Fiets gestolen

 • Berichtcategorie:Wonen

Grote steden en fietsen gaan niet altijd goed samen. Geldnerd en fietsen ook niet. Jarenlang ben ik fietsloos geweest. Sinds een paar maanden had ik er weer eentje. Cadeau gekregen van Vriendin. Met een stevig slot en een ketting.

Niet stevig genoeg. Fiets weg. Grrrrr…. Voor de eerste keer in de meer dan 20 jaar dat ik in grote steden woon.

Hoeveel fietsen zijn er van jou al gestolen?

PS: Ik ben er weer.

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. BespaarBalans

  Dat is balen zeg! Was je fiets verzekerd?
  Het is mij ooit ėėn keer overkomen. De fiets die ik van mijn vader had gekregen werd gestolen. Al weer lang geleden, maar het blijft je bij.

  1. Geldnerd

   Niet verzekerd. Ik verzeker alleen wettelijk verplichte zaken, en dingen waarvan ik het financieel risico niet kan of wil dragen.

 2. Divnomics

  Wat balen zeg! Heb het gelukkig maar een enkele keer meegemaakt, maar woon dan ook niet (meer) in een grote stad. Goede vakantie gehad?

 3. Team CF

  Welkom terug, hoop dat de vakantie lekker is geweest en dat meer geluk hebt gehad dan met je fiets?
  Mijn fiets is 1 keer gestolen, maar was toen nog een kinderfiets (8-10 jaar). We vonden hem terug een paar straten verderop. Verder is mijn zadel wel twee keer gestolen…..Heb altijd een zwaar kettingslot gehad voor de motor, dat deed de truc in de stad. Oh, en nooit een nieuwe fiets, altijd een oud barrel gebruikt.

 4. Lot

  Ik had mijn schuur eens uitgeruimd en toen ben ik vergeten om mijn fiets terug te zetten toen ik naar de stort ging en niet op slot natuurlijk.
  Weg was hij dus na half uurtje. Eigenlijk was ik er blij mee want ik vond het geen fijne fiets en had ik een excuus om niet meer te fietsen.

 5. Rinette

  Wat vervelend! Hoop dat je snel een vervangende fiets kunt vinden. Twee weken geleden hebben ze geprobeerd mijn fiets te stelen, er zat een afgebroken stukje van een loper in mijn fietsslot. Helaas kon mijn fietssleutel er niet meer in en moest ik hem open laten slijpen. Maar gelukkig was ik mijn fiets niet kwijt.
  Een andere keer is mijn fiets op 2 sloten, in de gezamenlijke fietsenberging die op slot zat, gestolen. Dat vond ik wel erg jammer. Het was gewoon een barrel, maar dat maakt blijkbaar niks uit.

 6. Minimaal

  Jup, altijd een oud barrel rijden. Minder kans op diefstal. Goed onderhouden, dan rijd ie als een zonnetje.

 7. Greet

  Getsie,fiets weg, balen.
  Ooit fiets met sleutel(en huissleutel) bij station laten staan…en paar uur later stond die er nog. Maar, ik woon dan niet in een stad. Wel is een keer de dubbele fietstas van de fiets gestolen. Die zit nu ook vast, met een simpel draadslot aan het achterrekje.
  Waar ik ook altijd op let als ik de fiets op slot zet, is het ventiel tegen het slot plaatsen. Dieven vinden het lastig om dan het slot open te breken(als ze breken,tegenwoordig gaat het soms nog makkelijker en sneller)

 8. Zuinigeman

  3 fietsen zijn er bij mij gestolen.

 9. Marjolein

  Ik heb mijn tweede fiets nu. Een lelijk model, daarom is die er nog denk ik

 10. Amber tree

  Er zijn leukere manieren om terug te komen.

  Mijn firts is een keer gestolen – ik had deze niet op slot gedaan…, ik heb deze terug gestolen. Ik vond de fiets geparkeerd aan een café, met een slot errond en ook het mijne er nog aan. Gewoon op slot gedaan, tot er iemand binnen komt, woedend, omdat “zijn” fiets met een ander slot vas thangt… best grappig

  1. Geldnerd

   Ik kijk momenteel met meer dan gewone belangstelling naar bijna iedere fiets die ik zie….

Reacties zijn gesloten.