Heel veel gadgets

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Hier op Geldnerd HQ hebben we vier smartphones, drie tablets en drie laptops. Vriendin en ik hebben allebei een zakelijke tablet, een zakelijke smartphone, een privé smartphone en een privé laptop. Geldnerd heeft verder nog een zakelijke laptop (die meestal in een locker op het hippe Nieuwe Flex Werken kantoor kampeert) en een privé tablet.

Tien apparaten in totaal. Dat is best wel veel. Klinkt niet erg minimalistisch, ook al is de helft door de werkgever(s) verstrekt. Maar er zijn wel logische redenen voor.

De belangrijkste reden is dat we werk en privé gescheiden willen houden. ’s Avonds en in het weekend zijn de zakelijke telefoon en tablet opgeborgen. Heel af en toe wordt er nog wat gewerkt, maar dat proberen we zoveel mogelijk te beperken. Op de zakelijke foon en tablet geen privé-apps zoals games, bankieren, beleggen, bloggen, e-books, muziek, et cetera. Dat staat op de privé-apparaten. En op de privé-apparaten dus geen toegang tot zakelijke e-mail of agenda. Dat wil de werkgever ook niet om veiligheidsredenen. Alleen die agenda vind ik soms wel jammer, ik zou liefst al mijn zakelijke en privé-afspraken op één plek bij elkaar willen hebben.

En een vaste telefoonlijn hebben we thuis dan weer niet.

Hoeveel apparaten heb jij dubbel?

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Meneer & Mevrouw

  Eigenlijk niks dubbel hiet, 1 tablet van de baas maar die is ook privé in gebruik en de oude tablet ligt stof te happen. Dus er is wel wat dubbel maar niet in gebruik 😉

  Telefoonlijn hebben we ook niet meer, al denken we daar toch wel weer eens aan.

  1. Geldnerd

   Waarom overweeg je weer een vaste telefoonlijn? Want ik heb tegenwoordig onbeperkte mobiele belminuten voor heel, heel weinig, dus ik mis die vaste lijn echt niet.

 2. Team CF

  Hier ook nog wel een hoop: twee zakelijke laptops, 1 zakelijke telefoon, 2 prive telefoons, en 1 prive tablet (gekregen van werk nota bene) en een desktop PC (plus eigenlijk nog 2 oude laptops die we eens weg moeten doen).

 3. Divnomics

  Valt bij ons eigenlijk wel mee, vind ik zelf. We hebben 3 laptops (waarvan 2 voor werk) en 2 mobiele telefoons (1 prive + 1 werk/prive)

  We hebben ooit een iPad gehad, maar is bij een inbraak gestolen. Sindsdien niet meer gehad, en missen het eigenlijk ook niet.

 4. het rijke wijf

  Hier (huishouden van 3) 5 mobiele telefoon (2 zakelijk, 3 prive). Mini iPad, iPad air, Macbook, Windows laptop zakelijk en nog een echte ‘vaste’ lijn met oud PTT toestel.

 5. Nona

  Hier 2 ipads, 1 oude laptop van het werk, 1 desktop, 2 oude prive gsm’s en 1 werkgsm. Valt wel mee vind ik, voor ons huishouden van 5. Al komen er binnenkort nog 2 tablets bij voor de dochters (daar sparen ze zelf voor).

 6. Ontsladebaas

  Ik heb prive en zakelijk een laptop, die inderdaad om veiligheidsredenen gescheiden moeten zijn. Anders had ik graag mijn privelaptop ook zakelijk ingezet, tegen een BYOD vergoeding bijvoorbeeld. Ik koop die laptop toch al!

  Ik heb maar één telefoon, die van mij prive is, met een abonnement dat van de baas is. Dat is de deal. Voorheen had ik inderdaad twee telefoons maar dat ging me tegenstaan.

 7. Amber tree

  Wat ik doe: ik nodig mijn werk email uit op prive agenda items en omgekeerd. Niet voor de werk meetings tijdens de reguliere uren, wel voor de speciallekes…
  Kan misschien helpen…

 8. Tips van Tom

  Haha, herkenbaar! Ik vond het laatst toch te gek worden en heb een nieuwere MacBook verkocht (omdat ik daarna een iMac had gekocht en het een laptop was met een klein scherm). Werk en privé gescheiden houden op aparte devices is wel een goed idee! Bij mijn vorige baan stond mijn werk-agenda ook op mijn privémobiel. Maar ik kijk nu nog even hoe ik dat zolang mogelijk kan uitstellen 🙂

  Vinden jullie het niet irritant om alle apparaten up-to-date te houden?

  1. Geldnerd

   Valt wel mee, dat up-to-date houden. Ik krijg automatisch een seintje als er een nieuwe versie van iOS is. Meestal doe ik ze dan tijdens mijn zaterdagse finance moment even allemaal tegelijk. En Windows Werkt zichzelf bij als ‘ie er zin in heeft. Daar heb ik helaas weinig invloed op.

Reacties zijn gesloten.