een keer een presentatie gehouden over mijn beleggingsfilosofie, maar we hebben bijvoorbeeld ook al presentaties gehad over Dividendbeleggen en over Behavioral Economics.

We zijn een heel diverse club: een aantal studenten, en verder een dwarsdoorsnede van de samenleving, van pensionado’s tot bankiers tot verpleegkundigen. Onze gemeenschappelijke interesse: beleggen en de jacht op rendement en het verschijnsel risico. Elke maand leggen we een vast bedrag in, zeg maar onze ‘contributie’ (studenten krijgen korting). Dat geld vormt ons beleggingskapitaal.

Voor Geldnerd is de Beleggingsclub nuttig. Iedereen heeft z’n eigen invalshoek, en als er iets nieuws is op beleggingsgebied is er altijd wel iemand die het oppikt en onder de aandacht brengt. Het zorgt ervoor dat ook ik nieuwe dingen onderzoek en probeer.

Zit jij bij een beleggingsclub?

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. amber tree

    In een echte beleggersclub zit k niet. A kijk ik af en toe wel eens rond op zoek naar eentje. Ik weet niet of ik zin heb om elke maand een bijdrage te doen. Voor mij is het vooral het bijleren/ideeen uitwisselen dat ik zoek.

    Ik beschouw voorlopig het internet als mijn virtueke club.

  2. Meneer en Mevrouw

    Lijkt me best leuk, maar heb er eigenlijk nog nooit naar gekeken. Misschien in de toekomst!

Reacties zijn gesloten.